Державницька основа єднання українців

Поділитися:
The following two tabs change content below.

Олександр Корнійчук

кандидат економічних наук, магістр державного управління у сфері охорони здоров'я

Єднання українців має базуватись виключно на засадах українського державотворення з метою розбудови дієздатних незалежних державних інституцій.

 


 

26-річне домінування корпоративних олігархічно-московинських інтересів над українськими державницькими призвело до збереження в бутафорному стані української державності, втрати територій та протиправної системи бізнесу олігархату і чиновників від бюджету.

 

 

 

Загрозливі тенденції українського державотворення. Олігархічна змова по дискредитації НАБУ і САП шляхом блокування їхньої діяльності з боку ГПУ та СБУ. Наступним кроком стало оприлюднення 06.12.2017 на сайті комітету Верховної Ради України проекту закону від депутатів «Народного фронту» та «БПП» щодо політичного та технологічного блокування роботи НАБУ і САП.

 

Критерії незворотності українського державотворення. Точкою незворотних змін стане встановлення в країні дієвого контррозвідувального та антикорупційного режиму по захисту української державності через НАБУ, САП та новостворену службу контррозвідки України.

 

Потреби українського суспільства і держави. Припинення імітації виконання державних завдань та створення автономних, незалежних і самодостатніх державних органів, які спроможні забезпечити високий рівень державної ефективності у тій чи іншій сфері:

 

  1. СБУ – створення високоякісного контррозвідувального режиму, насамперед в АПУ, ВРУ, КМУ, ОДА, РДА, ФПГ і ТНК з метою упередження розвідувально-підривної діяльності спецслужб Московії, агресивних сусідів та ін. країн. Довідка: за експертними оцінками, нині співробітники контррозвідки демонстративно або приховано ігноруються у вищезазначених інституціях, не маючи фізичного доступу і фактичного права входу в ті чи інші службові приміщення. При цьому фах контррозвідників знаходиться на неприйнятно низькому рівні, що є однією із причин зневаги до них з боку олігархату і чиновників.
  2. НАБУ і САП – створення високоефективного антикорупційного режиму шляхом ліквідації корупційних ядер у вищезазначених державних інституціях, офісах ФПГ і ТНК та чиновників, які лобіюють корпоративні інтереси, а не вирішують державницькі завдання.
  3. ГПУ – створення спільно з Мінюстом України умов для запровадження правового режиму та контролю за ним, який забезпечує нейтралізацію лобістських олігархічно-московинських законодавчих та урядових актів, що легалізують розкрадання України. Насамперед це у паливно-енергетичній та фінансово-банківській сферах.
  4. МВС – створення новітніх оперативно-розшукових підрозділів, спроможних нейтралізувати причини та наслідки організованої злочинної діяльності.
  5. ДБР – створення за стандартами ФБР дієвої інституції по упередженню та розслідуванню злочинів високопосадовців.

 

Роль Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України має полягати у максимальному законодавчо-урядовому та фінансовому сприянні діяльності державницьких інституцій з надійним їх законодавчим захистом від незаконних втручань ГПУ та СБУ.

 

У випадку викриття у причетності до шпигунства або корупційної діяльності кожен громадянин, незалежно від посади має гідно вчинити згідно законодавства шляхом подання заяви про відставку з наступним захистом власних прав. При цьому кожен має бути реально захищеним від «замовних дискредитацій» з боку олігархату, спецслужб Кремля та ін. держав на основі насамперед високої власної державницької та правової культури. Яскравим прикладом низької державницької та правової культури є поведінка парламентарів після оприлюднення задукоментованих НАБУ фактів їх корупційної діяльності у «бурштиновій справі».

 

З метою недопущення дестабілізації ситуації в Україні необхідно прийняти, як першочергові, якісно опрацьовані проекти законів «Про вибори», «Про імпічмент», «Про антикорупційний суд», які мають створити підвалини захисту державницьких інститутів від кремлівсько-олігархічних бунтів.

 

Ключова проблема. Протягом всіх років української незалежності вищезазначені державницькі інституції формувались на законодавчому полі, яке на 95% було продиктовано Кремлем та олігархатом. Наслідком цього стала повна доступність українських державних інституцій для спецслужб Кремля та олігархату з метою їх втягування у масштабні і системні корупційні схеми та антидержавні дії.

 

Зовнішні ознаки недієвості державних інституцій.

 

  1. СБУ – практично відкрита та безкарна розвідувальна діяльність на користь спецслужб Кремля з боку В.Медведчука, Є.Мураєва, В.Рабіновіча та ін.
  2. ГПУ – відсутність повномасштабного повернення награбованих коштів олігархатом, Кремлем та високопосадовцями від 1991 р. і по цей час.

 

СБУ та ГПУ – участь в олігархічних іграх по блокуванню НАБУ та САП.

 

Ознаки олігархічних змов проти української держави в особі НАБУ та САП.

 

  1. Зухвала поведінка народних депутатів Б.Розенблата та М.Полякова на правові дії НАБУ і САП.
  2. А.Авакова стосовно «справи рюкзаків».
  3. Ю.Луценка по «справі гаражів».

 

Дії громадян України:

 

  1. Підготовка науково-експертним середовищем узагальнених тенденцій щодо загроз українській державності з боку олігархату, Кремля, ГПУ та СБУ.
  2. Направлення Президенту України законодавчих пропозицій щодо посилення кримінальної відповідальності за блокування діяльності НАБУ і САП.
  3. Ініціювання відставки керівництва СБУ та ГПУ, яке причетне до блокування діяльності НАБУ і САП. Це також стосується відсторонення міністра внутрішніх справ на період розслідування «справи рюкзаків».

 

Дії Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України:

 

  1. Безумовна підтримка НАБУ і САП та звернення до парламентарів – авторів законопроекту по втручанню в діяльність НАБУ і САП щодо його відозви.
  2. Демонстрація державницьких дій по кардинальному очищенню галузей національної економіки та правоохоронної системи від корупційних схем та їх носіїв. Насамперед це стосується АПУ, ВРУ, КМУ, Мінпаливенерго, Мінінфраструктури і т.п.
  3. Створення нової Державної служби контррозвідки, ГПУ та МВС.

 

Дії міжнародної спільноти:

 

  1. Сприяння спецслужбами та органами передових країн у вдосконаленні діяльності сучасних САП і НАБУ.
  2. Реальна допомога правоохоронній системі України у захисті її суверенітету від спецслужб Кремля та агресивних сусідів.
  3. Започаткування санкцій проти українських депутатів та посадовців, які причетні до блокувань та втручань у діяльність НАБУ і САП.

 

Олександр Корнійчук