Пожежа у притулку для тварин «SOS»: що сталося насправді

Поділитися:

Пожежа у притулку для тварин «SOS» Тамари Тарнавської: що сталося там насправді та чи була взагалі пожежа?

 

Ті люди, котрі регулярно жертвують кошти на допомогу тваринам, зокрема надсилають грошові перекази Тамарі Тарнавській, пам’ятають новину про те, як 16 вересня 2019 р. сталася пожежа у притулку для тварин «SOS», який належить їй. Там, нагадаю, сталося займання (а можливо, підпал, самозаймання – це нам невідомо) будок для безпритульних собак, які знаходилися не у самому притулку, а поблизу нього, себто за його межами. Під час пожежі згоріло декілька будок та деякі тварини дістали тяжких опіків і поранень. Було спалено частину інфраструктури притулку, сухої трави та залишків рослинності.

 

Дивні чутки ширилися навколо цієї пожежі. Тарнавська тоді, як і завжди, заявляла про те, що нібито якісь зловмисники прокралися під покровом ночі й туману. На своїй сторінці у соцмережі Facebook вона опублікувала якісь фото, на яких можна побачити дим і залишки від вогнища:

 

 

За її словами, якісь невідомі особи обстрілювали притулок, розбили кілька вікон, але кулі пролетіли мимо і ніхто з працівників не постраждав. Це все підживлювалося чутками про те, як невідомі зловмисники нібито запалили будки безневинних собак, частину з них зґвалтували на очах у вагітних дітей, а потім зґвалтували працівників «притулку» вже на очах у собак, а потім усе підпалили, аби приховати сліди.

 

Однак про те, що сталася пожежа у притулку, Тарнавська заявила не одразу, а чомусь аж за тиждень. І це наводить на певні підозри…

 

Отже, мною було направлено звернення на адресу Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у місті Києві з вимогою про упередження умисного підпалу притулку для тварин, який знаходиться за адресою, де розташований притулок (м. Київ, вул. Пирогівський шлях, 186).

 

Після кожної «пожежі» активізується збір коштів від спонсорів

 

Справа в тому, що різні назвичайні події трапляються у «притулку» Тарнавскої занадто часто. То його хтось нібито обстрілює, то десь відбувається займання… Годі й казати про те, як щоразу після таких подій активізується збір пожертв на допомогу «притулку». Це і так всі бачать і давно розуміють.

 

Якщо займання трапляються там періодично, то це означає лише те, що мають місце певні проблеми з дотриманням правил протипожежної безпеки.

 

Небезпека повторного загоряння (самозаймання) зберігається, оскільки ситуація з дотриманням пожежної безпеки не змінилася. Під час наступної очікуваної пожежі може згоріти весь притулок для тварин, багато тварин загине. А ще більше тварин втечуть, поранені та обпечені розбіжаться по окрузі, де будуть повільно вмирати від опіків, відсутності догляду, без їжі та води.

 

Державні органи, що виконують завдання у сфері подолання наслідків надвичайних ситуацій, мають негайно втрутитися й не допустити повторення інцидентів. Дієвою запорукою профілактики займань та їх наслідків буде належна перевірочна робота та розслідування причин та наслідків займання, яке відбулося (сумніваємося, що про нього було повідомлено органи пожежної охорони).

 

Звісно, мені не складно допомогти, тому я вимагав від уповноважених державних органів вжити заходів щодо упередження самозаймання притулку через нехтування правилами пожежної безпеки.

 

Результати перевірки притулку справробітниками ДСНС

 

Після того, як співробітники МНС відвідали «притулок», Тарнавська, замість того, щоб подякувати мені за допомогу, здійняла галас. Вона, у властивій для неї манері, знову звинуватила мене в усіх тяжких: «допоможіть, шкуродер написав на мене заяву».

 

І ось, пропоную вашій увазі відповідь від пожежників. Так, пожежа була, але не у «притулку», а хтозна де. Займання сталося на відкритій території, що належить комунальникам, і до якої «притулок» не має жодного відношення.

 

 

Тобто, хто не зрозумів, Притулок для тварин SOS (Animal shelter SOS) просто «примазався» до сторонньої пожежі і до чужої території, де ніяких будок і собак не було. Десь горіла купа сміття, а «притулководи» подумали «о, чудова нагода – скажемо, що це нас підпалили, ми горіли, авось грошей хто дасть».

 

Добре, що ми перевірили інформацію, але ж є чимало легковірних громадян, які проковтнули цю брехню і навіть стали надсилати гроші «на нові будиночки для бездомних гавкунців-погорільців».

 

Ось так і заробляють «прітулководи». Тому я звернувся також і до поліції з проханням розібратися, хто там кого підпалював і на чиїй території все відбувалося. Та й за іншими епізодами працівники поліції теж проведуть перевірку – зокрема коли обстріляли «притулок».

 

Читайте також:

Тамара Тарнавська та її бізнес на стражданнях тварин