Псевдоцілителі планують провести семінар ШЄП у Харкові

Поділитися:

Протягом 14 – 16 лютого 2020 р. у м. Харкові псевдоцілитель Валерій Драчов – вдівець і спадкоємець нині покійної засновниці секти «Школа Єдиного принципу» (ШЄП) Ольги Асауляк проводитиме черговий шарлатанський семінар.

 


 

Віра, духовність і пізнання незвіданого духовного світу: як секта ШЄП маскує своє окультне віровчення

 

Для того, щоб розвіяти непотрібні ілюзії навколо питання про так зване «духовне цілительство», давайте розпочнемо з того, що таке віра та духовність.

 

Зазвичай для того, щоб реалізувати свої духовні потреби та звернутися до Бога людина йде до церкви, відвідує служби та бере участь в церковних таїнствах. Віруюча православна людина відкидає окультизм, який засуджує Церква. Той, хто перебуває під покровом Церкви, не потребує навіть вникати в усі ці розмови про «пізнання незвіданого духовного світу».

 

Мабуть, одна з головних складових православної духовності полягає в тому, що віра змушує людину докладати зусиль до того, щоб зміцнити дух і спокутувати свої гріхи.

 

Однак так вважають не всі, хто називають себе віруючими. На жаль, деякі псевдоправославні секти настільки вміло маскують і приховують свій окультизм, що вчасно розпізнати його вдається далеко не кожному. І тоді, замість того, щоб захистити себе та інших від гріха й обману, люди вдаються до езотерики й окультизму.

 

Однією з таких псевдоправославних сект є багатолика «Школа єдиного принципу» (ШЄП). Незважаючи на те, що, як випливає з назви, там начебто навчають якомусь принципу, насправді жодних моральних принципів у її засновників і активістів немає і в помині.

 

У Харкові ШЄП діє під прикриттям таких організацій, як «Громадська варта», «Єдність Харків», «Центр підтримки материнства», «Харківський Ковчег», «Вихід Є! Психологічна допомога» і «Порятунок тварин».

 

Всі ці, на вигляд, начебто безпечні для суспільства організації мають лише одну мету – витягти з кишень довірливих громадян побільше кровнозароблених коштів.

 

Наприклад, організація «Порятунок тварин», прикриваючись збором коштів на лікування та корм для тварин, насправді забезпечує для харківської активістки ШЄП – Марини Звєрєвої регулярний відпочинок за кордоном.

 

Псевдоцілителі планують провести семінар ШЄП у Харкові

Марина Звєрєва

 

Всі ці схеми «розводу» покривалися і підтримувалися духовним лідером ШЄП Ольгою Асауляк, яка у листопаді 2018 р. відійшла в інший світ. До речі, засновниця «школи», де жодна лекція чи семінар не обходилися без тем цілительства й обіцянок навчити (за гроші, само собою) зцілюватися від усіх недуг, сама мала «букет» тяжких хронічних захворювань, які в підсумку і звели її в могилу. Причому, звели передчасно – Ользі було трохи більше 60 років …

 

Але якщо ви думаєте, що зі смертю засновниці діяльність ШЄП припинилася, то ви глибоко помиляєтеся.

 

Як Валерій Федорович зненацька розкрив у собі дар «цілительства»

 

Не бажаючи втрачати солідні гроші, чоловік покійної Ольги Асауляк Валерій (справжнє ім’я – Володимир) Драчов «зненацька» розкрив в собі видатні здібності до ораторства і «природжений» дар цілительства.

 

Вищезазначена Марина Звєрєва тепер облаштувалася в Києві. Там спільно з чоловіком покійної засновниці «школи» – Валерієм Драчовим вони повним ходом заробляють на цілительстві і лекціях. Під час таких заходів вони, скажімо прямо, накручують дуже довгу «локшину на вуха» слухачів, розповідаючи їм про «логос», «енергетичні кола різного рівня» та іншу єресь.

 

Гроші, як відомо, ніколи не бувають зайвими. І ось уже за традицією, яку започаткувала Ольга Асауляк, у середині лютого Валерій Драчов приїжджає до нашого улюбленого міста Харкова, щоб тут провести свій так званий «семінар».

 

Семінар буде проходити з 14 по 16 лютого в приміщенні «Radmir Expohall». Для того, щоб відвідати цей пафосно анонсований семінар, охочим доведеться викласти суму в розмірі 1500 тис. грн.

 

Псевдоцілителі планують провести семінар ШЄП у Харкові

 

Слід зауважити, що розцінки такого рівня є вже таким собі «стандартом» у спільноті ШЕПівців.

 

Але і це ще не все. Змусивши людей заплатити за семінар чималу суму грошей, їх усіх без докорів сумління завжди попросять здати ще – «на благодійність», тому що, як уже було сказано вище, грошей забагато не буває.

 

І тут постає закономірне питання: навіщо людям це потрібно? Чому вони витрачають останні гроші на інформацію, що ніяк не допоможе їм у житті, а скоріш за все, ще й зашкодить?

 

Семінари, лекції – навіщо це все?

 

Все просто. Перша причина – це незнання. Необізнаність, а так само небажання сприймати будь-яку критичну інформацію про ШЄП створює умови для подальшого обману.

 

Друга причина полягає в тому, що потрапляючи в таку організацію, людина захоплюється, отримуючи у ній все те, чого їй бракує в реальному житті: любов, тепло та ілюзорну турботу. Але все це – лише спокуса та ілюзія. За них кожен учень «Школи Єдиного Принципу» платить непомірно високу ціну. Люди втрачають спочатку всі свої колишні соціальні зв’язки, вподобання, цілі, а потім – і всі заощадження й навіть дах над головою.

 

Напередодні чергового «турне» шарлатана Валерія і Ко хотілося б застерегти довірливих громадян від згубного впливу представників фауни такого небезпечного виду, як «Школа Єдиного Принципу».

 

Ніяких «цілителів» не існує. Аі, хто обіцяють позбавити вас від проблем, зцілити від хвороб і відкрити непізнане, обманюють вас за ваші ж гроші. Паразитуючи на людських слабкостях і проблемах, вони використовують своїх адептів виключно для власної наживи.

 

Візьміть до уваги й те, що керівництво ШЄП не просто так переконує своїх адептів всіляко приховувати приналежність до цієї організації. Справа в тому, що заняття окультизмом є тяжким гріхом, який тягне за собою відлучення від церкви.