Експеримент «Піраміда» від «АллатРа» покаже кількість зомбованих на душу населення

Поділитися:

Для кого «АллатРа» готує експеримент «Піраміда»? З огляду на всі витівки, що сьогодні вільно дозволяють собі сектанти, неминуче постає питання: може, це у нас така традиція – не пам’ятати уроків минулого? Може, такі особливості менталітету – не реагувати, допоки, – як у народі кажуть, – «грім не гряне»?

 

З огляду на наше виключно демократичне законодавство, що регулює діяльність релігійних і громадських організацій, плюс надто лояльне ставлення до них з боку суспільства, неминуче постає питання: а може, це така традиція – не пам’ятати уроків минулого? Може, такі особливості менталітету – не реагувати, допоки, – як у народі кажуть, – «грім не гряне»?

 

Є така громадська спілка «Міжнародний громадський рух «АллатРа» (код 39304584, зареєстрована у м. Києві), представники якої на кожному кроці твердять, що вони ані разу не секта. Чим вони ще відомі – витиранням ніг об офіційну науку, на противагу якій вони пропонують свою – наприклад, «споконвічну фізику». У цьому напрямі вони провадять власні «наукові» дослідження та експерименти, а для участі у різних сумнівних дослідах спеціально відбирають довірливих громадян.

 

Так, на 28 квітня 2018 р. анонсовано проведення масштабного експерименту під назвою «Піраміда», що передбачає дистанційну участь у ньому представників не лише з України, але і з інших країн. Експеримент «Піраміда» стартуватиме рівно о 17-00 год., і полягає він у «телепатичному передаванні якомога більшій кількості людей однакової інформації незалежно від відстані».

 

Експеримент "Піраміда"

 

Для проведення експерименту до м. Києва нещодавно було доправлено спеціально виготовлене устаткування: власне, шафоподібний агрегат пірамідальної форми, що призначений для розміщення в ньому оператора, а також електротехнічне обладнання для забезпечення функціонування самої піраміди.

 

Експеримент "Піраміда"

 

Перед початком експерименту особи, що зареєструвалися для участі у ньому, отримають на свої електронні скриньки «формуляр з 12 знаками» (які це знаки – наразі невідомо, та можливо, що їх розсилка буде здійснюватися напередодні «експерименту»).

 

У призначений час «оператор» увійде до піраміди, зачиниться у ній і протягом 30 хв. «транслюватиме» один із зазначених «12 знаків», а учасники, «за допомогою телепатії», нібито зможуть прийняти цей знак. Метою «експерименту» заявлено «довести існування єдиного інформаційного поля Землі».

 

 

Але не поспішайте глузувати і сміятися.

 

Для участі в «експерименті» від бажаючих одержати «за допомогою телепатії» якісь знаки вимагають лише відправити заявку на електронну адресу, що зазначена на сайті організаторів. А от до бажаючих побути «оператором» висуваються вельми неоднозначні вимоги. Передусім, слід звернути увагу на такі документи, як інструкція, перелік протипоказань і розписка.

 

Крім того, що для участі в експерименті допускаються виключно особи, що досягли 18-річного віку, «інструкція» передбачає, що офіційний організатор або координатор «експерименту» може без пояснення причин на будь-якому етапі припинити роботу з оператором або учасником.

 

Експеримент "Піраміда", інструкція для оператора

 

Чи може бути передбачено викинути, коли заманеться, оператора або учасника у справжніх наукових експериментах, які проводяться фахівцями? Як нескладно здогадатися, не передбачено такої підстави «тому що так захотілося». У даному випадку очевидно, що зі складу учасників одразу буде виключено тих, хто занадто багато розуміє (бачить в цьому банальний фокус і обман).

 

Перелік протипоказань є вельми широким, зокрема вони спрямовані на те, щоб виключити участь в «експерименті» осіб, які мають металеві імпланти, кардіостимулятори, страждають на психічні, невротичні або соматичні розлади або мають психічні захворювання, перенесли черепно-мозкові травми, перебувають у післяопераційних станах, мають запальні захворювання, а щодо жінок, то таким протипоказанням зазначено вагітність.

 

Експеримент "піраміда", перелік протипоказань

 

Обмеження щодо фізичного та психічного стану потенційних учасників експерименту є жорсткими, а їх детальний аналіз наводить на аналогію, зокрема, з відвідуванням деяких режимних об’єктів. Наприклад, об’єктів ядерної енергетики або зони відчуження – для того, щоб потрапити на ЧАЕС, необхідно здійснити низку аналогічних кроків, а саме заповнити форму дозиметричного контролю, підтвердити відсутність протипоказань і пройти докладний інструктаж з правил перебування на таких об’єктах. Так само, там бажаючі теж оцінюють і розуміють ризики для свого здоров’я та життя і самостійно приймають рішення щодо відвідування таких об’єктів або територій.

