Київська церква – центр християнства в Європі

Поділитися:
The following two tabs change content below.

Олександр Корнійчук

кандидат економічних наук, магістр державного управління у сфері охорони здоров'я

Князь Володимир створив Київську церкву як центр християнства країн Центральної та Східної Європи. За 150 років місіонери з Києва завершили хрещення колонізованих нами земель нинішньої Московії, де проживали фіно-угорські племена.

 


 

Фантазії Кремля про перенесення центру східного християнства з Києва до Москви, крім московинів, ніким із інших народів не визнані. Сучасні дії Московської православної церкви по масовому придбанню земель і культових споруд Константинопольської православної церкви є реальною загрозою для християнства. Аналогічну приватизацію Кремль провів стосовно храмів Греції.

 

Київ центр християнства

Софія Київська

 

Руська православна церква (РПЦ) – філія Кремля з жорсткого проведення агресивної політики захоплення і анексії чужих територій, майна та культових споруд.

 

Стан справ

 

Широкомасштабна акція спецслужб Кремля і МПЦ із системного блокування відродження Києва як духовного центру східного християнства, а також приватизація всіх без виключення православних єпархій шляхом викупу земель, споруд і підкупу священнослужителів.

 

Указ Президента Московії про помилування І. Умерова А. Чийгоза, як лідерів Меджлісу кримськотатарського народу, достатньо вірогідно, пов’язаний із мовчанням Туреччини на дії ФСБ, СЗР та МПЦ на придбання культових споруд Константинопольської православної церкви.

 

Ключова проблема

 

Надмірне кадрове, фінансове та інформаційне засилля спецслужб Кремля та МПЦ в духовному житті України, Білорусі, Греції, Молдові та інших державах. Це загрожує національній безпеці і національним інтересам зазначених країн. Щоб убезпечити власну державність і громадян Китай заборонив будь-яку фізичну присутність представників Московії в культових християнських спорудах. Це ж стосувалось заборони будь-якого фінансового втручання.

 

Історичний аспект анексії культових споруд Києва Кремлем 

 

Насильницьке захоплення київських храмів та фізичне знищення священнослужителів Московією активно розгорнулось у XVII ст. після юридично зафіксованого хабара з боку Кремля настоятелю Константинополя.

 

Дії громадян України:

 

  1. Оприлюднення результатів науково-експертних досліджень агресивного втручання Кремля і МПЦ в духовне життя українців та насильницьке захоплення культових споруд. Фізичне знищення шляхом проведення системних підпалів більшості видань української церкви (див. праці Я.Дашкевича «Київ у церковно-національній ідеології Русі-України»).
  2. Надання в СБУ упереджувальної інформації щодо конкретних фактів антидержавної і антиукраїнської діяльності представників ФСБ та МПЦ.

 

Дії Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України:

 

  1. Створення спеціальних підрозділів в СБУ, СЗР, ГРУ МОУ з метою захисту українського християнства та мусульманських духовних споруд від спецслужб Московії та МПЦ. Особливо актуальним є упередження розпалювання конфліктів між українськими християнами різних конфесій (нещодавно спецслужби Московії під прикриттям «активістів» здійснили захоплення київської церкви в м. Коломия Івано-Франківської області).
  2. Розробка дієвих міжнародних механізмів захисту українського християнства від спецслужб Кремля та МПЦ з позицій Константинополя, Афона та ін.
  3. Розгортання інформаційно-просвітницьких проектів по розкриттю особливостей створення, розвитку та існування Київської церкви в умовах московської окупації, анексії, а також її сучасного відродження. Особливу увагу звернути на порядок правових дій по документуванню злочинів Кремля і МПЦ на окупованому Донбасі та анексованому Криму.

 

Дії міжнародної спільноти. Документування спецслужбами США, Великої Британії та ін. держав розвідувально-підривної діяльності спецслужб Кремля та МПЦ по недопущенню анексії Константинопольської та Грецької церков.