Рік «глухаря» завершився. Зоотерористів – за ґрати

Поділитися:

Після того, як поліція отримала докладну інформацію та відомості про виконавців замаху на вбивство адвоката і журналіста Олексія Святогора, рік «глухаря» можна вважати завершеним.

 


 

Ми не турбували правоохоронні органи понад рік і, як виявилося, роком «глухаря» його вважати не варто. Протягом цього часу було зібрано два томи кримінального провадження. Слід зазначити, що у поліції є слідчі, котрі сумлінно виконали свою роботу. Водночас у підрозділах поліції нерідко відбувається внутрішня ротація співробітників, і розслідування справи передається іншим слідчим.

 

Ми не надокучали їм скаргами, зверненнями. Однак мусимо переконливо наполягати хоча б щось почати робити.

 

Подробиці нападу

 

Отже, нагадаємо: 21.02.2019 р., приблизно о 16 годині 40 хвилин, невстановлена (тепер – встановлена, і не одна особа – прим. І.К.) досудовим розслідуванням особа, перебуваючи біля станції Київського метрополітену «Сирець», що розташована за адресою: м. Київ, вул. Щусєва, 55, нанесла не менше одного удару в область голови потерпілому Святогору Олексію Анатолійовичу, адвокату, журналісту, першому заступнику директора Центру економіко-правових досліджень.

 

Згідно консультаційного висновку спеціаліста від 21.02.2019 р. ДУ «Інститут нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромаданова НАМН України», встановлено діагноз потерпілого Святогора О.А.:

 

  • закрита черепно-мозкова травма;
  • струс головного мозку;
  • перелом лобної кістки праворуч;
  • множинні забійні рани голови.

 

Постраждалого було госпіталізовано для подальшого лікування у відділення нейротравми ДУ «Інститут нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромаданова НАМН України».

 

Для сприяння правоохоронним органам у встановленні осіб, які причетні до скоєння цього резонансного злочину нами було проведено власне розслідування, за результатами якого отримано інформацію про декількох осіб, які можуть бути безпосередніми виконавцями нападу та заподіяння потерпілому Святогору О.А. тяжких тілесних ушкоджень.

 

Поліція отримала інформацію щодо виконавців злочину

 

Детальну інформацію про осіб, яких було ідентифіковано за записами з камер відеоспостереження з місця події (фото- і відеодокази) було направлено слідчим поліції.

 

Рік глухаря завершився, лист поліції

 

Тепер ці відомості має і прокуратура, що здійснює процесуальне керівництво.

 

Відповідь прокуратури Шевченківського району

 

Ми також маємо намір добиватися перекваліфікації даного діяння саме на замах на умисне вбивство адвоката і журналіста.

 

Крім того, маємо тактичний план подальшого сприяння органам досудового слідства. Кожен, хто причетний до скоєння злочину, буде оточений пильною увагою на предмет того, чи з’являється дана особа на виклики, наскільки всебічно досліджуються і враховуються зібрані докази, чи не загубилися, часом, окремі документи і які заходи вживаються для встановлення істини у справі.

 

Ми будемо робити все, аби подолати феномен безкарності маргіналів, у парадигмі якого наше суспільство існувало протягом останніх років. І не лише рядові виконавці, а й замовники цих жорстоких розправ над «незручними» людьми повинні знати, що за ними прийдуть, аби надовго відправити за ґрати.

 

Адже на місці нашого співробітника наступною жертвою такої розправи на замовлення може стати хто завгодно. Ніхто більше не повинен перетворюватися на здобич для вуличних шакалів.

 

До речі, один з нападників свого часу вже встиг побувати у місцях позбавлення волі. Але про це – трохи згодом, як і про підпал автомобіля й решту. Буде цікаво.