Наркобарига Лєбіга із зоозахисної сімейки очікує на вирок суду

Поділитися:

Викритий на контрабанді та збуті наркотичних речовин у великих розмірах Андрій Лєбіга разом зі своїм спільником очікує на вирок суду і мусить отримати заслужене покарання.

 


 

Санкції статей Кримінального кодексу України, за якими він обвинувачується, передбачають позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна. Нагадаємо, Андрій Лєбіга є обвинуваченим у скоєнні особливо тяжких злочинів, пов’язаних із контрабандою та збутом наркотичних речовин у великих розмірах.

 

Обвинувачений Андрій Лєбіга

Обвинувачений Лєбіга Андрій Святославович, син київських “зооактивістів” Тетяни (Тати) Швецової та Святослава Лєбіги

 

Партії наркотиків отримували «Укрпоштою»

 

Ця кримінальна історія розпочалася у квітні 2017 р. на Київській митниці. Там є Дирекція обробки та перевезення пошти Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта». Співробітники були зайняті буденними справами з приймання і огляду поштових відправлень – тут ні для кого не є секретом те, що для запобігання незаконному ввезенню на територію України зброї, наркотиків та інших заборонених предметів застосовується спеціальна техніка та інші засоби, що допомагають виявляти підозрілі бандеролі чи посилки.

 

Отже, увагу привернуло міжнародне поштове відправлення № СС060610242NL, яке пересилалося з Нідерландів до України. В ньому було виявлено речовину рослинного походження, що знаходилася у 8 пакетах. За вказаним у декларації ім’ям і адресою одержувача правоохоронці потім відслідкували й наступні відправлення.

 

Андрій Лєбіга і його спільник Костянтин Цигрик були впевнені у своїй безкарності. Ніде не працюючі «мажори» гадали, що коли вони будуть отримувати цілі партії наркотичних засобів поштою, то ніхто не здогадається. Але тим часом співробітники Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області встановили їхні особистості й адреси, а ще відслідкували налагоджений канал наркотрафіку. Невдовзі, 04.05.2017 р. до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено кримінальне провадження № 22017101110000125 за ознаками злочинів, передбачених ст.ст. 305 ч. 2, 305 ч. 3, 15 ч. 2, 307 ч. 2, 15 ч. 2, 307 ч. 3 КК України.

 

Якби тут був один епізод, Лєбіга ще міг би наполягати на тому, що на пошті сталася помилка, що переплутали адресу чи просто якийсь невідомий жартівник з-за кордону надіслав київському недоумку наркотики. Але в цьому кримінальному провадженні достатньо епізодів. Уникнути тюремного терміну практично немає шансів.

 

Отруйне зілля, замасковане під дитячі іграшки

 

Про розмах злочинної діяльності й обсяги контрабанди наркотиків свідчить велика кількість поштових відправлень, які отримували фігуранти на свої поштові адреси:

 

  • міжнародне поштове відправлення № СС061397121NL з Нідерландів;
  • міжнародне поштове відправлення (проста бандероль) з Нідерландів;
  • міжнародне поштове відправлення № СС61408650NL з Нідерландів;
  • міжнародне поштове відправлення № СС61397170NL з Нідерландів;
  • міжнародне поштове відправлення (проста бандероль) з Нідерландів;
  • міжнародне поштове відправлення № СС217611466СА з Канади.

 

Звісно, наркотики в посилках маскувалися – буцімто, це просто замовлення якогось товару. Наприклад, така собі коробка з чорного картону, відкриєш – а всередині ще одна коробка, червона з логотипом фірмового магазину іграшок. Зверху там лежать, скажімо, фішки, гральний кубик і пісочний годинник. А під ними заховано найцікавіше: блискучий сріблястий пакет, у якому і знаходиться кристалічна речовина білого кольору.

 

Крім синтетичних наркотиків, юні наркоторговці займалися й речовинами рослинного походження. Так, великий пакунок канабісу загальною вагою 0,84 кг вони отримали з Канади. Дурманне зілля в посилці теж було заховано в коробку з-під дитячої настільної гри.

 

Злочинці намагалися затягнути розгляд справи

 

Якщо порахувати, скільки доз наркотиків планували реалізувати Лєбіга з Цигриком, то такої кількості вистачило б для смертельного отруєння всього населення столиці. На заваді юним наркобаригам стали співробітники СБ України, котрі виявили і перекрили ще один канал наркотрафіку.

 

Як ми вже розповідали вам у попередніх публікаціях, студенти не бідували, а заробляти на життя чесною працею явно не збиралися, обравши злочинний спосіб збагачення.

 

Андрій Лєбіга на яхті

Студент Андрій Лєбіга розважається на курорті

 

Прокотитися за кермом новенького NISSAN GT-R на пошту, щоб одержати там бандероль з партією наркотиків було звичайною справою. Вони звикли до ситого лінивого життя і сподівалися, що батьки допоможуть «зам’яти» справу. Але нічого не вийшло.

