І за вами прийдуть: Вікторія Шилова «Антивойна»

Поділитися:

Поки взята за зябра Вікторія Шилова активно здає своїх поплічників, сподіваючись на угоду з прокурором і пом’якшення покарання, саме час зробити надбанням широкої громадськості деякі подробиці. Те, що вона видалила свої сторінки в соцмережах, нічого не означає. Все було зафіксовано задовго до того чудового дня, коли за нею прийшли.  

 


 

Самопроголошена «лідер» неіснуючого руху

 

«Я, Виктория Шилова – лидер общественного движения «Антивойна», лидер возрождающейся Киевской Руси!», – такими словами розпочинала кожне своє відеозвернення п’ятдесятирічна безробітна мешканка Дніпра Шилова Вікторія Віталіївна, котра від початку російського вторгнення стала вдавати із себе блогера і громадського діяча. Також, нагадаю, ця особа входила до складу ключових функціонерів нині забороненої в Україні проросійської політичної партії «Держава».

 

Вікторія Шилова

Протягом останнього року Вікторія Шилова геть занапастила себе і сильно маргіналізувалася. Вірогідно, на інтуїтивному рівні вона заздалегідь відчувала неминуче наближення того фіналу, до якого цілеспрямовано йшла

 

Раніше на її YouTube-каналі «Виктория Шилова Антивойна» щодня виходили прямі трансляції, в яких вона з нетерпінням чекала, коли псковські десантники висадяться на Банковій і мріяла про створення «єдиної слов’янської держави» під керівництвом Путіна. Вдаючи із себе неабиякого «політолога», Вікторія Шилова випустила сотні мерзотних відео. Та є одне останнє, що вийшло у квітні. Після того відео, що називалося «За мной пришли» Вікторія Шилова більше не виходила в ефір.

 

Найкраще відео Вікторії Шилової:

 

 

Основні кроки на шляху наближення путінської запроданки до тюремних нар були зроблені нею самою вісім років тому. В 2014 р. Вікторія Шилова, керуючись особистими ідеологічними  переконаннями, створила неформальне об’єднання з числа проросійськи налаштованих осіб – громадський рух «Антивойна». Відомості про державну реєстрацію руху в Єдиному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відсутні. Тобто цей рух існує лише у хворій фантазії путінських пропагандистів.

 

«Благодійниця» для російських окупантів

 

Метою руху «Антивойна», який очолювала та безпосередньо координувала Вікторія Шилова, було сприяння, в тому числі фінансове забезпечення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, захоплення державної влади в Україні, відокремлення частини території Донецької та Луганської областей та подальшого їх входження до складу Російської Федерації.

 

Відповідно до пунктів «а», «b», «c», «d» та «g» статті 3 Резолюції 3314 (XXIX) Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй «Визначення агресії» від 14 грудня 1974 р. застосування Російською Федерацією збройної сили проти України становить злочин збройної агресії та грубо порушує Меморандум про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 5 грудня 1994 р. та Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 31 травня 1997 р.

 

Отже, Вікторія Шилова чудово розуміла, що терористичні організації «ДНР» та «ЛНР» мали стабільний склад лідерів вказаних організацій, які підтримують між собою тісні стосунки, централізоване підпорядкування учасників політичного та силового блоку лідерам організацій. Вона брала безпосередню участь у виконанні плану злочинної діяльності, мала чіткі функції щодо його досягнення.

 

Для приховування противоправної діяльності руху «Антивойна» Вікторія Шилова використовувала формат благодійного проекту. Цей проект був спрямований нібито на задоволення матеріальних потреб малозабезпечених осіб, які проживають на території тимчасово непідконтрольних органам влади України районів Донецької та Луганської областей. Фактично ж він слугував меті матеріального забезпечення окремих терористів, про що буде сказано окремо.

 

А поки пригадаємо, як Вікторія Шилова відпрацьовувала за російською методичкою напередодні війни та під час її першої активної фази.

 

Створення «об’єднаної держави слов’ян»

 

Вже давно не є дивиною те, що серед прихильників «руського міру» основна біомаса відрізняється вкрай лабільною психікою. Такі особи схильні легко підупадати під вплив тих чи інших шизотеричних течій. Сектанти в усьому залишаються сектантами.

