Звернення «Федерації тхеквондо (ВТФ) України» щодо спростування недостовірної інформації

Поділитися:

На адресу редакції «ГОВОРИ!» надійшло звернення від громадської організації «Федерація тхеквондо (ВТФ) України», в якому міститься спростування недостовірної інформації щодо сприяння Федерацією та Головним тренером національної збірної команди України з тхеквондо (ВТФ) Васильченком С.М. секті «АллатРа», колаборантам і допуску до змагань збірної команди з тимчасово окупованої території Донецької області.

 


 

Передусім, висловлюємо вдячність юристу, голові дисциплінарного комітету ГО «Федерація тхеквондо (ВТФ) України» Юлії Воробйовій (м. Харків) за докладне роз’яснення обставин, які мають важливе значення для об’єктивного висвітлення подій. Йдеться про статтю «Сектантка «АллатРа» Христина Берестецька здавала рашистам координати наших захисників», але тільки в тій частині, що стосується Федерації тхеквондо України. Як зазначила Юлія Воробйова, безпідставними є звинувачення на адресу Головного тренера національної збірної команди України з тхеквондо (ВТФ) Васильченка Сергія Михайловича та національної Федерацію тхеквондо (ВТФ) України «у пособництві секті, колаборантам, а також допуску до участі у змаганнях спортсменів збірної команди так званої «ДНР».

 

Далі наводимо офіційну позицію Федерації тхеквондо України

 

Федерація тхеквондо (ВТФ) України – це організація, яка розвиває даний вид спорту в Україні з 1991 року, об’єднує тисячі фахівців і спортсменів з цього виду спорту, є членом Міжнародної та Європейської федерацій тхеквондо, співпрацює з Центральним органом виконавчої влади у сфері фізичної культури і спорту, а також управліннями спорту міст і областей України. За сприяння Федерації, українські спортсмени стали призерами та чемпіонами змагань міжнародного рівня. А Федерація, своєю чергою, організовує та проводить змагання всеукраїнського та міжнародного рівня.

 

Федерація тхеквондо України

Учасники змагань у м. Конча-Заспа, Київська область

 

У перші дні широкомасштабного вторгнення російських збройних формувань на територію України офіс Федерації тхеквондо України, що знаходився у м. Харкові, було зруйновано. Більшість наших тренерів, дорослі спортсмени та члени керівних органів Федераціі за своїм внутрішнім покликом пішли воювати. До сьогоднішнього дня вони виборюють нашу свободу у лавах Збройних Сил України та підрозділах територіальної оборони. Ми жодним чином не підтримуємо та не виправдовуємо Берестецьку, Ходода або інших тренерів, якщо вони дійсно є пособниками рашистів. У випадку, якщо їх вина буде доведена в судовому порядку, ми будемо тільки раді відновленню справедливості.

 

Стосовно Олени Сергуніної слід зазначити, що вона не є (та ніколи не була) членом Федерації. Відтак Олена Сергуніна ніколи не брала участі у змаганнях, які проводилися Федерацією. На фото у статті незрозуміло, коли відбулося це змагання. Але у будь-якому разі повністю виключається можливість участі Олени Сергуніної в офіційних змаганнях як тренера. Максимум, вона могла бути глядачем. Тим більше, Федерація ніколи б не допустила участь спортсменів збірних команд з тимчасово окупованих територій.

 

Наші спортсмени і тренери з тимчасово окупованих районів переїхали на підконтрольні Україні території.

 

Федерація тхеквондо

Спортсмени і тренери у м. Хмельницькому

 

Вони продовжують брати участь у всеукраїнських змаганнях і представляють нашу державу на міжнародних змаганнях.

 

Міжнародні змагання

Учасники міжнародних змагань Multi European Games (червень 2022 р., м. Софія, Болгарія)

 

Від редакції «ГОВОРИ!»

 

Ми підтримуємо позицію Федерації тхеквондо України і також вважаємо, що ділова репутація є важливою складовою діяльності організації, члени якої не виправдовують Христину Берестецьку та інших тренерів, котрі фігурують у кримінальному провадженні щодо пособництва державі-агресору.

 

Як зазначено вище, Федерація тхеквондо України визнає, що «АллатРа» є сектою, а також заперечує причетність до цієї секти головного тренера Васильченка С.М. Це сприятиме подальшому відтоку прихильників від МГР «АллатРа» і прозрінню значної кількості обманутих людей. В тому числі це стосується тренерів та інших спортсменів, які чи то з нерозбірливості, чи то внаслідок ідеологічного оброблення публічно демонстрували свою прихильність ідеології «АллатРа» в соціальних мережах, встановлюючи собі аватари з написом «я поддерживаю созидательное общество АллатРа».

 

Відцентрова сила, яка вже була запущена в дію, значно послабить МГР «АллатРа» і розвінчає штучний ореол «благотворчості» навколо її керівництва. Ігор Данілов, якому вже ніхто не допоможе, буде змушений спостерігати за тим, як невпинно здихає його гідроголове дітище.

 

Принагідно пропоную ідейним прихильникам затриманої Христини Берестецької з МГР «АллатРа» хоч раз спрямувати своє «созідатєльноє общєство» у правильне русло, зібравши для неї передачу. Чай, прокладки, цукор, туалетний папір, зубна паста, капці, шкарпетки, труси, цигарки (на потреби «хати»), льодяники тощо – все станеться у нагоді. Вміст передачі плануйте з урахуванням обмежень, викладених у п. 1 розділу V Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань.

 

До речі, є приємні новини з Верховної Ради України: прийнято законодавчу ініціативу, згідно з якою осіб, підозрюваних у співпраці з ворогом і коригуванні вогню не будуть випускати під заставу.