Фальшивий атестат професора Валерія Головка

Поділитися:

Чи отримував колись атестат професора Валерій Головко – колишній ректор Харківського зооветеринарного іституту? Нами отримано відомості про те, що його атестат є фальшивим і був куплений у 1997 р.

 


 

Професорської атестаційної справи колишнього ректора Харківського зооветеринарного інституту Головка В.О. немає. Її ніколи не було ані у Харківському зооветеринарному інституті, ані у Харківській державній зооветеринарній академії, – повідомив “ГОВОРИ!” професор Алім Заволока (м. Харків).

 

– Маю сумнів, що атестаційна справа колись була і в Міністерстві освіти України”, – зазначив далі Алім Андрійович. На час придбання Головком В.О. фальшивого атестату професора у 1997 році на підставі фальшивих документів, він у Харківському зооветеринарному інституті не працював. Протокол Атестаційної колегії Міністерства освіти України від 23 жовтня 1997 р., є фальшивим. А працював на той час Головко В.О. у місті Мерефа Харківської області. Там, на станції шовківництва, він розводив хробаків для коконів.

 

До 2001 року Головко В.О. до будь-якої освіти не мав жодного відношення (свині, Харківській обком комуністичної партіі України, хробаки). Після хробаків, за корупційною схемою придбав посаду ректора Харківського зооветеринарного інституту. Перебуваючи на цій посаді, чинив дії, що мають ознаки диверсій.

 

З листа ректора ХДЗВА йдеться про те, що у 1997 році – час придбання Головком В.О. у МОН України фальшивого атестату професора Харківського зооветеринарного інституту, Головко В.О. у цьому інституті не працював.

 

Фальшивий атестат професора

Раніше Алім Андрійович одержав лист МОН від 04.05 2017 р. № 6.1-902 де йому повідомили, що питання присвоєння вченого звання «професор» Головку Валерію Олексійовичу розглядалося на засіданні Атестаційної колегії Міністерства освіти України від 23 жовтня 1997 р. (протокол № 4/3-11) за клопотанням вченої ради Харківського зооветеринарного інституту.

 

На цій підставі професор Алім Заволока 16 червня 2017 р. звернувся до МОН України з листом. У своєму зверненні він просить повідомити про те, ким і в якій установі, за даними МОН України, на дату 23 жовтня 1997 р. працював згаданий вище Головко Валерій Олексійович, який отримав у МОН України атестат професора. Також предметом запиту є номер протоколу вченої ради ХЗВІ, дата його утворення, дата спрямування цього протоколу з Харківського зооветеринарного інституту, дата надходження протоколу до Міністерства освіти України.

 

“ГОВОРИ!” уважно слідкує за перебігом подій та інформуватиме про відповідь, яку буде одержано від МОН України. А загалом, це – не унікальний випадок, коли деякі особи присвоюють собі неіснуючі вчені звання.