Хто врятує пенсіонерку? Тетяна Раздорова потребує допомоги

Поділитися:

Нещодавно ми описували складну життєву ситуацію, в якій опинилася старенька пенсіонерка Тетяна Андріївна Раздорова, що потрібує допомоги в поміщенні її до геріатричного інтернату під догляд досвідчених фахівців.

 


 

Щодо надання соціальної та медичної допомоги самотній киянці похилого віку

 

Ми вдячні представникам громадськості, небайдужим людям, відповідальним посадовцям органів державної влади та місцевого самоврядування, що долучилися до допомоги літній жінці. Та сьогодні зі смутком маємо повідомити про не надто оптимістичний розвиток ситуації, що обумовлено байдужістю й формальним ставленням інших чиновників до потреб людей з обмеженими можливостями.

 

Раздорова Тетяна Андріївна

Тетяна Андріївна Раздорова, 74 роки

 

До справи допомоги Тетяні Раздоровій долучився сам уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Сушкевич В.М., який взяв справу на особистий контроль і своєю участю гарантував належне виконання державою своїх обов’язків щодо старенької.

 

Уповноважений Президента України

Лист Уповноваженого Президента України з прав людей з інвалідністю

 

Здавалось би, механізм допомоги хворій людині запущено. Проте вже від самого початку виявилося, що ми трохи спізнилися.

 

Тетяна Раздорова не проживає за місцем реєстрації

 

Отже, посадові особи Деснянської РДА у місті Києві створили комісію з допомоги літній жінці. Члени комісії навідалися до помешкання старенької та виявили (хто б дивувався?) що Тетяна Раздорова там не проживає. В її помешканні, зі слів сусідів, живуть зовсім чужі, інші люди, яких, до того ж, не виявилося вдома. Квартира навіть не має дверного дзвінка, що характерно для пияків, які часто-густо не мають не те що дзвінка, але і нормальних замків.

 

Взявши формальні пояснення «все добре, ніхто нас не тривожить», комісія РДА дійшла висновку, що таки дійсно все добре, і потребами літньої хворої громадянки опікуватися не варто.

 

Довідка Деснянської РДА

Результати перевірки соціально-побутових питань Раздорової Т.А. представниками Деснянської РДА у м. Києві

 

Але ж якраз це і доводить, що Тетяна Андріївна у небезпеці, якщо вона ще жива! Те, що вона не проживає за місцем реєстрації, якраз і доводить наші найсумніші та найгірші сподівання. Очевидно і безспірно, що помешканням старенької заволоділи шахраї (можливо, за участі сумнозвісних «чорних ріелторів»), і «подружня пара», яка зараз там проживає, може бути причетною до банального викрадення людини.

 

Хто отримує пенсію, що нараховується Тетяні Андріївні?

 

Причому Тетяна Раздорова нібито проживає (має проживати, оскільки вона там зареєстрована) в цьому помешканні. Це доводить довідка з пенсійного фонду про її реєстрацію за вказаною адресою та отримання мізерної пенсії.

 

Раздорова отримує мізерну пенсію

Довідка щодо нарахування пенсії Раздоровій Т.А.

 

Можливо, старенька, не проживаючи фактично за місцем реєстрації, не отримує нарахованої жалюгідної пенсії, а її грошима заволоділи ласі до чужого добра спритники. І як можна писати – «все добре», коли якраз не добре, і вкрай необхідно залучати підрозділи поліції та громадськість для пошуку зниклої особи!

