Правила для авторів

Поділитися:

Право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань гарантоване кожному Конституцією України (ст. 34). Однак не буде зайвим нагадати про те, що як і в будь-якому ЗМІ, на «ГОВОРИ!» не допускається розміщення матеріалів, які містять заклики до насильницького повалення конституційного ладу чи масових заворушень, загрожують національним інтересам, територіальній цілісності й суверенітету України, пропагують насильство й жорстокість, розпалення расової, національної, релігійної та іншої ворожнечі.

 

Звісно ж, і без нагадування людина законослухняна й розумна цього не робитиме.

 

Хоча свобода слова є одним з незаперечних прогресивних досягнень людської цивілізації, її не слід розуміти як вседозволеність. У встановленні правил для авторів редакція «ГОВОРИ!» виходить з простих і зрозумілих усім міркувань: свобода одного закінчується там, де починається право іншого.

 

На сторінках «ГОВОРИ!» не варто розміщувати матеріали, в яких наявний принаймні один з перерахованих елементів:

 

  1. Схвалення протиправної поведінки, порушень громадського порядку, поширення радикальних настроїв, виправдання насильницьких дій (у т.ч. домашнього насильства), розпалювання ненависті в суспільстві. За заклики до вбивства людей, завдання їм фізичної чи майнової шкоди, «судів Лінча» – бан без попередження з одночасним зверненням редакції до правоохоронних органів для притягнення автора до відповідальності згідно з вимогами чинного законодавства.
  2. Матеріали маніпулятивного змісту, коли емоції переважають над фактами, інформація подана в істеричній формі, а висновки ґрунтуються на суб’єктивних оціночних судженнях і далекі від реальності.
  3. Дискримінація людей за будь-якою ознакою.
  4. Плекання невігластва. Те ж саме стосується викривлення інформації, фальшування фактів і викладу свідомо неправдивих тез, наприклад: «Серед викидів у повітря – аміак, який призводить до кислотних дощів та осадження азоту. Це пошкоджує посіви та природні екосистеми». Аміак дає лужну реакцію, це відомо ще зі шкільних уроків хімії. Ми поважаємо наших читачів і бачимо в них людей, а не стадо ховрашків.
  5. Проповідування езотеричних, окультних або релігійних учінь, а так само – популяризація астрології, ворожіння, магії, хіромантії та подібного непотребу. Кожен сам обирає свій шлях. Наша ж місія – застерегти, роз’яснити й убезпечити, – див. розділ Сектознавство.
  6. Пропаганда відмови від обов’язкової імунізації населення (вакцинації, планових щеплень), поширення ідеології вегетаріанства, веганства, праноїдіння, чайдфрізму, уринотерапії, радикальних «зелених» та ін.
  7. Плагіат (порушення авторського права, «переспівування» чужих думок, запозичення матеріалів з інших публікацій без посилання на першоджерело).
  8. Сміття. Теми про ноги Савченко, макіяж судді, селфі дружини прокурора тощо тут нікому не цікаві.
  9. Плоди хворобливого марення. Всі видання одержують листі й повідомлення від душевнохворих, але не всі мають можливості відрізняти їх від решти. Ми – маємо.
  10. Зовнішні посилання – активні гіперпосилання на сторонні ресурси (Інтернет-видання, сторінки та/або магазини, дошки оголошень, форуми, блоги, портали і т. ін.). Як виняток із цього правила, у випадках, коли без цього неможна обійтися, дозволяються лише посилання на відповідні документи, розміщені в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 

У випадку нехтування цими правилами та зневаги до них автор буде заблокований, а його публікації – видалено.

 

Редакція залишає за собою право в разі наявності сумнівів у правдивості тез авторів, або на звернення фізичних і юридичних осіб перевіряти викладені у публікаціях відомості на предмет достовірності викладених фактів, цифр, фотоматеріалів і висновків.

 

Мова видання «ГОВОРИ!»: українська, англійська, російська.

 

Статті, що публікуються, мають бути ретельно вичитані авторами, які несуть повну відповідальність за зміст і достовірність викладених відомостей.