Гроші дають! – зворотний бік «тарифних протестів»

Поділитися:

Для дестабілізації ситуації в окремих регіонах і на рівні всієї країни достатньо будь-якої нагоди. Якщо нагоди немає, її можна вигадати – як, скажімо, «тарифні протести».

 


 

При тому, що вартість послуг ЖКГ у нас і так було суттєво знижено, а нормальні люди на всякі «тарифні протести» не ходять, нам звідусіль продовжують нав’язувати картинку масовості. Як це робиться? Найцікавіше тут відбувається, звісно, за лаштунками.

 

Тарифно-геноцидне after-party

 

Що таке осінь? Це не лише час активної роботи законодавчих органів нашої країни, підбиття підсумків і формування планів на наступний рік, але і період сезонних загострень у психічно неадекватних осіб. Тоді на авансцену боротьби за увагу вилазить різна мерзота, що відчуває «запах» грошей і хоче нагріти руки за рахунок провокування протестних настроїв.

 

Вчора, 25 листопада 2021 р. у Києві проходили чергові «тарифні протести». Мітинги стартували біля будівлі КМДА, та потім пересувалися вуличною ходою до Кабінету Міністрів і Верховної Ради України. Учасники запалювали фаєри, несли плакати з написами «Платити не будемо!» і виступали з палкими промовами. За сценарієм організаторів, суть акції полягала в тому, щоб показати, як народ нібито масово відмовляється сплачувати комунальні послуги. «Ми повинні поховати платіжки за ЖКГ!», – таким було одне з гасел.

 

Ляльководи цієї пересувної вистави підготували додатковий реквізит – труни та поховальні вінки, які намагалися автівками підвезти під стіни Кабміну. Але правоохоронці не пропустили їхній транспорт і вилучили цей мотлох.

 

Одним з організаторів акції був сумнозвісний київський провокатор-«активіст» Віталій Черняховський на прізвисько «Віталя-п’ятисотка» (прізвисько він отримав за свої розцінки на масовку – менше, ніж за 500 дол. США він навіть розмовляти не стане), якого завжди не складно впізнати за його зеленою курткою. Він бігав і щось волав у гучномовець. Слів було не розібрати, а чутно було тільки крики «Геть! Геть! Геть!». Як ми вже звертали увагу раніше, цьому персонажу абсолютно однаково, проти кого чи за що мітингувати. Хто б не був при владі – для Черняховського та його співмешканки, зоосектантки Оксани Костюкевич це тільки нагода заробити собі «на попоїсти», організувавши масовку.

 

Коли сплинув відведений на «протести» час, по команді організаторів учасники мітингу миттєво замовкли та згорнули плакати.

 

Тарифні протести в Києві

Біля пам’ятника Ватутіну «ланкові» роздають гроші за участь у мітингу

 

Та розійшлися вони недалеко: прямо поряд із місцем проведення заходів, палкі борці проти тарифного геноциду одразу ж розділилися на невеликі групи по 10-15 осіб і, навіть не ховаючись, стали отримувати гроші.

 

«Президентська тисяча» їм не потрібна

 

«Мені не потрібна ваша тисяча, краще знизьте тарифи», – такі плакати несли учасники мітингу. Зате нещасні 200-300 гривень за участь у проплаченій вуличній акції вони готові з руками відірвати. Та й навіщо отримувати 1000 гривень одноразово, якщо можна «підзаробити» значно більше, блукаючи щодня з мітингу на мітинг?..

 

І до Верховної Ради вони висувають претензії, і до Президента, зате бродячого клоуна Черняховського сприймають як світоча істини. Бо він платить гроші. Не свої, звісно. Він так само хоче «нагрітися», тільки отримує частку в багато разів більшу за подачки, що роздають рядовим мітингувальникам.

 

Потім деякі медіа і так звані «блогери» подають вам у новинах усе так, начебто це «народ повстав». Дехто подивиться, повірить і не стане сплачувати комунальні послуги. Чим більше громадян матимуть заборгованості по оплаті послуг ЖКГ, тим вище соціальна напруженість. Навіть якщо ці борги створені навмисно, штучно, з власної дурості. В цьому і полягає задум організаторів такого роду мітингів. Тільки ніхто не думає про те, що боржникам запросто можуть відключити газ, електроенергію, воду і можливість користуватися каналізацією.

 

У професійному сленгу телевізійників, які спеціалізуються на випусках шоу-програм, є такий термін – скотобаза, що описує масовку вкрай низької якості. Масовку для подібних шоу на тему «народного гніву» набирають за оголошеннями в Телеграм-каналах, соцмережах і просто на вулиці. Наприклад, біля станції метро «Вокзальна» кожного дня, з раннього ранку збираються безробітні, гастролери з інших областей та інші особи, що животіють за рахунок випадкових заробітків. Постояти з плакатом – це не вагони розвантажувати, тому і немає відбою від охочих підзаробити якусь копійчину.

 

Проплачений мітинг

Цього «опозиційні медіа» вам не покажуть

 

Так от, коли вам розповідають про те, що десь «відбувся великий мітинг» і люди вийшли на «тарифні протести» з вимогами знизити вартість комунальних послуг, просто згадайте ці необтяжені інтелектом обличчя Черняховського і його підставок під плакати, які за пару сотень гривень ладні хоч на пузі витанцьовувати. І подумайте, за чий рахунок влаштовано цей атракціон нечуваної щедрості для безробітних і пенсіонерів.

 

До речі, аналогічна ситуація – з мітингами противників вакцинації та захисників бродячих собак. Тому всі «активісти» дуже схожі між собою за своїм виглядом і поведінкою, бо нічим не відрізняються від міських божевільних.