Відзив НКРЕКП на позов про відсутність компетенції суб’єкта владних повноважень

Поділитися:

У зв’язку з відкриттям в Окружному адміністративному суді м. Києва провадження у справі про відсутність у НКРЕКП компетенції суб’єкта владних повноважень, останнім було подано відзив на позов.

 


 

У провадженні Окружного адміністративного суду м. Києва знаходиться справа № 640/17651/20 за позовом Святогора Олексія Анатолійовича до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі – НКРЕКП, Регулятор) про встановлення відсутності компетенції (повноважень) суб’єкта владних повноважень.

 

Як повідомлялося раніше, адвокат Олексій Святогор подав адміністративний позов до НКРЕКП про визнання неправомочним чинного складу Регулятора. Вимоги позивача було аргументовано тим, що Конституційний Суд України визнав відсутність компетенції Президента України будь-яким чином здійснювати вплив (в тому числі шляхом вирішення кадрових питань) щодо НКРЕКП та її членів. У зв’язку із цим навіть саме ухвалення Главою Держави – Президентом України низки указів від 29 жовтня 2019 р. про призначення Кайдаша Р.Ю, Бабій О.А. Тарасюка В.В., Магди О.І., є неконституційним та нечинним.

 

Зазначені особи були апріорі призначені на посади незаконно із самого початку. І не має значення, на який термін їх було призначено. Це вказує на відсутність компетенції чинного складу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

 

Ми вже звертали окрему увагу на кадровий склад і компетенцію чинного складу Регулятора й розповідали, чим займаються члени НКРЕКП у робочий час. Також нагадаємо, що Ольга Бабій, всупереч прямій забороні на членство в політичних партіях, є членом політичної партії «Об’єднання «Самопоміч».

 

НКРЕКП заперечує проти задоволення позовної заяви та просить суд відмовити в її задоволенні в повному обсязі.

 

Відзив НКРЕКП на позов (повний текст)

 

За традицією, публікуємо відзив НКРЕКП на позов у тому вигляді й обсязі, в якому його було подано до суду, щоб читачі могли ознайомитися з повним текстом.

 

Відзив на позов сторінка 1

Відзив на позов сторінка 2

Відзив на позов сторінка 3

Відзив на позов сторінка 4

Відзив на позов сторінка 5

Відзив на позов сторінка 6

 

Клопотання Регулятора

 

Також Регулятором було подано клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін.

 

Клопотання сторінка 1

Клопотання сторінка 2

Клопотання сторінка 3

 

Як зазначено на останній сторінці даного клопотання, розгляд справи має надважливе значення для НКРЕКП як Регулятора на ринку енергетики та комунальних послуг (дану фразу за текстом підкреслено).

 

Ми продовжуємо правову роботу у цьому напрямі. Про її хід і результати розгляду справи, як завжди, будемо інформувати читачів.