«Обрання» олігархатом «нової» влади на чолі з Тимошенко

Поділитися:
The following two tabs change content below.

Олександр Корнійчук

кандидат економічних наук, магістр державного управління у сфері охорони здоров'я

Існуючий олігархічно-кремлівський бунт під гаслами «нова» стара влада на чолі з Юлією Тимошенко є прямою загрозою українській державності.

 


 

Сутність олігархату

 

Олігарх – це фізична особа, яка створила систему юридичних осіб для повного контролю над політичним, економічним, гуманітарним, інформаційним та мовним простором з метою максимального просування особистих і корпоративних інтересів на шкоду державним інтересам та громадянам. Зазвичай олігархат цементує на свою користь існуючі державні та місцеві інституції влади з метою отримання надприбутків для максимального ствердження власного простору в регіонах України та в усіх без виключення центральних органах влади.

 

Автор намагається жити за біблійним принципом – не сотвори собі кумира, і має надію, що вперше за історію української незалежності діючий Президент та Прем’єр-міністр України не знаходяться в загрозливій залежності від будь-когось із олігархату і в своїх практичних діях послуговуються національними інтересами України.

 

Хто такі олігархи в Україні на чолі з Ю. Тимошенко?

 

Це спадкоємці комуно-кремлівської влади, яка в 90-х рр. ХХ ст. трансформувалась в олігархічно-кримінальну владу у формі феодального диктату та здирництва. Жоден підприємець, представник місцевої влади не здійснює будь-яких дій без схвалення намісником олігархату.

 

Найбільш небезпечні ядра олігархату:

 

  1. У Донецькій та Луганській областях: Р. Ахметов, С. Тарута, Б. Колєсніков та ін. (до і після окупації частини цих областей).
  2. У Дніпропетровській: Ю. Тимошенко (спадкоємиця П. Лазаренка), І. Коломойський, Г. Боголюбов.
  3. У Криму: Р. Ахметов, В. Новінський та ін. (до окупації).

 

Ознаки контролю олігархатом регіонів та держави в цілому:

 

  1. Суцільне ухилення від сплати податків.
  2. 60-80% тінізація всіх виробничо-збутових та фінансових операцій.
  3. Наявність надпотужної тіньової виробничої інфраструктури (нелегальні копанки та реалізація їх продукції через офіційно зареєстровані підприємства).
  4. Системна фізична ліквідація підприємців, які не поступаються диктату олігархату.
  5. Тотальний контроль нарко-, алко- та тютюнового бізнесу.
  6. Блокування запровадження новітніх стандартів прозорого ринку фінансів, нафти, газу, вугілля, землі.
  7. Збереження багаторічної тенденції призначень на посади керівників центрального апарату та регіональних органів СБУ, ГПУ, МВС, ДСНС, ДФС, Держприкордонслужби ставлеників олігархату (нині в м. Києві цю посаду обіймає один із близьких родичів відомого дніпропетровського олігарха).
  8. Контроль інформаційного простору і щоденне розкручування маніпулятивних сценаріїв по розхитуванню ситуації в Україні в рамках спеціалізованих для цього проектів на телебаченні – «Свобода слова» на ICTV (реально «Свобода маніпуляції») із запрошенням «відомих політиків»-майстрів цієї справи. Нині цю функцію успішно виконують Ю. Тимошенко та М. Саакашвілі (читай книгу Д. Акерлофа і Р. Шиллера. Фішинг: хто і як маніпулює вашим вибором. К.: Наш формат, 2017).
  9. Приведення до влади олігархатом за вказівкою (сприянням) Кремля: Президента України – Л. Кучму, В. Януковича; прем’єр-міністрів України: Л. Кучму, П. Лазаренка, Ю. Тимошенко, В. Януковича, М. Азарова; знаходження у суттєвій залежності від олігархату, насамперед Р. Ахметова, Президента України В. Ющенка, Прем’єр-міністра А. Яценюка.

 

Ознаки прямої залежності дій високопосадовців від олігархату:

 

  1. Прийняття протягом багатьох років ключових законів та постанов уряду та рішень місцевої влади, насамперед в ПЕК, гірничо-видобувного, металургійного комплексів та землі, які призвели до їх повної тінізації і кардинального ослаблення національної безпеки України.
  2. Знищення документів, в яких розкриті механізми тіньових схем та одержаних надприбутків в тих чи інших галузях. Найбільше диму на території центрального апарату СБУ було коли знищувались документи стосовно корупційних газових схем з боку Ю. Тимошенко, коли вона була призначена на посаду прем’єр-міністра України у 2005 р. Наступними великими згарищами стало подвір’я СБУ у лютому 2014 р. в ході кількаденного знищення доказів співпраці керівництва СБУ, Президента та уряду України з олігархатом та Кремлем.