 

Але з чим пов’язані такі вимоги щодо роботи з пірамідою – не зрозуміло. Точніше, має місце очевидний брак (або навмисне приховування) інформації щодо впливу даного «устаткування» на організм і психіку людини та навколишнє природне середовище.

 

Навіть якщо в даному випадку піраміда використовується як яскравий елемент антуражу, неможна виключати й того, що вона може становити небезпеку для оточуючих (особливо з огляду на інструкції та протипоказання). Тим більше, враховуючи те, що принцип дії та технічні характеристики піраміди та її обладнання повністю не розкриваються («унікальні розробки», ноу-хау), це не може не викликати застережень.

 

І, нарешті, розписка: у ній від учасників збирають персональні дані, відомості про близьких осіб та їхні контакти, а нижче пропонують засвідчити, що учасник не матиме претензій до організації в разі завдання шкоди його здоров’ю.

 

 

Вдумайтеся тільки, до якого абсурду доведено ці вимоги: уявімо аналогічну ситуацію, за якої можливе завдання шкоди здоров’ю – скажімо, громадянин на вулиці потрапив під автомобіль та з вини водія дістав травми, а йому пропонують скласти аналогічну розписку в тому, що він не має претензій до водія і не буде захищати свої права. Але ж є норми Цивільного кодексу, що передбачають відповідальність власників джерел підвищеної небезпеки (автомобіля), та є норми Кримінального кодексу, які передбачають відповідальність водіїв за порушення ПДР, у тому числі якщо це спричинило заподіяння комусь тілесних ушкоджень. І норми закону така «розписка» не скасовує, як би комусь цього не хотілося, адже за законом ніхто не може відмовитися від своїх прав як людини та громадянина.

 

Отже, учасник передає організації всі права з використання його візуального образу та поширення в будь-який спосіб інформації за його участі, відмовляється від усіх претензій і зобов’язується утриматися від висловлення особисто або у публічній формі негативної оцінки та вражень від участі в «експерименті»:

 

 

Для чого насправді потрібен цей експеримент? На перший погляд, тут само собою напрошується припущення про те, що в такий спосіб організатори намагаються випробувати (перевірити), як працює зворотній зв’язок. Посудіть самі: тисячі людей в один і той саме час будуть виконувати однакові дії. І всі вони будуть, як на долоні. Але щодо зворотного зв’язку, то є чимало способів оцінити його і без таких складних дій: це, зокрема, кількість дійсних членів МГР «АллатРа», а також кількість відвідувачів мережевих ресурсів організації, кількість переглядів аудіовізуальних творів на каналі Ютуб, активність користувачів у коментарях і їхня позиція тощо.

 

Однак якщо дивитися на мету під іншим кутом зору, то все набагато серйозніше, ніж може здаватися.

 

Проведення «експерименту» дозволить виявити реальну кількість тих послідовників, які:

 

  1. Беззаперечно сприйняли ідею експерименту як істинну та підтримують її.
  2. Шляхом підтримання даного експерименту, повного прийняття правил участі в ньому демонструють прихильність і відданість організації загалом.
  3. Готові вчинити активні дії. В такий спосіб можна максимально точно визначити кількісний склад і настрої осіб, які продемонстрували свою готовність неухильно і беззаперечно дотримуватися вказівок організаторів, навіть якщо це пов’язано з певними ризиками, в тому числі, для їхнього здоров’я та життя заради участі в «унікальному експерименті».
  4. І головне: є підстави висновувати, що проведення експерименту спрямоване на здійснення тестування («обкатки») психологічних технологій маніпулятивного впливу – як прямого, так і дистанційного на масову аудиторію, а саме на волю та свідомість значної кількості громадян задля досягнення стану їх повної керованості. А в такому стані їм можна навіяти будь-яку думку чи спонукати до будь-якої дії.

 

По суті, всі ці забавки з «телепатією» є нічим іншим, як старими фокусами, які вже давно було спростовано офіційною наукою, але не всі це пам’ятають. Отже, у призначений день і час учасник «експерименту» отримує формуляр зі знаками, сідає перед екраном (або влаштовується безпосередньо у місці проведення) та чекає на диво. Людина налаштовується на те, чого очікує, і тут у дійсності починають спрацьовувати елементарні фізіологічні механізми. Якщо це зібрання учасників у залі, де проводиться «експеримент» і звідки ведеться пряма трансляція для дистанційних учасників, то відповідну форму поведінки диктує група (колективне несвідоме). Якщо це користувач мережі, що знаходиться в іншому місці та бере участь онлайн, то активізується елемент самонавіювання.

