Благодійна акція «Мисливці – дітям» у криворізькій лікарні № 8

Поділитися:

У Кривому Розі відбулася чергова благодійна акція «Мисливці – дітям». Організатори вручили подарунки маленьким пацієнтам дитячого відділення, які зараз проходять стаціонарне лікування, а також провели з ними пізнавальну бесіду на тему охорони природи.

 


 

Дружня зустріч скрашує лікарняну буденність

 

20 серпня 2021 р. я вдруге відвідав дитяче відділення лікарні № 8 міста Кривого Рогу. Там проходять лікування діти з різними захворюваннями, в тому числі з тяжкими.

 

Акція Мисливці дітям

Деякі пацієнти перебувають у стаціонарі подовгу – по півроку або навіть і по вісім місяців

 

Одні діти знаходяться у лікарні разом із батьками, інші тут взагалі самі. В такому сумному становищі як дітям, так і дорослим дуже важливо хоча б зрідка мати можливість переключатися з лікарняних буднів на якусь нову, цікаву інформацію та підтримувати контакти з навколишнім світом. Тому я вирішив поєднати приємне з корисним, аби не лише морально підтримати людей, які зараз перебувають у цьому відділенні, але і провести з ними бесіду про тваринний світ навколо нашого міста й охорону природи.

 

В цей час наприкінці літа, враховуючи погодні умови, особливо актуальною є тема підпалу сухостою та пожеж в екосистемах. Я розпочав нашу зустріч саме із цього питання.

 

 

Під час нашої бесіди діти дізналися, які птахи гніздяться у траві – я розповів про їхні повадки, а потім перейшов до питань про те, до яких наслідків може призвести займання сухостою та навмисні підпали трави. Із собою я приніс ноутбук, і свою розповідь ілюстрував картинками та відео.

 

Крім того, я розповів, який внесок роблять мисливці у збереження та збагачення природного світу України, показав плакати та вручив наочну агітацію тим батькам, які після виписки збиралися їхати додому.

 

Звісно, розповів я дорослим і дітям про свої книги та подарував їм декілька примірників, випуск яких було спонсоровано моїми меценатами.

 

Про відповідальне ставлення до домашніх тварин

 

Цього разу зі мною прийшла моя колега, яка очолює Дніпропетровське відділення громадської організації «П’ять свобод» Дарина Борщ. Поки я підписував книги, передав слово їй. Дарина провела з дітьми бесіду про відповідальне ставлення до домашніх тварин.

 

Подарунки дітям від мисливців

Діти та дорослі були дуже раді поспілкуватися та отримати книги з моїм автографом

 

Дарина Борщ теж прийшла у гості до дітей із подарунками. Вона привезла приладдя для малювання, пластилін і дошки для ліплення, щоб діти могли зайнятися творчістю на тему природи і ми отримали зворотній зв’язок.

 

На завершення зустрічі ГО «П’ять свобод» пригостила дітей традиційними для літньої пори фруктами – кавунами й динями.

 

Ви теж можете долучитися до справи допомоги дітям, якщо будете проводити такі акції у своїх містах. Підтримайте маленьких українців, які зараз проходять виснажливе лікування, бо вони дуже сумують. Ваша щира участь у подоланні цього складного періоду неодмінно сприятиме швидкому одужанню дітлахів, і ви самі побачите, як багато значить для них добра бесіда.

 

Адже діти, незважаючи на ті випробування, що зараз їм доводиться долати, все одно залишаються дітьми. Вони прагнуть нових знань, із задоволенням читають, люблять малювати, творити, гратися, а ще беруть активну участь в обговоренні таких важливих тем, як охорона природи. В такі моменти вони забувають про свої хвороби та налаштовуються на одужання. Для виховання нашого підростаючого покоління в дусі відповідального ставлення до природи, екосистем загалом і домашніх тварин зокрема вкрай важливо вчасно і в повному обсязі дати їм необхідні знання.