Популістичний вождізм. Як захистити від нього Україну?

Поділитися:
The following two tabs change content below.

Олександр Корнійчук

кандидат економічних наук, магістр державного управління у сфері охорони здоров'я

В Україні, як у постсовєтській державі, активно процвітає популістичний вождізм Ю. Тимошенко, О. Ляшка та абсолютної більшості лідерів політичних партій, народних депутатів і депутатів місцевого рівня, а також урядовців. Новою “яскравою зіркою” є постать М. Саакашвілі.

 


 

Зазначений популістичний вождізм є верхівкою олігархічних “айсбергів” України. Їх метою є максимальна дестабілізація ситуації в Україні, що повністю відповідає інтересам Кремля, зокрема задля отримання надприбутків і грабунку України.

 

Вимоги української держави та українців до опозиції

 

В умовах московинсько-української війни Україна на всіх рівнях потребує мудрої, а не емоційної опозиції. Мудрість має полягати у розробці та оприлюдненні планів її модернізації як високотехнологічної країни за всіма галузями економіки з прив’язкою до регіонального і міжрегіонального рівнів. Це має бути підтверджено ґрунтовними розрахунками, джерелами надходження коштів та очікуваною рентабельністю на ринках регіонів світу. Час для активних виборчих дій має наступити для всіх опозиціонерів за 2 роки. Зазначений термін є достатнім, щоб сформувати ефективні управлінські команди для реалізації сучасного державотворення. Ефективним кроком для реалізації майбутніх виборчих проектів може стати створення Інтернет-ресурсу з оприлюдненням прізвищ посадових осіб та скоєних ними протиправних дій із зазначенням орієнтовних сум збитків для України.

 

Популістичний вождізм

Дії Ю. Тимошенко, О. Ляшка, М. Саакашвілі є реальною загрозою національній безпеці України

 

Активні дії Ю. Тимошенко, О. Ляшка, М. Саакашвілі та інших популістів співпадають зі стратегічними інтересами Кремля щодо масштабної дестабілізації ситуації в Україні. Вони сприяють процвітанню махновщини і, як наслідок –  московської окупації. Їх антиукраїнська діяльність має бути нейтралізована активністю громадян, громадських організації та, за наявності достатніх підстав – правоохоронною системою.