 

Андрій Лєбіга, який станом на момент викриття у скоєнні злочину був студентом Інституту декоративно-прикладного мистецтва та дизайну ім. М. Бойчука, на жаль, тоді не потрапив до СІЗО. Суд відправив його під нічний домашній арешт, хоча слідчий і прокурор просили взяти підозрюваного під варту.

 

Андрій Лєбіга і Святослав Лібіга

У перервах між судовими засіданнями Андій Лєбіга відпочивав на яхті з батьками

 

Тому в Андрія Святославовича ще все попереду. Судовий розгляд справи триває. Зараз у його становищі годі й сподіватися на виправдувальний вирок. Подорож наркобариги за ґрати – лише питання часу.

 

Фігуранти всіляко намагалися відтермінувати покарання. До яких тільки хитрощів вони не вдавалися – і відводи судді заявляли, і на слідчих писали скарги про те, що до них нібито було застосовано недозволені методи слідства, після яких вони обмовили себе у вчиненні інкримінованого злочину. І, ясна річ, все це без доказів і без жодних підстав, тому в задоволенні їхніх клопотань суд відмовив.

 

Як «зоозахисна» сімейка довела власного сина до в’язниці

 

Існує нічим не підтверджений міф про те, що в сім’ях веганів і зоозахисників, де люблять тваринок, діти виростають виключно гуманними, добрими, чемними, законослухняними – ну просто янголами.

 

Андрій Лєбіга із собакою

Андрій Лєбіга катує беззахисного песика

 

Насправді це повна брехня. Абсолютна більшість активних борців за «права» тварин люто ненавидять усе людство, а особливо дітей. «Виродки», «личинки», «вагінальні відрижки» – це самі м’які терміни з тих, якими вони називають наймолодших членів нашого суспільства. Втім, значна частина зоозахисників і веганів дітей не мають і сповідують ідеологію чайлд-фрі.

 

Вони божевільно радіють, коли собаки рвуть і калічать дітей, тому що для них життя бродячого пса цінніше за людське. Ви можете переглянути будь-який їхній форум або мережеву спільноту й переконатися в тому, що там збираються повні моральні дегенерати, які розпалюють ненависть і відкрито планують злочини, а потім зловтішаються своїми садистськими розправами над людьми.

 

Ось приклади типового ригання у соцмережах:

 

Тата Швецова на Фейсбуці

 

Одна з особливо екзальтованих представниць цього руху – київська «зооактивістка» Тетяна (Тата) Швецова – та сама, що закликала бити вагітних ногами в живіт за те, що їм заважають бродячі собаки, виростила сина-наркобаригу. Весь час, поки тривало слідство, а потім – і суд у справі її сина, вона бігала по мітингах за «права» собак і там несамовито волала про гуманізм, вимагаючи покарати міфічних «шкуродерів».

 

Швецова Тетяна Валеріївна

 

Її чоловік Святослав Лєбіга і навіть бабця обвинуваченого – Наталія Швецова делікатно мовчали про те, що їхній синулька і внучок готується «заїхати» в колонію. Ні, натомість уся «зоозахисна» сімейка дружно сиділа у фейсбучних пабліках, де вони закликали вбивати людей, катувати й лінчувати.

 

Швецова закликає вбивати людей

 

Знищення людей шляхом збуту смертельного зілля

 

Крім того, що «активізм» на ниві «порятунку знедолених тваринок» сам по собі є прибутковою справою, ця діяльність також може слугувати чудовою ширмою для прикриття інших злочинів. Зокрема це стосується незаконного збуту наркотичних речовин.

 

Під виглядом «погодувати безпритульних песиків» наркоторговці можуть ходити по всіх дворах і завулках, по парках і вулицях, принагідно розкладаючи «закладки» зі смертельним зіллям. Вони можуть практично відкрито збиратися на свої «сходки» під виглядом мітингів і вуличних акцій, і там одержувати «товар» чи забирати виручку…

 

А завтра, 22 грудня 2020 р. о 10-00 год. в Солом’янському районному суді м. Києва відбудеться чергове засідання з розгляду справи 760/19547/17 (провадження № 1-кп/760/271/20). Справу розглядає колегія суддів у складі: Педенко А.М. (головуючий суддя), Агафонов С.А. і Курова О.І.

 

Журналісти, громадськість і всі небайдужі українці продовжують слідкувати за тим, щоб ця справа завершилася ухваленням обвинувального вироку, а негідники не мали жодної можливості уникнути заслуженого тюремного ув’язнення. Обоє обвинувачених – Лєбіга та Цигрик, зробили достатньо для того, щоб отримати максимальний термін – 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Запрошуємо вас, шановні читачі, відвідати це непересічне судове засідання, що відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Максима Кривоноса, 25. Разом із нами виборювати справедливість будуть і родичі тих хлопців і дівчат, яких наркобариги підсадили на «голку». У стінах суду ви зможете подивитися в обличчя (якщо це можна так назвати) батьків підсудного, що зараз трясуться за своїм синулькою.

 

Ми вимагаємо покарати наркобаригу Лєбігу!