Блаженний Іоанн не пройде: культова література секти “Богородичний центр” заборонена в Україні

Поділитися:

Література відомої секти «Богородичний центр», засновником якої є Блаженний Іоанн Береславський (Веніамін Янкельман) внесена до переліку видань, не рекомендованих до ввезення в Україну.

 


 

Таке рішення прийняв Державний комітет телебачення і радіомовлення.

 

Зокрема, друковані видання автора Блаженного Іоанна внесені до переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

 

1. «Белая Церковь» (автор Блаженный Иоанн. – Киев.: Мир Софии, 2012. – 372 с.).

 

 

2. «Обличение Ялдаваофа» (автор Блаженный Иоанн.- Киев.: Мир Софии, 2012. – 176 с.).

 

 

3. «Грааль богомилов и катаров» (автор Блаженный Иоанн. – Ужгород: Світ Софії, 2014. – 72 с).

 

 

Підставою для внесення літератури в «чорний список» стали наявні в книжках висловлювання, які провокують міжрелігійну ворожнечу, порушують рівноправність громадян України за релігійною ознакою, а також становлять загрозу територіальній цілісності і недоторканості України.

 

Як стало відомо, розповсюджують згадану літературу представники української релігійної організації «Церква Божої Матері». Вона також відома як секта «Богородичний центр», керівний центр якої знаходиться у Москві, Російська Федерація.

 

Слід зазначити, що адептами згаданого неокульту пропагується ідеологія відновлення «Святої Русі» в кордонах сучасних Росії, України та Білорусі під патронатом РФ і проголошення «Російської федеративної теократичної держави».

 

Цікаво, що адепти вшановують пам’ять останнього російського імператора Миколи II і навіть канонізували як свого богородичного святого Григорія Распутіна.

 

Організація виникла у 1985 році. Її засновником є громадянин РФ Іоанн Береславський, він же – Блаженний Іоанн. Своїм корінням заданий неокульт сягає з так званого «катакомбного православ’я», де І. Береславського висвячено в священника, але згодом позбавлено сану у зв’язку з єретичними поглядами.