 

Як приклад, ось допис Шилової від 13.09.2021 р., який адресований саме для такої аудиторії. Він довжелезний, тому наведу тільки найбільш «забористі» тези, в яких під шизотеричну обгортку вона намагалася запхати пропаганду «возз’єднання слов’янських народів». Мову, стиль і орфографію залишено без змін:

 

«Обращение к Істоку, Высшим Силам нашего Создателя для проявления своего волеизъявления данного мне по праву моего рождения и Свободы Воли Выбора.

 

Я хочу чтобы с 21 сентября 2021 года, от меня и моей семьи, моих родных и близких навсегда отключились без обратного подключения все подключки, вампирящие у нас наши жизненные силы и энергии, и закрывающие от нас связь с нашими Родами и Пращурами, с Родом Создателем…

 

Я хочу для нас открытия финансовых энергетических денежных добротных потоков для осуществления и реализации наших планов по созданию Новой Державы Света на всей территории Руси».  

 

Заклики до створення нової квазідержави під егідою Російської Федерації шляхом приєднання до неї території України та Республіки Білорусь виражено у маніфесті прямого змісту: «…наше Земное и Космическое предназначение всепланетарного и космического масштаба, объединение всех людей Светлой Расы (или Славян) в единую Державу». І все це додатково підкреслюється словами: «для спасения как всего Человечества, так и всей нашей Планеты в целом».

 

Даний текст являє собою маніфест намірів Вікторії Шилової та декларацію належності до новітнього псевдорелігійного вчення – КОБ (від рос. – «Концепция общественной безопасности»). КОБ – це деструктивний рух антидержавницької проросійської спрямованості, що поєднує елементи громадської організації та неокульту (секти).

 

За два місяці до війни

 

08 грудня 2021 р. на YouTube-каналі «Виктория Шилова Антивойна» з’явилося відеозвернення «Народ русов просто живет в 3 странах».

 

Народ русів

Катаючи свою дупу в дорогому авто, купленому за російські гроші, безтурботна нероба розпатякує про геополітику

 

У даному відеозверненні Вікторія Шилова ще раз підкреслила свою позицію:

 

«Я как генетик могу утверждать, и тут со мной согласен Владимир Путин, что мы один народ – народ русов, или русский народ, который проживает на территории трех стран, я бы сказала. Это Россия, Украина, Белоруссия. И, конечно же, потому что историческое название Украины – это Киевская Русь, или просто – Русь. А Русь-Украина – это обозначение территориального нахождения части Руси – Юго-Западной Руси. Юго-Западная Русь, или Киевская Русь – это Русь-Украина. Так вот, ребята, мы – один народ, который проживает в трех странах.

 

Поэтому, когда я говорю о России или о Белоруссии, или об Украине – это все равно, что я говорю о своем народе, который просто проживает в трех разных странах… Вот исходя из того, что мы – один народ, я тоже буду говорить о России столько, сколько мне будет интересно говорить. А интересно – бесконечно, потому что еще раз говорю: я родилась в Советском Союзе.

 

Все это – моя родина. Поэтому для особо умных сообщаю: так как это моя родина, я – советский ребенок. А до этого – Русь, Российская империя, Советский Союз – я буду говорить столько, сколько мне нужно, потому что это моя земля, и это мой народ. Я думаю, этого достаточно».

 

Весь час Вікторія Шилова старанно намагалася протаскувати ключові гасла свого кумира Путіна про те, що українці, росіяни та білоруси являють собою один народ «русів». В цьому її відеозверненні йдеться про територіальні зміни: об’єднання України, Республіки Білорусь і Російської Федерації в одну «руську» державу під протекторатом Російської Федерації. Основна ідея додатково підкреслюється у самій назві прямого ефіру – один «народ русів», який живе у різних країнах.

