Захист інформаційного простору України

Поділитися:
The following two tabs change content below.

Олександр Корнійчук

кандидат економічних наук, магістр державного управління у сфері охорони здоров'я

Суверенітет інформаційного простору України має бути захищеним від розвідувально-підривної діяльності спецслужб Кремля, включаючи використання іноземців шляхом законодавчого і урядового запровадження стандартів США та Ізраїлю за критерієм «інтереси національної безпеки України».

 


 

В умовах сучасної повномасштабної війни Московії проти України, як і в усіх попередніх окупаційних війнах, ключовою ланкою виступала і виступає інформаційна складова.

 

Особливості інформаційної війни РФ проти України

 

Залучення до щоденних і системних інформаційних атак по приниженню духу українського народу і дискредитації України на міжнародному рівні всіх без виключення державних, підприємницьких, громадських ЗМІ як на власній території, так і в більшості іноземних держав. Характерним є активне використання міжнародних структур безпеки – ООН, ОБСЄ, Ради Європи, а також значної частини державного апарату країн ЄС.

 

Захист інформаційного простору України

 

Координуюча роль в проведенні інформаційної війни належить ФСБ та СЗР.

 

Ключова проблема – відсутність дієвого розвідувального та контррозвідувального апарату в Україні, ЄС та решті держав євроатлантичної спільноти спрямованого на нейтралізацію ядер антиукраїнських і антиєвропейських дій.

 

Історичні паралелі

 

Сучасна система Кремля із залучення західних політиків та працівників ЗМІ для прикриття агресії до України повністю копіює кремлівський сталінський досвід спотворення інформації про Україну під час голодомору та масових репресій. Крім цього, Кремлем максимально використовується досвід нацистської Німеччини з інформаційного забезпечення окупаційних дій. Про дієвість сталінської технології тотального підкупу урядів та ЗМІ західних держав свідчить відсутність розкриття архівів у країнах Заходу про їх реальну обізнаність про масштаби кремлівського терору в Україні та повну бездіяльність. Характерним є також блокування в країнах Заходу розкриття історичної правди про журналістів, які протягом десятиріч були фактичними агентами Кремля.

 

Завдання України і євроатлантичної спільноти

 

Упереджувальна нейтралізація всіх платформ Кремля з проведення широкомасштабної війни проти західного світу, а також правова і морально-етична ізоляція колаборантів Кремля, насамперед як пропагандистів московинського світу.

 

Дії громадян України:

 

  1. Створення ефективного науково-експертного середовища для щоденного моніторингу інформаційних атак Кремля проти України з позицій власної території та країн-сателітів – Білорусії та Казахстану, Австрії, Угорщини і т.п. Його метою має стати встановлення ознак залучення тих чи інших осіб в інформаційній війні Кремля з наступним інформуванням СБУ, Мінінформполітики України, МЗС для вжиття миттєвих заходів по забороні в’їзду цих осіб на територію України.
  2. Підготовка правових змін до діючих законів України щодо заборони в’їзду будь-яким особам, які несуть, або можуть нести загрозу національній безпеці України.
  3. Розгорнути науково-аналітичні дослідження щодо технологій інформаційної війни Кремля в ході окупаційних війн проти української державності та відпрацювання дієвих упереджу вальних заходів по нейтралізації загроз. Достатньо актуальним є щоденне інформування громадян України та іноземців про кримінальну сутність інформаційних війн Кремля.

 

Дії Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України:

 

  1. Створення державно-громадських експертних рад при Мінінформполітики, СБУ та МЗС для цілодобового моніторингу інформаційного простору України на регіональному та глобальному рівнях з метою миттєвого реагування та захисту національних інтересів України.
  2. Реалізувати проекти якісного і своєчасного інформування громадян України, європейських та ін. держав про існуючу кремлівську пропагандистську мережу на теренах Московії, в Україні та ін. державах і стратегію дій громадян по захисту інформаційного простору України.
  3. Прискорити реалізацію стратегії реальної модернізації України в оборонній, економічній, фінансовій, соціальній, гуманітарній та інформаційній сферах з метою максимального сприяння самореалізації громадян України у підприємницькій діяльності та захисті прав власності.
  4. Організація на якісно новому рівні взаємодії спецслужб України, США, Великобританії, Франції та ін. держав по нейтралізації кремлівських провокацій. Першочерговим завданням є відкриття всіх архівів щодо втягування Кремлем урядовців та працівників ЗМІ до власної агентурної мережі. Також необхідне документування всіх платежів Кремля найманцям в ЗМІ. Актуальним є притягнення конкретних осіб за участь в протиправній діяльності на користь Кремля та захист українського середовища від дискредитації високого звання журналіста і перетворення їх у пропагандистський рупор Кремля.