Повідомлення про виявлення бродячої собаки

Поділитися:

Для тих, хто хоче змінити ситуацію на краще – шаблон повідомлення про виявлення бродячої собаки. На жаль, наше законодавство з охорони людей від тварин дуже далеко від ідеалу, але і за таких умов ми маємо можливості впливати на стан справ.

 


 

На даний час у містах та інших населених пунктах України діють Програми щодо поводження із собаками та котами (або регулювання чисельності безпритульних тварин). Відповідальними виконавцями таких програм є Департаменти житлово-комунального господарства відповідних міських рад.

 

У Цивільному кодексі України є статті 340 і 341, які так-сяк пояснюють, що робити з безпритульними тваринами. Закон України «Про звернення громадян», так само, ніхто не скасовував. Цей закон – наша можливість діалогу з владою, тому скористаємося ж нею повною мірою.

 

Будуть потрібні мінімальні фінансові витрати від кожного, хто хоче бути корисним

 

Нікуди нічого перераховувати не потрібно: доведеться лише роздрукувати пару-трійку фото й відправити один рекомендований лист. Рекомендований – для того, щоб ви могли відстежити його долю і, в разі необхідності, запитати відповіді у можновладців щодо порушеного вами питання, і щоб можновладці не змогли відкрутитися, сказавши, що вашого листа не отримували.

 

Лист-повідомлення про виявлення бродячої собаки (завантажити шаблон).

 

Повідомлення про виявлення собаки

Майже у кожному дворі бігає зграя милих блохастих “друзів людини”

 

Вам потрібно обрати звіра на свій смак, сфотографувати його – бажано, щоб він чи вони були чітко помітні. Якщо милашка на фото буде агресивно гавкати, – чудово. Кольорові фото роздруковуємо, пишемо листа (зразок-шаблон – у вкладенні вище) і все разом рекомендованим листом відправляємо на адресу Департаменту ЖКГ.

 

Чек з ідентифікатором листи зберігаємо – може стати у нагоді.

 

Відповіді чекаємо протягом місяця.

 

Що ці листи можуть дати: відповідальний виконавець Програми офіційно дізнається про наявність проблеми, і заперечувати її стане складно. Йому (виконавцю) доведеться відповідати на ваші листи відповідно до Закону України «Про звернення громадян», а це – витрати часу й фінансів, морока та головний біль. Якщо не буде відповідей і реакції на звернення, тоді вже йтиметься про бездіяльність виконавчого органу міської влади, а це зовсім інша історія.