Грілки за ціною авто

Поділитися:

Нуга Бест: мистецтво продавати каменюки за ціною діамантів і «зцілювати» за допомогою боргової кабали


– Моя бабуся віднесла туди близько двохсот тисяч гривень, – розпочав свою розповідь киянин Юрій, – при цьому вона була глибоко переконана в тому, що їй роблять благо.

 

Купувала все. Зубну пасту за 500 гривень за один тюбик, мило… Турмалінові пояси – один за 2,5 тисячі, другий – за 11 тисяч гривень.

 

А ще – грілки для очей, за ціною 200 доларів, які нібито можуть вилікувати від катаракти. Такий діагноз їй було поставлено прямо в Нуга Бесті. Потім, під час обстеження в іншій лікарні він не підтвердився.

 

На цьому, вірогідно, саме час повірити у дивовижну дію грілок, але суть у тому, що катаракти в неї ніколи й не було:

 

– Я з бабусею провів серйозну бесіду. Начебто, порозумілися. Начебто, я її переконав – бабуся пообіцяла, що більше там нічого не купуватиме.

 

Ця розмова відбулася після того, як вона накупила всякого мотлоху на 170 тисяч гривень.

 

– Все, відтепер ходитиму тільки на безкоштовний масаж! – відповіла бабуся, і Юрій цим заспокоївся.

 

Аж тут невдовзі бабуся знову придбала набір з чотирьох зубних паст за 2000 гривень. На запитання про те, навіщо потрібно аж чотири тюбики, відповідала: «мені сказали, так треба».

 

Найбільше лихо – навіть не в тому, що диво-засоби можуть зашкодити здоров’ю (бо вони здебільшого не дають жодного лікувального ефекту), а в тому, що після професійного оброблення потенційні покупці без жодних коливань беруть багатотисячні кредити. Всі документи їм допомагають оформити на місці, прямо після сеансу, поки клієнт ще «тепленький».

 

А потім уся родина змушена виплачувати вартість непотребу, призначення якого таке само, як для корови сідла.

 

Втім, у деяких випадках ця продукція може завдати вельми суттєвої шкоди здоров’ю та спричинити невідворотні наслідки. Якщо переглянути інструкції, наприклад, до диво-масажерів або прогрівальних засобів, то серед протипоказань наведено геть не все. Не знаючи про наслідки, наприклад, використання прогрівання для лікування простатиту чи для підвищення потенції, чоловік назавжди може за допомогою новомодного «девайсу» стати безплідним, тому що прогрівання зони яєчок неминуче призведе до цього. Використання випромінювачів та інших засобів термальної дії протипоказано людям, які мають новоутворення доброякісного характеру. Але чи всі  знають про процеси, що розпочинаються в їхньому організмі, чи всі регулярно проходять медичні обстеження?

 

«Компанія «Nuga Medical Co., Ltd» (Південна Корея) – світовий лідер з виробництва і продажу устатковання для профілактики і відновлення здоров’я», – йдеться з інформації на офіційному сайті компанії. Далі там дуже пафосно розписано про «унікальність методики» та про те, як там чекають на нових охочих оздоровитися: мовляв, «ми нарешті радо відчинили двері для українців». Щодня у салонах Нуга Бест обробляється до 25 тисяч віруючих у цілющі властивості каменюки, а всього з часу початку діяльності компанії було оброблено та «розкуркулено» на гроші 3 мільйони українців.

 

Представництва компанії активно працюють і на окупованих територіях.

 

Агов, цілителі, чий Крим?

 

 

У компанії передбачено низку заохочень для клієнтів – нарахування балів за відвідування, за залучення нових адептів (так звані «нуга-долари»).

 

Як і в інших подібних організаціях, практикують виступи найманих акторів, які розповідають історії на тему щасливого одужання: «я купив і це мені допомогло».