 

«Коли псковські десантники висадяться на Банковій?», – Шилова за місяць до війни

 

16 січня 2022 р. на YouTube-каналі «Виктория Шилова Антивойна» вийшло відеозвернення з кричущою назвою «Так Когда Псковские Десантники высадятся на Банковой?». У ньому Вікторія Шилова зазначила, зокрема таке:

 

«…Если Россия и США не договорятся, чтобы Россия получила четкие гарантии нераспространения НАТО – в частности, Украина, Грузия, – и не уберут американцы базы свои из Румынии, прежде всего, и не ставили бы контингент и базы в Прибалтике, в Польше. Если этого не случится, если российский призыв к миру, деэскалации и откатывания НАТО на позиции девяносто седьмого года не будет услышан, война будет.

 

Почему будет война? Потому что, Путин же четко сказал: «нас загнали уже, загнали так, что отступать нам некуда». Просто дальше уже это будет стопроцентный проигрыш в войне со стороны России, если американские базы, базы НАТО будут стоять по периметру. Они и так тут уже – периметр практически замкнулся. Осталось-то – Грузия да Украина».

 

Псковські десантники

Як там зараз почуваються псковські десантники, що гниють в українських полях?

 

Повторюючи кілька разів заїжджену мантру про те, що Російська Федерація протягом тривалого часу була об’єктом провокацій з боку НАТО, Вікторія Шилова підкреслила:

 

«Поэтому, конечно же, вариант высадки псковских десантников в правительственном квартале – конкретно, помните, как как там было как дворец Амина? Вот примерно такое. На самом деле сейчас с мощью русской армии российской, с ее возможностями – оказаться в Киеве в течение двух-трех часов не составит абсолютно никакого труда. Если вот ситуация, которая развивается сейчас, так и будет развиваться дальше, то это будет, ребята…».

 

Шилова – про розподіл України

 

Далі у вищенаведеному відео Вікторія Шилова констатує неминучість відділення західних областей України як «ментально чужих» для слов’ян, що підкреслюється у висловлюваннях такого змісту:

 

«…я имею в виду народа украинского – народа русов тысячелетняя история. Дохристианское там, христианское. Просто мы разные. Мы разные, и на этой территории она была разделена. Зачастую правили разные империи – Австро-Венгрия, Речь Посполита, Российская империя. Но Богдан Хмельницкий когда-то сделал выбор – кто нам по ментальности по крови духу и вере ближе? И этот цивилизационный выбор работал. Хорошо работал на благо юго-западных русов-украинцев.

 

Після цього Вікторія Шилова знову повертається до теми відділення західних областей України по лінії річки Збруч, а саме Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської області для передавання їх під юрисдикцію Польщі:

 

«Что останется от Украины, когда начнется тотальный развал? Да потому что галичане однозначно не примут такого сценария. Они будут по тридцать девятому году действовать. Собственно, поляки там уже со своей реституцией. Реституция уже подготовлена. Поляки уже пишут, там называют Галицию – Малопольша».

 

Таким чином, за місяць до війни Вікторія Шилова значно активізувала просування ідеї щодо належності частини території України до ідеалізованого квазідержавного утворення Руси – «об’єднаної слов’янської держави» під егідою Російської Федерації. Вона тоді багато говорила про приєднання центральної, південної та східної частини території України до Російської Федерації, з одночасним передаванням західних областей України під юрисдикцію інших держав – Польщі та Угорщини.

 

Діяльність Шилової від початку повномасштабного російського вторгнення

 

Місяць тому Вікторія Шилова видалила свої сторінки у фейсбучику, перестала виходити в ефір.

 

Вікторія Шилова партія Держава

Одна з кількох сторінок Шилової, на даний момент видалена

 

Вона сподівалася на те, що в загальному інформаційному потоці про неї якось забудуть і суд пройде тихо. Наївна! Її брехня про «дєтєй бамбаса», розпалювання ненависті та пропаганда війни – ніщо не залишиться без уваги.

 

Вікторія Шилова Фейсбук

Ще одна колишня сторінка Шилової, теж видалена

 

Загалом у період з 24.02 до 01.04.2022 р. Шиловою поширено понад 400 публікацій антиукраїнського змісту в соцмережах і на Телеграм-каналі «Шо у Шиловой». Всі вони повторюють риторику держави-агресора – Російської Федерації та схвалюють її загарбницьку політику. Це були матеріали, що виправдовують військові злочини збройних сил РФ на території України, а також містять неправдиву інформацію стосовно переходу окремих населених пунктів під контроль РФ.

