«Перебував у відпустках»: у ДВБ пояснили поїздки офіцера Укрбюро Інтерполу до США

Поділитися:

На відпочинок – до США: працівник Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Максим Рибачук неодноразово перебував там у чергових відпустках. Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки НП України у відповідь на наше звернення.

 


 

Америка – країна можливостей. Але тільки для обраних

 

Якщо служба у нашій поліції дає можливості проводити відпустку за океаном, значить, вона дійсно є престижною та високооплачуваною. В такому разі закордонний відпочинок, напевне, можуть дозволити собі патрульні, слідчі й оперативні співробітники.

 

У Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України розглянуто наше звернення щодо можливих неправомірних дій працівника Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Максима Рибачука. Як ви вже знаєте, у його житті Америка – країна можливостей, відіграла важливу роль, адже випадково сталися такі цікаві співпадіння, що обидві його доньки народилися у чудовому місті Лейтон штату Юта.

 

Як ідеться з одержаної відповіді, згідно з п. 2 ч. 1 ст. 48 Закону України «Про запобігання корупції» повноваження контролю щодо правильності та повноти заповнення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування покладено на Національне агентство з питань запобігання корупції (далі – НАЗК).

 

У зв’язку із зазначеним, з метою встановлення наявності або відсутності порушень вимог антикорупційного законодавства в діях Рибачука М.В. під час подання щорічної декларації за 2019 рік, копію заяв і матеріалів їх розгляду надіслано до НАЗК. Тепер НАЗК має провести перевірку в межах компетенції та прийняти відповідне рішення згідно з вимогами законодавства України.

 

Неодноразове відвідування Рибачуком території США підтвердилося

 

ДВБ також інформує про те, що за результатами розгляду заяв у межах компетенції Департаменту порушень службової дисципліни Рибачуком М.В. із зазначених у них решти питань не встановлено. Рибачук М.В. відвідував територію США у вказані періоди, перебуваючи у чергових відпустках. Це підтверджується наказами Національної поліції України.

 

Рибачук перебував у відпустках

Лист ДВБ, сторінка 2

 

Нагадаємо, що раніше від ДВБ було отримано повідомлення про те, що за результатами розгляду звернення Ігоря Михайлюка, якого було свавільно оголошено у міжнародний розшук, матеріали було надіслано до Територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві. Якби все дійсно було так, то дане відомство повинно було надати правову оцінку діям працівників ДМПС НП України. Водночас, Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Києві заперечує отримання матеріалів. Там зазначили, що матеріали перевірки від Департаменту ВБ НП України не надходили.