Роз’яснення РСУ щодо причин відсутності на робочих місцях суддів Київського апеляційного суду

Поділитися:

У відповідь на наше звернення стосовно неналежної організації роботи Київського апеляційного суду, зокрема здійснення судочинства у вказаному суді на підставі Розпорядження виконуючого обов’язки голови цього суду Новова С.О. від 03 березня 2022 р. № 2/ВС/2022 Радою суддів України (далі – РСУ) проведено перевірку.

 

Будівля Київського апеляційного суду

 

За результатами перевірки встановлено, що згідно з ч. 3 ст. 29 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у разі відсутності голови апеляційного суду його адміністративні повноваження здійснює один із заступників голови суду за визначенням голови суду, за відсутності такого визначення – заступник голови суду, який має більший стаж роботи на посаді, а в разі відсутності заступника голови суду – суддя цього суду, який має більший стаж роботи на посаді судді.

 

У період з 02 до 15 березня 2022 року голова Київського апеляційного суду Головачов Я.В. не здійснював обов’язки голови суду у зв’язку з втратою працездатності.

 

Заступник голови суду Крижанівська Г.В. у цей період перебувала у відпустці у зв’язку з вагітністю і пологами.

 

Заступник голови суду Мельник В.В. був відсутній на робочому місці з поважних причин, а саме через неможливість прибуття на робоче місце у зв’язку з військовою агресією російської федерації щодо України.

 

Суддя Андрієнко А.М., яка має найбільший стаж роботи на посаді судді, фактично була відсутні на робочому місці з поважних причин, а саме через неможливість прибуття на робоче місце у зв’язку з військовою агресією російської федерації щодо України.

 

Згідно з ч. 3 ст. 29 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» суддя Андрієнко А.М. до здійснення адміністративних повноважень голови суду не приступала.

 

Тому, 03 березня 2022 року суддя Київського апеляційного суду Новов С.О., який має найбільший стаж роботи на посаді судді після судді Андрієнко А.М., приступив до здійснення адміністративних повноважень голови суду.

 

Нижче наведемо повний текст відповіді Ради суддів України: