Створення державницьких правоохоронних органів

Поділитися:
The following two tabs change content below.

Олександр Корнійчук

кандидат економічних наук, магістр державного управління у сфері охорони здоров'я

Союз проросійських сил з олігархатом створив корупційну систему в усіх сферах та органах влади з метою безкарного отримання надприбутків на розкрадання національного багатства. Для усунення цієї найбільшої загрози необхідним є створення українських державницьких правоохоронних органів і структур. 

 


 

Так, НАБУ зобов’язано провокувати хабарі відповідальній посадовій особі до тих пір, поки остання сама не звернеться до НАБУ про спробу дачі хабара. Будь-які звернення до ГПУ, МВС і СБУ з цього приводу мають пересилатись в НАБУ за підслідністю.

 

Створення державницьких правоохоронних органів

Приймальня громадян у Національному антикорупційному бюро України

 

Критичні загрози українській державності

 

Для легалізації антиукраїнських дій Російською Федерацією спільно з олігархатом вмонтовано більш ніж 225 депутатів парламенту, більшість або значна частина депутатів обласного, районного та місцевих рівнів. Надзвичайну небезпеку несе створена за московинсько-олігархічним сценарієм постсовєтська правоохоронна система – ГПУ, СБУ, МВС, НАЗК, а також СЗР.

 

Головним напрямом нинішнього олігархічного кремлівського удару проти єдиних повноцінних і ефективних правоохоронних структур є новостворені антикорупційні органи САП і НАБУ. У зв’язку зі зловживанням службовим становищем при виконанні диверсії проти НАБУ з боку генерального прокурора, керівника СБУ останні мають піти у відставку. Це ж стосується і керівника МВС у зв’язку із справою «рюкзаків» та керівника НАЗК.

 

Попередня правова оцінка дій ГПУ та СБУ

 

У випадку звернень населення до ГПУ чи СБУ стосовно пропозицій хабара або інших корупційних схем воно має бути передано до спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Вона має здійснити необхідну перевірку та дати правову оцінку інформації наданої заявником. Будь-які дії з боку ГПУ та СБУ по втручанню в технології діяльності НАБУ є зловживанням службовим становищем. Будь-який співробітник ГПУ чи СБУ не має права заходити на територію і в приміщення НАБУ без відповідного рішення САП та антикорупційного суду.

 

Заяви генерального прокурора України «мені все рівно чи надасть парламент дозвіл на самостійне прослуховування телефонних розмов» вказує на нерозуміння сутності автономної діяльності кожного правоохоронного органу згідно компетенції.

 

Очікування громадян України та потреби української держави

 

СБУ має бути ліквідоване і створена державна служба контррозвідки. В її повноваженнях має бути протидія шпигунству в усіх установах та закладах, включаючи САП і НАБУ без будь-яких погоджень з ГПУ. При цьому виключається будь-яке блокування технологічної діяльності НАБУ та інших органів.

 

МВС має бути трансформоване у сучасне Міністерство внутрішніх справ України, яке спроможне упереджувати і нейтралізовувати московинсько-олігархічну та іншу організовану злочинну діяльність.

 

НАЗК має бути перетворене у дієву інституцію, яка абсолютно автономно і в автоматичному режимі спроможна упереджувати корупційні прояви.

 

СЗР необхідно реорганізувати у зовнішню розвідку України на базі сучасних стандартів та технологій «ешелон» та ін.

 

Україна потребує створення у 2018 р. новітніх державницьких інституцій розвідки, контррозвідки, протидії організованій злочинній діяльності, ефективному контролі за дотриманням норм права та відміни олігархічних законів, які монополізували і тінізували національну економіку, а також створення антикорупційного суду. Необхідне внесення законодавчих змін щодо отримання НАБУ повної автономії у межах своєї компетенції. Це означатиме документування корупційних дій будь-якої посадової особи насамперед в ГПУ, СБУ, МВС без будь-яких погоджень із зазначеними структурами.

 

Успішний досвід Франції щодо протидії корупції

 

Реальне доведення до суду антикорупційними органами Франції протиправних дій Президента Франції Ж. Ширака під час перебування на посаді мера міста і отриманні корупційних платежів від будівельних компаній. Це ж стосується і Президента Н. Саркозі щодо отримання від керівництва Лівії коштів на власну виборчу кампанію. Варто пригадати усунення з посади з метою притягнення до кримінальної відповідальності міністра закордонних справ Франції П. Берегуа, який займався торгівлями посад в міністерстві. Така ж доля спіткала і кандидата в президенти М. Шона, який отримав від «друга» костюм вартістю 18 тис. євро.

 

Контррозвідка Франції унеможливила функціонування 30 передавачів спецслужб РФ, які передавали шпигунську інформацію у власне посольство. Запроваджена розвідкою Франції система «Ешелон» дозволяє вести комплексний електронний контроль і захист інтересів Франції. З метою мінімізації розвідувальної присутності спецслужб Кремля на території Франції успішно діє неофіційна заборона громадянам РФ та пов’язаним з ними особам на придбання будь-яких інфраструктурних об’єктів, крім житла.

 

Ознаки постсовєтської системи правоохоронних та спеціальних органів на шкоду інтересам української держави

 

ГПУ, СБУ, МВС інтегровані практично в кожну корупційну схему. Такі схеми діють на центральному і місцевому рівнях. Їх метою є лише отримання надприбутків олігархатом та власне збагачення. Підтвердженням цього є факти придбання нерухомості в країнах ЄС та інших державах діючим керівництвом вищезазначених структур в сумі десятків мільйонів євро. Ці факти потребують перевірки з боку НАЗК.

 

Розгорнута війна проти НАЗК є «карнавалом Московії та олігархату» по дискредитації українських державницьких органів у особі НАБУ. В Україні мають місце системні щоденні прояви антидержавного саботажу з боку колаборантів по ігноруванню будь-яких норм, які упереджують корупцію.

 

Зовнішньою ознакою постсовєтського синдрому вищезазначених правоохоронних органів, крім САП та НАБУ є суцільне вживання російської та повне ігнорування державної мови.

 

Дії громадян України:

 

Термінова підготовка науково-експертним середовищем проектів законів «Про прокуратуру України», «Про державну службу контррозвідки», «Про українську службу розвідки» та розгортання їх фахового обговорення. Наступним етапом має бути залучення українських державників-парламентарів для прийняття законодавчих змін.

 

Дії Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України:

 

  1. Подання до Верховної ради України розроблених науково-експертним середовищем вищезазначених проектів законів з метою створення у 2018 р. сучасних державницьких систем розвідки, контррозвідки та поліції по запобіганню та боротьбі з корупцією. При цьому має бути чітко озвучено два ключові принципи: «Кожен правоохоронний спеціальний орган контролює кожен в межах своєї компетенції без будь-яких координацій з ГПУ» і «Україна потребує автономних і незалежних САП, НАБУ та антикорупційного суду».
  2. Формування нових державницьких правоохоронних і спеціальних структур має проводитися за рахунок визначеного урядом і парламентом на 2018 рр. на осевої залучення українських державників-професіоналів у тому числі, які мають досвід успішної роботи у США, Франції, Канаді, Великій Британії.

 

PS. Не наливайте молоде вино у старі міхи. Трансформувати постсовєтські і посткремлівські структури в Україні неможливо. Вони мають бути ліквідовані, а на їх місці створені нові інституції з нових людей.

 

Дії міжнародної спільноти 

 

Урядам передових країн необхідно надати дієву допомогу українським державникам у нейтралізації московинсько-олігархічного бунту проти САП і НАЗК шляхом введення реальних санкцій до реальних організаторів та виконавців.