Адепти ШЄП у Харкові виступили проти влади та обміну полонених

Поділитися:

Дискредитація ініціатив Президента та виступи проти обміну полонених: 25 грудня 2019 р. у Харкові біля будівлі обласної державної адміністрації група так званих «активістів» з числа представників «Національного корпусу», а також харківського осередку злочинної культової групи (секти) ШЄП («Школа єдиного принципу») проводила черговий перфоманс.

 

Кількісний склад масовки традиційно забезпечували члени афілійованих до секти ШЄП громадських організацій, таких як «Громадська варта», «Обітєль-Ханака» і «Порятунок тварин». Останні, як і завжди, слугували підставками під плакати).

 

Секта ШЄП маскується під традиційну православну конфесію. За віровченням адептів культу, вони мають відвідувати церкви та брати участь у релігійних обрядах. Але при цьому їм наказують приховувати свою належність до ШЄП, адже розкриття загрожує відлученням від церковних таїнств.

 

На відео нижче ми бачимо особу в однострої священника (конфесійна належність даного чоловіка невідома), котрий закликає до подальших протестів проти влади.

 

Ведучим на даній акції був одіозний Валентин Бистріченко. Той самий, який ухилявся від призову на службу в АТО та за рахунок збирання благодійної допомоги придбав собі елітну квартиру.

 

Адепти ШЄП виступили проти обміну полонених

 

Під час акції також було скоєно напад на журналіста

 

 

Учасники акції виступали обміну українців, які незаконно утримуються у місцях позбавлення волі на території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

 

Йдеться про людей, яких було затримано за їхню проукраїнську позицію Звільнити їх заплановано шляхом обміну утримуваних осіб з Російською Федерацією за формулою «всіх встановлених – на всіх встановлених». Обмін утримуваними особами є складовою реалізації ініціатив Президента України Володимира Зеленського та Уряду України щодо припинення вогню та врегулювання збройного конфлікту на Донбасі.

 

Тому будь-які спроби завадити процесу деокупації України є діяннями проти власної держави в інтересах ворога.

 

Організатори акції, що відбулася вчора, прикривають свої справжні наміри тезами про недопущення обміну обвинувачених у скоєнні терористичного акту, що стався у Харкові 22 лютого 2015 р. А саме, йдеться про трьох осіб – Віктор Тетюцький, Володимир Дворніков і Сергій Башликов. Їх було затримано за підозрою у причетності до скоєння цього злочину.

 

Однак до теперішнього часу вони утримуються під вартою. Судове слідство не завершено. Жоден з обвинувачених свою вину не визнає.

 

І знову «Ні капітуляції!»

 

Слід нагадати, що це вже не перша акція проти обміну полонених, у якій беруть активну участь сектанти ШЄП. Попереднє збіговисько проходило наприкінці вересня ц.р. під гаслами «Ні капітуляції!».

 

І щоразу в організації таких заходів беруть участь адепти ШЄП, а також деякі особи з числа представників місцевої влади, що надавали їм активну підтримку.

 

Показово те, що Валентин Бистріченко та його прибічники тепер відкрито виступають проти Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Справа в тому, що сумнозвісна ГО «Громадська варта» була створена свого часу за участі Авакова і за посередництва тодішнього голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути (в частині фінансування). Те, що відбувається зараз, означає тільки одне – покровительство поліції втрачено.

 

За «Громадською вартою» тягнеться довжелезний кримінальний «шлейф» з відбирання квартир у харків’ян, низки насильницьких і майнових злочинів. Жоден з цих злочинів не потягнув кримінальної відповідальності для сектантів, які їх скоювали. Це стосується і групового нападу на комунальне підприємство «Центр захисту тварин» у 2015 році, розслідування якого відверто саботується. Пояснюється їхня безкарність дуже просто – організація діяла під «дахом» поліції, куди влаштувалися на роботу сектанти ШЄП.

 

Свого часу неофіційний «юрист» секти ШЄП Дмитро Маковецький налагодив неофіційні відносини з керівництвом поліції Харкова у напрямі залучення патрульних поліцейських до захисту інтересів ШЄП.

 

Крім того, «юрист» Маковецький, – а його рід занять є таким само, як і в решти нероб і злочинців – «активіст» (ГО «Громадська варта») під виглядом налагодження громадського контролю за діяльністю місцевої поліції навіть зміг отримати фінансовий грант від міжнародного фонду «Відродження» (фонд Дж. Сороса в Україні). Для цього соросенятко скористалося програмною ініціативою «Права людини та правосуддя».

