Як працюють “Швидко гроші”

Поділитися:

Чи варто довіряти послугам кредитування на кшталт Швидко гроші та що при цьому потрібно знати.

 

Що це за феномен кредитування на кожному кроці – “Швидко гроші”, чиї вони та для кого? І чому наша країна перетворюється на рай для лихварів? Ці запитання ми вже ставили у попередніх публікаціях, і тепер, за допомогою наших читачів, змогли знайти відповіді на них.

 

Отже, дістала свого підтвердження інформація про те, що подібні фірми видають гроші дійсно під великі відсотки, за допомогою встановлення яких закладається перекриття ризиків від неповернення.

 

Але для того, щоб там працювати, треба бути вельми сміливою людиною, адже робота з великими сумами коштів (коли їх видають готівкою, а не перераховують на картку) завжди пов’язана з ризиком для власного життя. Якщо ви вже користувалися їхніми послугами й вам доводилося заходити всередину, то ви, напевне, теж звернули увагу на те, що зазвичай там знаходиться лише одна співробітниця, й часто-густо немає навіть охоронця.

 

швидко гроші

 

Як повідомив Дмитро Нарожний з м. Івано-Франківська, якому одначе довелося зв’язатися з такою конторою, бо іншого виходу просто не було, гроші видають готівкою. Охорони там не має – принаймні, у відділеннях Івано-Франківська та Києва Дмитро її не бачив. Готівку видають одразу, тобто дівчата без охорони перебувають самі та несуть усю відповідальність за ті кошти, що знаходяться у спеціальному сейфі:

 

– Що цікаво, дані про клієнта вони перевіряють лише в перший раз, а потім, якщо ти пролонгуєш або ще раз береш кредит, навіть не питають, де працюєш, чи взагалі працюєш, скільки заробляєш тощо. Я, коли в банку працював, то в нас певний час перевірка документів займала, а тут взагалі практично нічого. І що цікаво, у них філії практично по усій Україні, крім окупованої території Донбасу і Криму. Від Мукачева до Сєвєродонецька… Дуже класно вони розкрутились!

 

Оскільки, звертаючись по швидкий кредит, громадяни залишають свої дані та номер телефону, то постає питання: як діють кредитори у випадках, коли зв’язатися з клієнтом за телефоном не виходить? Як виявилося, ця проблема вирішується різними способами: вони активно співпрацюють із колекторами, а для розв’язання спорів з клієнтами нерідко наймають “братків” з буремних 90-х, банальних кримінальників або просто неадекватних осіб.

 

– Можливо, в такому разі, якщо дуже потрібні гроші, то ліпше звертатися до ломбардів? – цікавиться Анна Кирилюк з м. Києва. Загалом і такий варіант матиме сенс, але тільки за умови, коли є речі та предмети, котрі можна передати у заставу.

 

Що ж стосується таких пропозицій, як “Швидко гроші” та їм подібні, то вони дають кредит на 2 тижня. Розмір мінімального займу становить приблизно 400 грн., а за 14 днів боржник повинен повернути вже  512 грн., тобто додатково по 8 грн в день. Якщо термін повернення спливає, кредитори починають телефонувати боржникові самі (як правило, із зашифрованого номеру), а потім починається пекло для друзів або товаришів, номери телефонів яких клієнт вказав під час оформлення кредиту – турбувати починають від самого ранку – нерідко аж від шостої години, а інколи не дають спокою навіть усю ніч.

 

– Насправді гроші у них активно беруть, і активно повертають, – резюмує Микола Фокін з м. Києва, – на рахунок специфіки роботи стаціонарних відділень не знаю, онлайнові ж контори завжди запитують всі дані банківської картки. Нібито, для підтвердження знімають у тебе одну гривню, потім повертають. Якщо кредит не погашений у встановлений термін, то запросто без твого відома можуть зняти гроші з твоєї картки. Це навіть прямо визначено договорі, що зазвичай ніхто не читає. Тут вихід один – одразу поміняти карту. Якщо з карти гроші не зняли, то борг продають колекторам. Колектори чекають близько року, починають вимагати суму, що перевищує тіло кредиту в 5-10 разів, мотивуючи це штрафами і пенею. Але якщо людина хоч трохи юридично підкована, то колекторів можна грамотно послати, й тоді телефонувати вони перестануть. Все – на особистому досвіді.

 

Отже, цей вид бізнесу є надприбутковим, а неповернення вже закладені у грабіжницькі відсотки. Та й тих, хто не надто глибоко обізнані зі специфіки роботи колекторів, легко залякати. Мало хто знає, що таке договір сесії, а ще навряд чи хто з клієнтів попросить деталізований рахунок з мокрою печаткою. Проте, якщо навіть справа дійде до суду, то можна подати заперечення з приводу штучного затягування повідомлення про передачу прав вимагати борг з метою одержання неправомірної вигоди у вигляді пені.

 

Читайте також:

Рай для ростовщиков

“Швидкі гроші”: чиї вони та для кого?