Дружина кандидата на посаду Міністра енергетики та захисту довкілля отримує від Ахметова понад 1 мільйон гривень

Поділитися:

Інна Лапа – дружина Віталія Шубіна, кандидата на посаду Міністра енергетики та захисту довкілля України (далі – Мінекоенерго) отримує від олігарха Ріната Ахметова понад 1 мільйон гривень.

 

Інна Лапа

Інна Лапа, фото профілю у Facebook

 

Як вже багато хто знає, на теперішній час розглядається питання про призначення на посаду Міністра енергетики та захисту довкілля України Віталія Шубіна, котрий раніше працював на підприємстві Ріната Ахметова ДТЕК, а його дружина продовжує там працювати. Про це свідчать дані НАЗК.

 

Отже, натепер Віталій Шубін є одним з претендентів на зайняття посади міністра. Після того, як 4 березня 2020 р. попереднього керівника – Олексія Оржеля було звільнено, обов’язки міністра виконує Шубін.

 

А впродовж 2011 – 2014 рр. Шубін був топ-менеджером холдингу ДТЕК. Бенефіціарним власником компанії є Рінат Ахметов.

 

Згідно з даними декларації Віталія Шубіна, що є у відкритому доступі на сайті НАЗК, дружиною кандидата на пост міністра є Лапа Інна Павлівна. Вона працює на керівній посаді в компанії ДТЕК Нафтогаз, що входить до складу стратегічного холдингу ДТЕК. Розмір її річного доходу склав понад 1 000 000 грн.

 

Також пара володіє квартирою в Києві загальною площею 106,8 м2 та вартістю 2 284 000 грн. (за останньою оцінкою), трьома земельними ділянками в Київській області, 27 000 євро та 26 000 доларів США готівкою. Ще 75 000 євро у вигляді зобов’язань – від ТОВ «Дніпро-Бузька вітроелектростанція».

 

Взагалі логічно, що очолювати профільне міністерство в галузі енергетики повинен практик, який володіє достатнім рівнем досвіду роботи і знаннями з технології й не тільки. Натомість на одному з найближчих засідань Верховної Ради України може бути прийнято рішення про призначення на цю посаду Віталія Шубіна, котрий навіть не є фаховим енергетиком і не має ані практичного досвіду, ані бачення того, як управляти всією енергетичною сферою країни.

 

І це – не кажучи вже про репутацію кандидата, котрий сам «підмочив» її через зв’язки з одіозними пройдисвітами. Нескладно спрогнозувати, що такий керівник буде перебувати у залежності від тих, з ким він співпрацював у минулому, адже вони нікуди не подінуться й не зникнуть. Менеджер або юрист, яким би він не був, не розбирається у технологіях енерговиробництва, і єдине, до чого може призвести таке призначення – до повного руйнування енергетичної галузі.