 

Ця ж адреса (реєстрація Раздорової Т.А. за вказаною адресою та її проживання за нею ж) вбачається з матеріалів позовних заяв та інших процесуальних документів, які старенька регулярно надсилає до судових установ з вимогою про захист її порушених прав (коли реальних, а коли – і вигаданих). То виходить, що наша підзахисна навіть не має змоги отримати судову кореспонденцію та мінімально знати про свої права… Можна лише здогадуватися, які брудні оборудки можуть здійснити за її спиною спритні шахраї, користуючись довірливістю та непоінформованістю, що десь якось тривають якісь справи. Можливо, вже дійсно і квартира, яка лише вважається квартирою Раздорової Т.А. не її, а якихось мешканців ближнього зарубіжжя, право власності яких підтверджено судами (і немає тому ради)…

 

Адреса Тетяни Раздорової

Зазначення адреси вказує на те, що пенсіонерка має там проживати

 

Тобто, всі документи, якщо так можна сказати, буквально кричать про те, що старенька проживає та має перебувати за своєю адресою. Проте її там немає. І саме з цього приводу ми і змушені здійняти галас, розуміючи, що інакше нікому не буде до того діла.

 

Пошуки тривають

 

Ми самі звернулися до поліції та інших компетентних осіб з вимогою віднайти зниклу особу, допоки не сталося найстрашнішого і непоправного.

 

Яким чином буде розвиватися ситуація далі – ми обов’язково поінформуємо наших читачів. Будемо вдячні за допомогу небайдужим людям.

 

Тетяна Андріївна Раздорова

Погляньте ще раз на одне з останніх фото зниклої старенької

 

Раптом хтось її бачив або може вказати на її місцезнаходження – прохання негайно телефонувати до поліції чи швидкої допомоги. Людина тяжко хвора. Та за можливості прохання «притримати» (розмовою, запитаннями, пригостивши смаколиком тощо) стареньку до прибуття правоохоронців або медиків, або ж просто слідкувати за нею поодаль, по мобільному телефону доповідаючи про її пересування.

 

На жаль, про що ми вже повідомляли, в силу вікових змін та прогресуючого старечого слабоумства (деменції) Тетяна Раздорова може виявляти агресію, нападати на оточуючих, вважаючи, що за нею стежать аби викрасти чи позбиткуватися або ж вона може спробувати вчинити акт самоушкодження (суїциду) – як демонстративного, так і реального.

 

Вразливим становищем жінки скористалися аферисти

 

Старенька раніше неодноразово ставала жертвою цинічних ошукань з боку негідників і збоченців, які використовували її у своїх ганебних цілях. Лише своєчасне втручання громадськості, правоохоронців і близьких людей не давало шансів злочинцям. Приміром, останнім разом Тетяні Андріївні якісь сектанти задурили голову псевдогуманістичними байками. Мовляв, треба рятувати тварин, на яких перед збутом тестуються медичні, косметичні та миючі засоби. «Порятунок» полягає у тому, щоб самій згодитися стати «тестером», тобто об’єктом випробувань, і більше того – ще й жертвувати залишки своїх жалюгідних пенсій на справу «порятунку» тварин.

 

Того разу стареньку (як і її товаришок по нещастю) змушували приймати якісь сумнівні пігулки, настоянки, користуватися масками і кремами, які не пройшли випробування, не мають сертифікації, а тому не є дозволеними для використання та продажу в Україні. Саме тоді психічному та фізичному здоров’ю підзахисної було завдано непоправної шкоди.

 

Наслідки таких нелюдських дослідів, на жаль, далися взнаки невідворотними змінами в організмі жінки. Негідники, які скористалися старенькою, щойно їх почала розшукувати поліція – накивали п’ятами. Вони зникли – так само, як і здоров’я Тетяни Андріївни. Давно на часі створення дієвої системи протидії та профілактики таким ошуканням, і реалізацією цього наміру ми вже займаємося. Одним з її елементів має стати дієвий профілактичний медичний контроль за окремими категоріями осіб і розгалужена мережа спеціалізованих медичних закладів.

 

Ще раз наголошуємо, що ми, люди, мусимо всі разом допомагати кожному члену нашого суспільства. Тим більше – найбільш беззахисним, довірливим, знедоленим і хворим!

 

Юрій Уланович,

Олексій Святогор