 

Дядя Вова

Шиловій дуже подобається пісенька «Дядя Вова, мы с тобой!»

 

Значна кількість публікацій була присвячена дискредитації Збройних Сил України та правоохоронних органів, які беруть участь у захисті національної державності. Зокрема це фейки про нібито знущання над полоненими, обстріли непідконтрольних органам державної влади України населених пунктів Донецької та Луганської областей і добровільний перехід на бік РФ окремих підрозділів ЗСУ. Решту оприлюднених матеріалів становить поширення новин російських медіа та заблокованого на території України Інтернет-видання «Страна».

 

Остання спроба «наваритися» на лихах війни

 

01 березня 2022 р. на YouTube-каналі «Виктория Шилова Антивойна» вийшло відеозвернення «Горячая линия партии Держава для помощи 0800332347». Вікторія Шилова заявляла, що нібито Збройні Сили України здійснюють обстріли населених пунктів на території тимчасово непідконтрольних органам державної влади України Донецької та Луганської областей.

 

Партія Держава збирає гроші

З відеозвернення про збір коштів для партії

 

Як і зазвичай, ця ютубна паскудниця звинувачувала українську сторону у створенні гуманітарної катастрофи у місцях ведення активних бойових дій.

 

Шилова ВКонтакте

Профіль Шилової у заблокованій на території України соцмережі ВКонтакте

 

Шилова закликала представників державної влади України прийняти умови Російської Федерації, не чинити опір військам РФ і виконувати всі їхні вимоги «заради того, щоб не гинули мирні люди». При цьому Шилова оголосила збір грошових коштів у вигляді благодійних пожертв від громадян на підтримку політичної партії «Держава».

 

Шилова Однокласники

Профіль Шилової в заблокованій на території України соцмережі Однокласники

 

Основна маса інших публікацій Вікторії Шилової міститься на сторінці новин Телеграм-каналу «Шо у Шиловой». Переглянемо лише декілька, бо їх там дуже багато.

 

Допис Шилової в перший день війни:

 

Шо у Шиловой

Фейк про перехід ЗСУ на бік окупанта

 

Все те, про що Шилова говорила напередодні, повторює обожнюваний нею Путін. Таке враження, що він був її підписником:

 

Путін оголосив спецоперацію

Бункерний маразматик – головний кумир Шилової

 

Допис Шилової в день обстрілу пологового будинку в Маріуполі:

 

Пологовий будинок

Брехня Лаврова

 

Спитайте хто-небудь в облізлої лярви, в чому полягав героїзм і мужність ґвалтівників і мародерів.

 

Міноборони РФ

Репост повідомлення Міноборони РФ

 

 

Справжній сенс гасла «Антивойна»

 

Вікторія Шилова постійно повторює, що вона за мир і за те, «щоб не бомбили дітей Донбасу». Загалом будь-які посилання на «дітей Донбасу», які нібито впродовж восьми років перебувають «під бомбами», свідчать лише про те, що вони адресовані до розумово відсталої аудиторії. Власне, такими і є всі прихильники Путіна – це раби і алкоголіки в десятому поколінні. Ними дуже просто керувати. Цинічна брехня Шилової про те, що Збройні Сили України нібито обстрілюють безневинних мирних мешканців і дітей призначена для виправдання збройної агресії Росії та шизофренічних задумів кремлівського диктатора.

 

Загибель дітей на Донбасі, на Київщині, на Сіверщині й на Слобожанщині – наслідки військових злочинів російського керівництва. Вісім років тому воно направило до українського Криму і на Донбас угруповання найманців, які окупували наші міста, відібравши в людей мир, порядок і здоров’я, а нерідко – й життя.

 

Заїжджі «козачки» та «мотороли», спільно з місцевими алкоголіками та іншими маргіналами розграбували багатий і процвітаючий Донецьк. Теж саме зробили з Луганськом і всіма містами й селищами, які було окуповано. У 2014 році понад два мільйони людей стали вимушеними переселенцями. Українці з Донбасу втратили все, що так старанно будували і створювали протягом усього життя.

