Секта «Звенящие кедры России» (відео)

Поділитися:

Про секту «Звенящие кедры России» (ЗКР), члени якої також називають себе анастасійцями.

 

Зараз на тему екопоселень мало об’єктивної інформації. Точніше, повної картини просто нема, зате навколо нового тренду розгорнуто активну інформаційну кампанію. Якщо, скажімо, ви хочете дізнатися, що таке екопоселення і скористуєтеся відкритими джерелами в Інтернеті, то знайдете безліч результатів, які у принципі дуже схожі між собою: це будуть яскраві картинки, фото, на яких щасливі люди у віночках і лляному одязі водять хороводи на зелених пагорбах, на фоні красивих краєвидів. І це будуть численні статті та відео про те, як чудово живеться екопоселенцям «у єднанні з природою».

 

Почнемо з відродження села. У нас аграрна країна, наше національне природне багатство – земля, вона має бути якомога повно включеною до господарського обігу і приносити прибуток. І всі ми знаємо, що для України це питання залишається невирішеним протягом не одного десятиліття. В чому має полягати відродження села? Відродження села означає створення необхідних передумов того, щоб люди не були змушені залишати своє село в пошуках кращої долі та роботи в інших місцях. Себто, створення правових і економічних умов для розвитку бізнесу в сільській місцевості, для збереження сільської інфраструктури (щоб не закривалися школи, дитсадки, лікарні). Все. У суто практичних питаннях, як бачимо, не місце окультизму.

 

Звенящие кедры России

 

Але чи все так ейфорійно і що приховано за цією милою картинкою? Отже, про секту «Звенящие кедры России» (ЗКР), члени якої також називають себе анастасійцями.

 

 

Щонайменше, два десятки осередків російської секти діють сьогодні в різних областях нашої країни. “Рай у мазанці”, “Без лікарів і без щеплень…”, – на українському телебаченні з’являються нав’язливі сюжети, в яких фактично вихваляють секту «Звенящие кедры России», у ЗМІ виходять публікації, де наші журналісти бадьоро рапортують про те, як чудово живеться екопоселенцям, які, – дослівно, – “кинули все й тепер будують нове життя за ідеями, описаними у книгах російського письменника Володимира Мегре…”

 

 

Подібні неокульти маскуються загалом схожими тезами: про відродження села, збереження довкілля, шанування спадщини предків, відновлення народних традицій і звичаїв.

 

Однак до всього цього вони не мають жодного відношення.

 

Читайте також:

“Анастасійці” – російська секта в Україні

Шахрайські схеми і оброблення свідомості в екопоселеннях

Екопоселення. Секти псевдоекологічної спрямованості