 

Умови становлення та процвітання оілгархату в Україні:

 

  1. Координація спільних дій з Кремлем по отриманню надприбутків та вимиванню національного багатства України.
  2. Фізична або інша фактична ліквідація підприємців – носіїв українського державотворення із числа представників, насамперед великого бізнесу. Особливо ця тенденція збережена в Донецькій, Луганській та Дніпропетровській областях.

 

Особливості сучасного кримінального режиму олігархату в Донецькій і Луганській областях та АРК:

 

  1. Розширення масштабів контрабандних та корупційних схем за рахунок безпосереднього перебування на окупованих територіях представників ФСБ, ГРУ ГШ ЗС Московії та московинів, які знаходяться на території Кремля і координують кримінал з метою отримання надприбутків (В. Янукович, А. Клюєв, С. Курченко). та ін. Їх метою є отримання максимальних надприбутків в умовах розв’язаної Кремлем війни.
  2. Небезпечними є існуючі корупційні схеми в МОУ, СБУ, ГПУ, ДФС, ДПС, які адаптувались до умов війни.

 

Оцінка дій СБУ і правоохоронної системи загалом

 

Вкрай незадовільна. Постсовєтський механізм підбору, перевірки, підготовки та використання співробітників не на основі норм права, а на вказівках несе реальну загрозу національній безпеці України. Гасло керівництва СБУ «на переправі коней не міняють» принесло надзвичайні іміджеві, безпекові та матеріальні втрати для української державності. Це підтверджується незадовільним станом діяльності військової контррозвідки СБУ по упередженню кримінальних корупційних та контрабандних проявів в МОУ, що призвело до зменшення фінансової допомоги США на 2018 р. у сумі 150 млн. $. Якщо військова контррозвідка СБУ протягом 4 років не виконала завдання по викоріненню корупції та розкрадань в МОУ і ГШ ЗСУ, а також контрабанди на лінії розмежування то вона має бути розформована і на її базі створений за стандартами США або Ізраїлю сучасний контррозвідувальний орган. Діючий генералітет, підполковники та полковники СБУ та ін. органів сформовано в умовах тотального контролю системи олігархатом та ФСБ.

 

Розшифрування заяви Ю.Тимошенко 18.12.2017 на телепередачі ICTV «Свобода слова». Заява:

 

«Наша «нова влада» проведе персональну інвентаризацію всіх, хто наживається на війні, контрабанді, наркобізнесі, викраданні людей з метою їх очищення від влади».

 

Сутність:

 

«Тільки Р. Ахметов та С. Тарута мають право як господарі Донецької та Луганської областей на повний контроль ситуації там. Ми гарантуємо «домовленість» з Кремлем про відновлення взаємовигідної співпраці».

 

Дії громадян України:

 

  1. Повне ігнорування всіх ЗМІ, в яких олігархат і Кремль є власником.
  2. Перехід на отримання інформаційних послуг через інтернет з використанням українських державницьких сайтів.
  3. Організація в кожній громаді інтернет-платформ із залученням науково-експертного середовища, який є носієм української державності, для проведення дискусій.
  4. Активне інформування НАБУ, САП про факти корупції з боку олігархічних структур, правоохоронної системи.
  5. Проведення офіцерами контррозвідки в запасі – українськими державниками розслідувань співпраці олігархату із спецслужбами Кремля по криміналізації регіонів, галузей та органів влади в Україні. Особливу увагу звернути на вірогідну причетність працівників правоохоронних органів до участі корупційних та контрабандних схемах насамперед на Сході України.
  6. Розгортання в ЗМІ проектів: «Тіньова економіка Донецької, Луганської та Дніпропетровської областей».

 

Дії Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України:

 

  1. Відмінити або призупинити діяльність всіх нормативно-правових актів прийнятих за часів перебування при владі представників олігархату, які призвели до фактичної легалізації та тінізації національної економіки.
  2. Проведення із залученням авторитетних міжнародних експертів кардинального переформатування СБУ, ГПУ та решти правоохоронних органів шляхом залучення на керівні посади українських державників професіоналів, які мають успішний досвід нейтралізації розвідувально-підривної діяльності спецслужб Кремля та ФПГ і ТНК (із США, Канади, Франції та ін.).
  3. Законодавчо-урядовий примус олігархату до продажу активів, насамперед в Луганській і Донецькій областях та запрошення в цей регіон соціально-орієнтованих найбільш успішних власників американських та канадських ФПГ і ТНК.

 

Дії міжнародної спільноти. Надання до НАБУ і САП документальних доказів щодо корупційних олігархічних та кремлівських схем в Україні, які мають сприяти утворенню сучасного правового поля та примусу криміналу до продажу активів.