СБУ затримала заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій

Поділитися:

Як повідомляє Пресцентр СБ України, співробітники Служби безпеки України спільно з детективами НАБУ та представниками Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.

 

Фото: СБ України

 

У межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що високопосадовець спільно з помічником вимагали 1,1 мільйона доларів США від підприємця за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

 

Фото: СБ України

 

Правоохоронці затримали обох зловмисників у Києві під час отримання частини коштів у розмірі 480 тисяч американських доларів.

 

Фото: СБ України

 

Слідчі дії відбувались під процесуальним керівництвом прокурорів управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини спеціальної категорії ГПУ.

 

Фото: СБ України

 

Кримінальне провадження розслідує спільна слідча група у складі представників НАБУ, СБУ та УСР ГПУ.

 

 

Джерело: Пресцентр СБ України


Від редакції: як ви вже знаєте, шановні читачі, серед авторів нашого видання багато внутрішньо переміщених осіб – це вихідці з Криму, а також Донецької та Луганської областей. Однак ми принципово не беремо участі у тих численних рухах і групах, що позиціонують себе як переселенські активісти, оскільки ми швидко збагнули, яке це болото. І про нашу позицію стосовно так званих “активістів”, які вже давно мають житло на вільній території України, однак усе одно продовжують спекулювати на чужих лихах, ви теж знаєте з наших публікацій.

 

Останнім часом у політичних колах України, а також у деяких ЗМІ неодноразово висловлювалися думки про необхідність ліквідації Міныстерства з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України. При цьому було наведено цікаву статистику, що свідчить про абсолютно марні витрати з державного бюджету на утримання апарату цієї фейкової структури, котра від початку свого заснування не показала жодного гідного результату роботи.

 

Показушні зібрання та піар-акції – не результат, адже ці “круглі столи” та інші перфоманси не допомогли ще нікому, крім їх організаторів, тоді як переселенці так і залишаються зі своїми проблемами. Більше того, внутрішньо переміщених осіб лише використовують, як масовку, для досягнення корисливих цілей і реалізації кар’єрних амбіцій діячами, що дуже прагнуть дорватися до влади й отримати доступ до бюджетних коштів.

 

На нашу суб’єктивну думку, МінТОТ є унікальним у своєму роді центральним органом виконавчої влади – це міністерство, що займається нічим. На наше внутрішнє переконання, це міністерство слід не лише ліквідувати, але і притягти до відповідальності, щонайменше, половину його складу. Незважаючи на це, ми не відчуваємо радості з приводу затримання заступника міністра, адже на волі залишаються більш впливові фігуранти, що теж потребують пильної уваги правоохоронців.

 

Передусім, слід зайнятися так званою “громадською радою” при МінТОТ. Зверніть увагу на риторику її ключових членів (Г. Борисичев, Н. Целовальніченко та ін.), які зараз відкрито радіють з нагоди затримання одного із заступників міністра на ім’я Юрій Миколайович. Всього у Міністра є чотири заступники. Отже, члени громадської ради зараз висловлюють сподівання на можливе притягнення до відповідальності самого міністра, але при цьому жодним словом не згадують про іншого його заступника – Георгія Борисовича.

 

Ознайомитися із тим, який паноптикум входить до складу громадської ради, можна тут:

“Договорняк” у МінТОТ: як Целовальніченко і Борисичев пролізли у владу

Адвокат Наталія Целовальніченко та її “конфіденційні угоди”

Битва за халяву. Жидкостулов & Co

По следам грантоедов, или Особенности переселенческой общественной деятельности

Кому і як “допомогла” адвокат Наталія Целовальніченко