 

І там не ЗСУ катували людей у підвалах за проукраїнську позицію, не ЗСУ вбили тисячі мирних громадян. І не ЗСУ протягом восьми років підживлювали настрої ненависті в ОРДЛО, вимагаючи припинити «геноцид Донбасу» та визволити захоплені території. Це все – справа російських окупантів.

 

Наприклад, просто зараз в окупованому Донецьку, абсолютно не ховаючись, орки продовжують обстрілювати самі себе, щоб потім волати про «атаку ЗСУ». Поблизу Гладковки з території колишнього таксопарка здійснюється артилерійський та мінометний обстріл Петровського району. У мікрорайоні Текстильщик за льодовим палацом «Лідер» стоїть РСЗВ «Град», який стріляє у напрямі Київського району Донецька. А неподалік, на кільці по вул. Пінтера стоять гаубиці, що обстрілюють центральну частину міста. Поряд  автобусна зупинка, постійно ходить народ, усі бачать, хто і звідки стріляє. Проте Шилова-Антивойна та їй подібні на «голубому оці» брешуть про те, що це нібито Збройні Сили України «напали» на «волелюбні республіки»…

 

За що відповідатиме Вікторія Шилова

 

Судовий процес над Вікторією Шиловою має бути максимально публічним, а покарання – показово суворим, без огляду на її волання про «я же женщина». Основою агітаційно-пропагандистських матеріалів, які вона генерувала і поширювала протягом останніх восьми років, були відомості, що покликані активно впроваджувати у свідомості населення України неправильність і недоцільність теперішнього внутрішнього та зовнішнього політичного курсу незалежної суверенної держави і заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України.

 

Досліджені мною матеріали містять публічні заклики до зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, що виражено в такому:

 

  • передавання частини території України – Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської областей по лінії річки Збруч під юрисдикцію Польщі;
  • передавання Закарпатської області України під юрисдикцію Угорщини;
  • легітимізація існування на території Донецької та Луганської областей України двох інших суверенних держав – «Донецької народної республіки» та «Луганської народної республіки» на порушення порядку, встановленого Конституцією України.
  • перетворення решти території України на складову частину території Російської Федерації та ідеалізованої єдиної країни майбутнього – так званої «об’єднаної слов’янської держави» під керівництвом президента держави-агресора Путіна В.В.

 

Тому є сподівання років на п’ятнадцять з конфіскацією майна.

 

Плюс фінансування тероризму

 

Вікторія Шилова систематично розміщувала на своїх сторінках у соціальних мережах оголошення про збір грошових коштів в українській та іноземній валюті на карткові рахунки в трьох різних банківських установах. Два банки працюють в Україні, один – в РФ. Це, зокрема АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Сбербанк» і ПАТ «Сбербанк России».

 

Вікторія Шилова Антивойна

Оголошення про збір коштів

 

На зазначені особисті карткові рахунки здійснювався збір коштів. Далі за допомогою різноманітних платіжних систем оплати і переказів зібрані гроші використовувалися для підтримки діяльності незаконних збройних формувань і органів російської окупаційної адміністрації. Наведене свідчить про наявність у діях Шилової ознак вчинення злочину, відповідальність за який передбачено ст. 2585 Кримінального кодексу України – фінансування тероризму.

 

Здійснюваний Шиловою збір матеріальних активів в українській та іноземній валюті під виглядом благодійних пожертв, у тому числі з використанням для цієї мети карткового рахунку в банківській установі держави-агресора – ПАТ «Сбербанк России», потребує окремого вивчення на предмет з’ясування реальних обсягів надходження грошових коштів з Російської Федерації та подальших транзакцій.

 

У наступних публікаціях я познайомлю вас із «підопічними» Шилової – конкретними терористами так званих «ЛНР» і «ДНР», яким вона передавала гроші, зібрані у вигляді пожертв від сердобольних громадян для «дітей Донбасу».

 

Продовження теми:

Олексій Чміленко, терорист-псевдоволонтер з Луганщини

Сволонтер Андрій Лисенко з Донецька