 

 

Перше відвідування салону – завжди безкоштовне, як і перше тестування диво-ліжка, масажеру, випромінювача, решти. Тут можуть провести й «медичне обстеження», – як було з бабусею, про яку йшлося на початку. «Кваліфіковані фахівці» призначать відповідне лікування – звісно, «без жодної хімії» та за допомогою «власної методики».

 

Під час ознайомлення з діяльністю і продукцією компанії будуть виступати особи, що позиціонуватимуть себе як фахівці в галузі медицини, в тому числі з наявністю наукових ступенів і вчених звань. І щодо своїх регалій вони будуть казати правду: якщо поцікавитися, скільки у нас в країні кандидатів і докторів медичних наук, то достатньо переглянути базу авторефератів на сайті бібліотеки ім. В.І. Вернадського. Серед цих людей знайдуться й ті, хто пристануть на пропозицію «кваліфіковано розповісти людям про профілактику і лікування» і, відповідно, заробити вдячність від компанії у вигляді відчутного грошового еквіваленту.

 

Інформація, з якою знайомлять клієнтів, теж подається за допомогою специфічної методики. Незнайома термінологія переплітається з популярними фразами і доступними посилами-командами, що «розчиняються» в цьому наборі слів і запам’ятовуються ліпше за все: «обирайте здоров’я!», «дозвольте собі бути здоровим і успішним», «хворобу легше попередити, ніж вилікувати», «здоров’я безцінне». Ці тези перемежаються з відвертою маячнею про те, що «турмалін сприяє відновленню магнітного балансу в організмі людини». «Лікувальний ефект досягається за допомогою використання унікальної технології – довгохвильових інфрачервоних променів», – лунає знову і знову, коли йдеться про чергове «диво техніки», на кшталт п’ятикулькового проектору.

 

 

«Неймовірно – ви можете не витрачати часу на виснажливі вправи, адже тепер є ліжко з нефритовими масажними ролами, що без жодних зусиль витягують хребет у положенні лежачі».

 

«Турманієвий килимок – це просто фантастика: під час нагрівання до 70 градусів від передає тілу людини корисні властивості мінералів і мікроелементів, і настає одужання!».

 

«Унікальний турманієвий сплав, контактуючи з тілом людини, сприяє появі нових капілярів, а мертві клітини пробуджуються і починають регенерувати!».

 

Сімейна ідилія очима продавця від Нуга Бест: батько лежить на масажному ліжку за ціною авто, мати позбувається целюліту за допомогою поясу за ціною меблевого гарнітуру, син сидить на килимку за ціною дивану, дідусь ялозить по спині кульковим масажером за ціною холодильника.

 

Що являє собою турмалін? Це кристал класу силікатів, який широко використовується у ювелірній справі та радіотехніці.

 

 

Про його лікувальний ефект ніде не йдеться. Силікатна цегла, з якої будують багатоповерхівки та приватні будинки, за своїм хімічним складом має багато спільного з «турманієвим сплавом», який подається маркетологами Нуга Бест як дещо космічне.

 

Серед відвідувачів салонів переважають люди старшого віку, що не знайомі з методами і психотехніками сучасного маркетингу. «Ці вкладення у вас окупляться за пару місяців, адже до кінця життя ви більше ніколи не будете витрачатися на ліки!», – обіцяють їм.

 

Найбільшою популярністю в салонах користуються сеанси масажу. Для цього використовуються «унікальні ліжка» – вони мають вигляд кушетки, в поверхні якої розташовано масажні ролики з турманієвого сплаву (до турмаліну додаються деякі хімічні елементи, чим обумовлено високу собівартість продукції компанії, адже плавлення каміння потребує спеціального обладнання). Ліжко також прогрівається до заданої температури й вібрує. Лежати на ньому зовсім некомфортно, тому що грубий масаж викликає болісні відчуття, а від вібрації біль тільки посилюється: от уявіть, що відчуває хвора на радикуліт людина, коли її колотять по спині гарячими каменюками.

