Ольга Бабій з політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» є членом НКРЕКП

Поділитися:

Чинне законодавство передбачає, що посаду члена Регулятора (НКРЕКП) не може займати особа, яка є членом політичної партії. Проте серед членів Регулятора посаду займає Ольга Бабій з ПП «Об’єднання «Самопоміч».

 


 

Ольга Бабій є членом політичної партії «Об’єднання «Самопоміч»

 

В силу Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» склад Регулятора (НКРЕКП) становлять сім осіб (включаючи голову).

 

Президент України Володимир Зеленський призначив на посаду члена НКРЕКП Бабій Ольгу Андріївну (указ №781/2019 від 29.10.2019).

 

Разом з тим як вбачається з інформації, роміщеній на сайті Центральної виборчої комісії України (пошук в пошукових системах за ключовими словами «Бабій Ольга Андріївна ЦВК» та на сайті Політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» (пошук в пошукових системах за ключовими словами «Об’єднання «Самопоміч» Київська область контакти» – Бабій Ольга Андріївна є членом політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» та наразі (до цього часу) навіть очолює Білоцерківську міську організацію згаданої партії.

 

Політична партія Об'єднання Самопоміч

 

Згідно ч. 2 ст. 7 Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» не може бути призначена на посаду члена Регулятора особа, яка: є членом політичної партії та/або не менш як три місяці протягом одного року до дня подання заявки на відкритий конкурс входила до складу керівних органів політичної партії або перебувала у трудових чи інших договірних відносинах з політичною партією.

 

Відповідно до ч. 7 ст. 8 Закону повноваження члена Регулятора таким чином, припиняються достроково.

 

Тобто, Бабій Ольга Андріївна є особою, яка неправомірно є членом Регулятора – Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг та має бути негайно усунута (відсторонена) від зайняття вказаної посади, що пропонується невідкладно зробити з вжиттям заходів притягнення зазначеної особи до відповідальності (включаючи кримінальну).

 

Офіційна інформація від ЦВК України

 

Нами було отримано відповідь від Центральної виборчої комісії України (далі – Комісія), з якої йдется про те, що постановою від 22 червня 2019 р. № 1146 Комісія зареєструвала кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку «Об’єднання «Самопоміч» у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 р. Зокрема Бабій Ольгу Андріївну, 18 квітня 1976 року народження, члена Політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» було включено до виборчого списку за № 10.

 

Ольга Бабій є членом політичної партії

Кандидати від політичної партії Самопоміч

 

Відповідна інформація була направлена на адреси Кабінету Міністрів України, Національного агентства з питань запобігання корупції, Офісу Генерального прокурора України, Державного бюро розслідувань і Національного антикорупційного бюро України.

 

По мірі отримання наступних відповідей ми поінформуємо наших читачів.