Заяви підозрюваної Дугарь та її адвокатів спростовано слідством

Поділитися:

Національною поліцією України оприлюднено матеріали розслідування: алібі та заяви підозрюваної Дугарь та її адвокатів спростовано слідством.

 


 

Алібі підозрюваних у справі про вбивство журналіста і радіоведучого Павла Шеремета, який загинув внаслідок підриву його автомобіля у центрі Києва 20 липня 2016 р. продовжує розвалюватися під тиском неспростовних доказів. Назовні виходить дедалі більше брехні, котру поширювали самі підозрювані, їхня так звана “група підтримки”, адвокати й деякі мережеві сміттєзвалища, котрі за непорозумінням називають себе “засобами масової інформації”.

 

Зараз органи слідства працюють у надскладних умовах, постійно відчуваючи на собі системний тиск. Основний удар доводиться приймати на себе працівникам органів прокуратури, що підтримують державне обвинувачення в суді. Погрози та напади з боку маргіналів, які наразі залишаються чомусь без належного реагування, цькування у медіапросторі за участі “журналістів”-шкідників і так званих “активістів”, безперечно, мають припинятися жорстко та без вагань.

 

Проте навіть попри такий тиск, слідство у цій резонансній справі триває. Як ми вже повідомляли раніше, нами було зібрано та передано до поліції додаткові відомості щодо способу життя і зв’язків підозрюваних, а також іншу інформацію. А що стосується підозрюваної Яни Дугарь, то ми звертали вашу увагу (та увагу поліції теж) на деякі цікаві подробиці з її життя, що підтверджуються низкою фотоматеріалів та інших доказів.

 

12 лютого 2020 р. Національною поліцією України оприлюднено нові факти викриття маніпуляцій з боку підозрюваної Дугарь та її адвокатів.

 

 

Приємно, що передана нами інформація дістала свого застосування для викриття фактів брехні з боку Дугарь та її адвокатів і для спростування її “алібі”. Наприклад, це стосується контенту профілю Яни Дугарь у російській соціальній мережі “ВКонтакті”. Нещодавно вона похапцем кинулася обмежувати доступ до своєї сторінки, однак запізнилася – ми встигли вчасно зібрати звідти все найцікавіше та направити до поліції.

 

У відео нижче – про ці факти й інші подробиці щодо підозрюваної Дугарь, дозвіл на оприлюднення яких надано слідством і в яких спростовано її алібі та заяви адвокатів.

 

 

Згідно з нормами Конституції та чинного законодавства в Україні діє принцип презумпції невинуватості, й ніхто не може бути названий винним у скоєнні злочину інакше як за вироком суду. Але публічне виправдання осіб, відносно яких наявні докази їхньої причетності до скоєння злочину, в даному разі такого, що належить до категорії особливо тяжких – це фактично легалізація тероризму та створення умов для уникнення відповідальності злочинцями.

 

Тим більше, коли таке публічне виправдання здійснюється шляхом культивації брехні та настроїв зневаги й ненависті до працівників правоохоронних органів, поширення недостовірної інформації з використанням певних медіаресурсів, то це потребує вжиття невідкладних заходів щодо припинення маніпуляцій.