Престижно розмовляти українською

Поділитися:

24 січня 2019 р. у межах проекту «Ми – українці», який має метою збереження та розвиток українських традицій історії та культури, у колонній залі КМДА за участі організацій ГО «Всеукраїнське товариство «Просвіта» ім. Т. Шевченка, КБУ, ГС «МУЖНІСТЬ» було проведено урок патріотичного виховання на тему «Престижно розмовляти українською мовою» для учнів старших класів загальноосвітніх шкіл №№21 і 48 м. Києва.

 

Престижно розмовляти українською

 

Професор Київського Міжнародного Університету Іван Пилипович Ющук розвивав тему про те, чому престижно розмовляти українською та в чому полягає особлива важливість спілкування рідною мовою, яке майбутнє цієї частки духовної ціності народу.

 

Престижно розмовляти українською

 

– Ті, хто захищають країну – ті захищають мову. Та навпаки: той хто захищає мову – той захищає країну, – доводив до учнів старших класів Руслан Анатолійович Боровик (Багдад) – “кіборг”, гранатометник, а нині – молодший сержант 81-ї ДШБ.

 

Престижно розмовляти українською

 

Він розповів про тяжкі бої за Донецький аеропорт, про дух українських воїнів, які захищали і захищають Вітчизну.

 

 

Загиблих вшанували хвилиною мовчання. Висловлюємо подяку Оксані Волошиній – завідуючій відділом Всеукраїнського товариства “Просвіта” та Віктору Шевченку за організацію уроку, а також висловлюємо подяку за фото Дмитру Гутману.

 

Престижно розмовляти українською

 

І школярі, і гості заходів були дуже раді зустрічі та знайомству з цікавими людьми. Дійсно, робота з учнівською молоддю завжди дуже надихає.

 

Серед інших тем позакласного виховання у школярів має бути якомога більше заходів, які передбачають запрошення наших військових. Адже захисникам завжди є, що розповісти (і не тільки стосовно мови). Поняття патріотизму є багатогранним і таким, що навряд чи можна пояснювати лише в теорії.

 

Всі ми знаємо, що у районах ведення бойових дій служать наші військові, що спілкуються російською мовою, тому варто пам’ятати, що це анітрохи не применшує їхній героїзм і не дає підстав для розмежування українців за тим, якою мовою вони спілкуються. Так, безперечно, розмовляти українською – приємно та цілком звично, адже це мова нашої країни. Проте слід поважати й мови інших народів, розвиток і вільне застосування яких гарантує Основний Закон – Конституція України.