 

В тоталітарних організаціях релігійної спрямованості широко використовується такий прийом, що має назву «бомбардування любов’ю», коли новому адептові просто не дають отямитися від уваги, і він поринає в абсолютну ейфорію від самої атмосфери «добра і злагоди» в оточенні абсолютно незнайомих людей – таких світлих і завжди усміхнених. Так само, в компанії Нуга Бест застосовується схожий прийом, що полягає у «бомбардуванні турботою»: в залі з клієнтами працюють професійні «добрі друзі», котрі обов’язково поспілкуються з кожним: «ви одужуєте, у вас усе буде добре», «як я за вас рад/-а», «ви обов’язково маєте бути здоровим», «скоро все мине, і ви побіжите на танці», «тепер будете просто літати», «ви прийняли таке правильне рішення, коли наважилися звернутися до нас», «ви так молодо виглядаєте, ви так похорошели» і так далі.

 

 

На офіційному сайті компанії, після звернень громадян щодо захисту прав споживачів чомусь не знайти розцінок на продукцію, а деякі тези відкориговані. Зокрема, замість обіцянок «лікування від усіх хвороб» (що не було прямо визначено у документах дозвільного характеру) вирішили обмежитися лише обіцянками щастя: «використовуючи нові технології для зміцнення здоров’я і унікальний маркетинг, ми досягаємо головної мети – робимо людей щасливими!».

 

Невже їхня продукція настільки унікальна, що без неї одужання неможливе? А от і неправда.

 

 

Чудові ергономічні засоби, розроблені за унікальною технологією, стануть вашими добрими супутниками! Грілка обійдеться у суму 50 гривень, а ексклюзивний масажер, виготовлений за давніми традиціями з екологічно чистої натуральної сировини – теж недорого (я його за 140 купила, і мені допомогло). Ця продукція перевірена часом і схвалена мільйонами людей. Використовувати масажер і прогрівальний засіб ви можете навіть у домашніх умовах, у зручний для вас час. Термальний ефект легко регулюється і тримається протягом потрібного періоду часу! Під час прогрівання ви можете відпочивати, читати книгу, дивитися телевізор чи навіть працювати за комп’ютером, – фантастика! Ці засоби чудово вміщаються у сумку, їх можна брати із собою у відрядження, в подорож, на дачу, в гості тощо. Головне – бережіть здоров’я, воно безцінне.

 

Гаразд, жарти – жартами, а Нуга Бест – це типовий приклад гібриду тоталітарної секти й фінансової піраміди. У вербуванні й утриманні своїх адептів тут використовують ідеологію віри у надзвичайні цілющі властивості звичайної каменюки і в те, що біль є ознакою процесу одужання. Створення порочного кола грошових внесків, із системою залучення нових людей і нескінченними кредитами нічим не відрізняється від «маркетингу», що застосовувався у піраміді «МММ» та в інших подібних структурах.

 

Чому ж так багато літніх людей щодня відвідують безкоштовні сеанси, а дехто не пропускає жодного двогодинного безкоштовного масажу на «диво-ліжку», що проводяться кілька разів на тиждень? Є одна суттєва причина, на яку мало хто звертав увагу. Бабусям і дідусям буває просто самотньо, або в родині вони відчувають певний дискомфорт, або мають певні проблеми у стосунках із дітьми, онуками. Для них салон з «уважними турботливими фахівцями», роль яких виконують наймані актори-аніматори, стає місцем відпочинку, розради, порятунку від буденності. Наскільки треба було рідним віддалитися і втратити контакт із людиною, що для неї сторонні особи стали більшим авторитетом, аніж близькі…

 

Будьте уважними до своїх рідних. Спілкуйтеся частіше. Проявляйте не чергову-формальну, а щиру турботу. Це відчутно оздоровлює, сприяє довголіттю і запобігає появі цілої низки проблем – адже хворобу легше випередити, ніж лікувати.

 

Ірина Кременовська