Незаконно засуджений в «ЛНР» і забутий Україною

Поділитися:

Проукраїнського ультрас Артема Ахмєрова, що спалив «прапор ЛНР» разом з Владиславом Овчаренком, навіть не включили до списку обміну полонених.

 

 

Про Влада Овчаренка зараз пишуть буквально всюди: після того, як Роман Бочкала повідомив про те, що 25 жовтня 2017 р. в Луганську терористи «ЛНР» засудили проукраїнського активіста, члена фанатської організації футбольного клубу «Зоря» Владислава Овчаренка до 17 років ув’язнення. З посиланням на Р. Бочкалу ту ж новину передає «Обозрєватєль»: ідеться про те, що незаконний суд окупантів визнав хлопця винним у шпигунстві на користь України. Влада Овчаренка називають справжнім героєм, який навіть під тортурами не змінив своєї позиції.

 

Однак тим саме вироком «суду» в окупованому Луганську було засуджено до 13 років ув’язнення ще одного хлопця, про якого в жодному повідомленні взагалі не згадується. Це Артем Ахмєров, теж один з футбольних фанатів, затриманих разом з Владиславом Овчаренком.

 

 

Нагадаємо, футбольних фанатів було затримано після того, як вони спалили ганчірку (себто «прапор») російсько-терористичної організації «ЛНР».

 

Ось що було вилучено у хлопців під час обшуку.

 

Ахмєров

 

Листівки проукраїнского змісту, що вони розповюджували в окупованому Луганську.

 

Ахмєров

 

Стікери, наліпки з українською символікою.

 

Ахмєров

 

«Її чоловік воював за ДНР, тепер вона возить його на візку».

 

Ахмєров

 

А тепер звернемо увагу на всю хронологію подій.

 

10 жовтня 2016 р. в м. Луганську були затримані четверо футбольних вболівальників. Серед затриманих:

 

  • Владислав Овчаренко;
  • Артем Ахмєров;
  • В’ячеслав Український;
  • Дмитро Крамаренко.

 

Але особливої уваги заслуговує дата 06 листопада 2016 р., коли так зване «МГБ ЛНР» опублікувало відео допиту Овчаренка. У ньому також зафіксовано момент, коли хлопці спалили «прапор».

 

 

Однак раптом 08 листопада 2016 р. сепаратистькі ресурси опублікували фейкову новину про те, що нібито діяльність Артема Ахмєрова фінансувала Марія Варфоломєєва.

 

 

Отже, 08 листопада 2016 р. – це остання дата, коли згадувалося про Артема Ахмєрова.

 

Двох інших затриманих – В’ячеслава Українського та Дмитра Крамаренка передали на поруки. На відео вони просять вибачення, а на 4:40 їм пафосно вручили «прапори ЛНР» та звільнили.

 

 

Владислав Овчаренко та Артем Ахмєров були визнані винними та засуджені до тривалих термінів ув’язнення (17 і 13 років позбавлення волі відповідно), але Ахмєрова не тільки не включено до списків на обмін полонених, але й про нього тепер навіть ніде не згадується.

 

Чому? Звідки ця вибірковість у формуванні списків для обміну – наразі теж запитання без відповіді.

 

Ірина Кременовська