Кабаре “Рожевий дім”

Поділитися:

Визначні місця Монмартра. Кабаре “Рожевий дім”.

 

 

На Монмартрі є справжні виноградники, музей Монмартра, а також “Рожевий дім” з зеленими віконницями – ще одне кабаре, яке збереглося тут з XIX століття.

 

Своєю популярністю і незвичайним кольором будинок зобов’язаний художнику, який народився, жив і помер на Монмартрі, який виспівував його в безлічі своїх робіт. На кількох його картинах зображено “рожевий будиночок”.

 

Колись це було звичайне кафе зі стінами білого кольору. У цьому районі в кінці 19-го – на початку 20-го століття жило багато художників завдяки низьким цінам за оренду. Одного разу художник Моріс Утрелло повертався рано вранці зі своїми друзями додому. Йому здалося, що цей будинок виглядає дуже вигідно в променях сонця, що сходить, набуваючи рожевий відтінок. Він запропонував друзям перефарбувати будинок в рожевий колір, що вони і зробили, не запитавши господаря. У такому вигляді він і відобразив його на своїй картині “Маленький рожевий будинок”.

 

Але господар перефарбував стіни в звичайний колір і кафе залишалося самим звичайним, поки до Моріса Утрелло не прийшов успіх та він не став знаменитістю. Коли в 1929 році художник Утрелло став кавалером Ордена Почесного легіону, стіни будинку назавжди стали рожевими, а кафе перейменували в “Рожевий дім”.