У Миколаєві бродячий пес покусав дитину, а КП не відловлює агресивних тварин

Поділитися:

«Без папірця нічого робити не будемо! А стерилізація не впливає на агресивність», – розмова з працівниками КП «Центр захисту тварин» у Миколаєві про агресивного пса, що покусав дитину.

 


 

Бродячі собаки у дворі неодноразово кидалися на людей

 

У Миколаєві, в одному з дворів на Херсонському шосе бродячий пес покусав дитину. Це не перший випадок нападу цієї собаки. Були покусані й інші діти, неодноразово вона кидалася на велосипедистів, і я теж була в їх числі, – поділилася пані Вікторія, місцева мешканка.

 

Бродячий пес покусав дитину

 

За фактом нападу було викликано поліцію, а потім Вікторія направила заявку на відлов до КП «Центр захисту тварин». До речі, заявку приймав… інспектор відділу кадрів!

 

Невдовзі з КП зателефонували. Звісно, все безрезультатно.

 

А от і сама розмова.

 

 

Отже, з усієї цієї історії можна висновувати про таке:

 

  1. Якщо у вас у дворі бігає агресивна собака, КП їй відловить лише після того, як вона кого покусає.
  2. Але відлов буде організовано тільки в тому випадку, якщо потерпілий звернеться особисто і надасть документи, котрі підтверджують, що його дійсно покусали (інакше вас назвуть вигадниками, фантазерами та істеричками). Що будуть робити після того як пса заберуть – не зрозуміло. Цілком можливо, що потім привезуть назад після «перевиховання».
  3. Від свідків вони категорично не хочуть приймати заяви: «ну гаразд, якщо ви напишете колективну скаргу, ми ще подумаємо, чи варто її приймати».
  4. Дуже важливі обставини нападу: чи не спровокували ви або ваша дитина собачку – велосипедом, бігом, іграми в пісочниці, різким рухом, їжею в сумці чи просто не так подивилися на собак. В такому випадку, мабуть, самі винні.
  5. По телефону жодних заявок не приймають – «ви все вигадуєте!!!». Приїжджайте особисто до нас хтозна куди в робочий час.
  6. Виявляється, стерилізація «ніяк не впливає на поведінку». Та невже? А в КП зазвичай розповідають інше, що після стерилізації песики перетворюються на янголят!

 

Читайте також:

“Вигадані постраждалі”

Скільки кривавих жертв ще потрібно?

ВСП у Миколаєві: проти закону, людей і здорового глузду

Громада об’єднується: заради безпеки людей, проти аферистів і безвідповідальності