 

Але тепер, як бачимо, ситуація змінилася. Особливо наочно виступи сектантів проти поліції стали проявлятися після оприлюднення керівництвом МВС результатів розслідування справи про вбивство журналіста і радіоведучого Павла Шеремета. Коли було названо імена підозрюваних, ШЄПівці синхронно почали їх «відбілювати» й висловлювати заклики щодо ініціювання акцій проти керівництва МВС України.

 

В тому, що харківські зоорадикали з числа ШЄПівців кинулися захищати свою подругу – підозрювану Юлію Кузьменко, немає нічого неочікуваного. Крім того, що вони мають однакові погляди та сповідують єдині людиноненависницькі ідеї, ці особи займаються однаковими справами – мережевим жебрацтвом.

 

Подвійна мораль ШЄПівців і збагачення на «волонтерстві»

 

Називаючи себе «волонтерами», сектанти ШЄП, так само, як і підозрювана Кузьменко до її затримання, збирають гроші то нібито на допомогу військовим, то нібито на порятунок тварин. При цьому жодного звіту й жодного чеку про використання коштів ви ніде не знайдете. Водночас «волонтери» купують собі нерухомість і автівки. Тому зараз вони відчувають, що їхні схеми зі збирання «благодійної допомоги» (а фактично – зловживання довірою людей у мережі Інтернет, що забезпечує одночасно анонімність і недосяжність) можуть обірватися.

 

Відправлена під варту Юлія Кузьменко була затримана за підозрою в тому, що вона, за версією слідства, закладала вибуховий пристрій під автомобіль, на якому було підірвано Павла Шеремета. Троє обвинувачених у Харкові, щодо яких зараз вирішується питання про їх обмін, теж є підозрюваними у скоєнні вибуху, внаслідок якого загинуло четверо людей.

 

В обох випадках справи стосуються резонансних злочинів – скоєння вибухів, які привели до людських жертв. В обох випадках затримані та обвинувачені винними себе не визнають. Виходить, що одну особу ШЄПівці тепер виправдовують, а інших називають терористами, порушуючи тим самим принцип презумпції невинуватості, тому що вироку суду щодо них винесено не було.

 

«Відбілюючи» Кузьменко, вони заперечують проти обміну Тетюцького, Дворнікова і Башликова. Це є проявом банального лицемірства, коли за допомогою нібито патріотичних гасел завуальовано наміри завадити звільненню полонених українців.

 

Обмін має відбутися, незважаючи на жодні постановочні акції та чиїсь зойки та лемент. Адже йдеться про життя і долі наших співвітчизників, які роками утримуються у застінках «Л/ДНР».

 

Обмін утримуваними особами – єдиний спосіб звільнити цих людей

 

Це люди, котрі постраждали за те, що мали проукраїнську позицію. За це їх кинули до підвалів, заґратували, піддавали жорстоким тортурам і катуванням. За вироками так званих «судів» їх звинуватили у тероризмі, шпіонажі та інших «злочинах» проти «республік». Багатьох засудили до двадцяти й більше років позбавлення волі.

 

Обмін утримуваними особами – єдиний спосіб звільнити цих людей, котрі фактично є заручниками та полоненими.

 

Вони втратили свої домівки та все майно, котре розграбували окупанти й мародери. Це наші громадяни – чоловіки та жінки, молоді та поважного віку. Вони заплатили своєю свободою та своїм здоров’ям за те, що не зрадили Україну.

 

Після утримання в таких умовах усі вони потребують медичної допомоги, а дехто – і тривалого курсу реабілітації.

 

Є також і ті незаконно ув’язнені, котрі не дожили до обміну… Одних було вбито під час катувань. Інші помирали у підвалах після побиття або від хвороб.

 

Ані Бистріченко, ані Маковецький із Собком, ані решта не були у підвалах окупованого Луганська чи Донецька та інших українських міст, які було захоплено проросійськими терористичними угрупованнями. Вони не знають, як проходять «допити» у так званому «МГБ» чи в «комендатурах». Не знають тому, що протягом усього цього часу відсиджувалися у мирному Харкові, побираючись в Інтернеті, й наживалися на цій війні.

 

Звільнити наших людей, котрі досі незаконно позбавлені волі та щодня потерпають від тортурів – одна з першочергових задач сьогодні.

 

Ми очікуємо від влади вжиття заходів реагування на антидержавницькі дії 

 

Тому ми очікуємо від влади вжиття заходів реагування на будь-які спроби окремих груп і осіб втручатися у процес обміну та перешкоджати виконанню державою кроків щодо обміну утримуваними особами.

 

А враховуючи те, що ШЄП тепер вийшла з-під покровительства поліції, ніщо не заважає правоохоронцям розслідувати їхні численні злочини та притягти всіх винних осіб до відповідальності.