Про запобігання масовим протестам і біологічну безпеку

Поділитися:

Звернення до Глави держави та керівних органів влади про правові заходи щодо запобігання масовим протестам і забезпечення біологічної безпеки.

 


 

Останніми днями в Україні відбулися масові заворушення та активні акції протесту у зв’язку з тим, що на територію України прибувають особи з ознаками інфекційного захворювання, викликаного коронавірусом з території Китайської Народної Республіки.

 

Громадяни України чинять прибуттю співгромадян фізичний спротив, блокують комунікації, влаштовують сутички з правоохоронцями, зводять барикади і блокпости, проводять пікети. Ситуація має заколотницький характер.

 

В той же час у Верховній Раді України на розгляді знаходиться підготовлений окремими представниками Політичної партії «Слуга народу» законопроект 2351 про імплементацію законодавства ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу, яким передбачається, зокрема, заборона активних дій по регулюванню чисельності інвазійних видів тварин (мишей, щурів, безпритульних собак тощо) через мораторій на їх «жорстокі вбивства» через відстріл, відлов, отруєння та всі види евтаназії (присипляння), полювання тощо.

 

Безпритульних тварин пропонується визнати недоторканними та всіляко підтримувати їх життєдіяльність на вулицях населених пунктів, за статусом прирівнявши їх до людей (витрачаючи на це значні суми бюджетних коштів і ресурсів).

 

У країні тривають військові дії, населення впродовж останніх років зменшилося на 10 мільйонів осіб. Закриваються лікарні, школи, об’єкти інфраструктури, існує реальна біологічна небезпека поширення особливо небезпечних захворювань та епідемій (безпритульні тварини поширюють десятки особливо небезпечних інфекцій), і це безпосередньо вже спричиняє зіткнення та заворушення. Водночас окремі депутати демонструють дешеві «понти» перед купкою зоошизофреників і псевдогуманістів, займаючись відвертою маячнею.

 

Просувати законопроект щодо захисту «прав» бродячих тварин та їх поширення і вільного безперешкодного існування на вулицях виглядає відвертою диверсією, дикунством, провокацією, безумством та цинізмом на рівні «театру абсурду». Переймання «правами» бродячих собак – плювок в обличчя співвітчизників та прийдешних поколінь.

 

Наслідки такого безглуздого популізму «аби похизуватися псевдогуманністю» та прийняти навіжений популістський законопроект для возвеличування і закріплення недоторканності здичавілих собак, мишей, щурів будуть катастрофічними. Те ж саме буде стосуватися й інших епідемій. Приміром, під час епізоотій на ту ж Африканську чуму свиней (Pestis africana suum) буде неможливо провести негайне зменшення популяції як домашніх свиней, так і диких свиней (бо «жорстокі вбивства» будуть забороненими і будь який мисливець буде оголошений «злочинцем»).

 

Навіть у разі прямої епідемії та необхідності невідкладного реагування, в першу чергу, синатропні та інвазивні тварини (безпритульні собаки, миші, щури) будуть під охороною закону (а люди вже знаходяться в діаметральному – знеправненому положенні). При черговій і неминучій епідемії або епізоотії в полум’ї масових протестів спалахне вже вся Україна, а не тільки Нові Санжари. Законопроекти такого роду – диверсія та самогубство.

 

Про запобігання масовим протестам і біологічну безпеку

 

Наполегливо просимо законотворців зважено поставитися до ухвалюваного рішення і приймати його виважено та розумно, без оглядань на істерики зоошизофреніків і відвертих диверсантів і без цинічних намагань «виглядати добренькими та гуманними до собачок».