 

Такі само фокуси демонстрував ще Вольф Мессінг та інші, і щоразу, в усі часи вони привертали увагу широкої публіки та охочих побачити дива. Але навіть найдосконаліші з фокусників або «екстрасенсів-телепатів», які безпомилково «вгадували» числа, «бачили» символи, «знаходили» речі та предмети тощо виявлялися абсолютно неспроможними впоратися з аналогічним, ще більш простим завданням – наприклад, на повірку ніхто з них не зможе вгадати задуманий конкретний образ (наприклад, «бджола», «вантажівка», «ліс», «олівець», «кінь»), а тим більше, задумане абстрактне поняття (наприклад, «відповідальність», «правда», «добробут», «безпека», «порозуміння»).

 

Далі, стосовно якісної характеристики учасників, тут слід відповісти на ключове запитання: яка категорія осіб зацікавиться цим псевдонауковим «експериментом», тобто хто зголоситься взяти в ньому участь? Відповідь є: аудиторія потенційних учасників «експерименту» охоплює окремі соціальні групи людей, які характеризуються підвищеною сугестивністю та найбільше схильні піддаватися навіюванням. Адже люди «занадто розумні» і надто критично налаштовані відсіюються дуже швидко.

 

При цьому якісний склад учасників є вельми різноманітним, і тому буде помилкою вважати, що серед них скрізь особи без освіти і з низьким інтелектом. Це не так. Будь яка подібна організація, в першу чергу, намагається залучити на свій бік представників влади, культурної та творчої інтелігенції, побільше публічних осіб і громадян, які демонструють «активну громадянську позицію». Тому і серед послідовників МГР «АллатРа» є чимало вчених – навіть співробітників вишів та науково-дослідницьких установ, державних службовців, успішних представників бізнес-кіл, творчих особистостей та, звісно, є працівники органів державної влади та місцевого самоврядування.

 

Невже науковці можуть бути сектантами? – спитаєте ви. На жаль, від цього нема панацеї. Життя показує, що наявність наукового ступеня та/або вченого звання – не гарантія і не броня від потрапляння під вплив секти. Кандидат наук, доцент, професор тощо – це лише офіційно визнаний статус, який підтверджений відповідним документом установленого зразка та засвідчує, передусім, факт володіння особою знаннями у певній вузькій фаховій сфері.

 

І навпаки: Ігор Михайлович Данилов – один з ключових натхненників і публічних діячів «АллатРи», називає себе професором і академіком, однак жодного підтвердження того, ким і коли (та на підставі чого) йому було присуджено вчене звання професора та куди саме його було обрано до складу академіків знайти не вдалося.

 

Та й щодо представників влади, які підтримують організацію (якщо це досі когось дивує), то варто згадати події в м. Коростені Житомирської області, де за рішенням місцевої влади на центральній площі міста, замість обіцяного меморіалу Небесної Сотні, несподівано з’явився пам’ятник у вигляді символу «АллатРи», у підніжжі якого цинічно було розміщено тризуб.

 

…Колись давненько – ще під час ухвалення чинного Кримінального кодексу, Верховна Рада України для чогось включила до нього статтю 142 – «Незаконне проведення дослідів над людиною». А там – дві частини:

 

  1. Незаконне проведення медико-біологічних, психологічних або інших дослідів над людиною, якщо це створювало небезпеку для її життя чи здоров’я, –

 

карається штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

  1. Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені щодо неповнолітнього, двох або більше осіб, шляхом примушування або обману, а так само якщо вони спричинили тривалий розлад здоров’я потерпілого, –

 

караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

 

У нашій історії вже були повчальні моменти, які лише завдяки рішучим діям правоохоронців не перетворилися на масштабну катастрофу. Так, ідеться про «Біле братство». Члени організації теж пропагували ідеї миру та доброти, хотіли врятувати людство від «кінця світу», проводили свої зібрання та інші заходи, що формально не порушували закону. Їх діяльність практично не перевіряли, а їх самих особливо не чіпали, аж допоки група фанатично налаштованих послідовників, на чолі з Мариною Цвигун і Юрієм Кривоноговим, не зробила спробу скоєння терористичного акту – як ви, сподіваюся, пам’ятаєте, вони захопили Софійський собор у Києві, куди принесли ємності з горючою рідиною для влаштування акції самоспалення. Від великої трагедії відділяв усього лише один крок і лічені хвилини. Якби працівники спецзагону міліції тоді почали гратися у толерантність, якби не пішли на штурм і не вклали пиками в асфальт усіх зомбованих без огляду на стать і вік, то страшно навіть уявити, до чого б це призвело.

 

Отже, а чим завершиться експеримент «Піраміда» від «АллатРи», ви дізнаєтеся після 28 квітня. І спеціально для аллатрівців: якщо ви, прочитавши цю статтю, поквапилися увірувати в те, що я теж «зацікавилася» вашими «експериментами», то ви помилилися. Мене цікавить геть інше – робота така.