Відловлені собаки-вбивці випущені знову на вулиці Полтави

Поділитися:

У Полтаві бродячі собаки-вбивці, що насмерть загризли дівчину, були виловлені з вулиці, але потім їх чіпували та знову випустили до «середовища проживання».

 


 

Як було повідомлено раніше, 13 жовтня 2019 року в м. Полтаві на вулиці Лесі Українки зграя безпритульних собак пошматувала молоду дівчину, яка невдовзі померла в лікарні.

 

Поліцейські, які прибули на виклик, намагалися завадити нападу собак

 

Але це було ускладнено агресивністю тварин. Зрештою, поліцейським довелося застосувати спеціальні засоби (газові балончики).

 

Для з’ясування причин бездіяльності працівників патрульної поліції я звернувся до Департаменту патрульної поліції в Полтавській області та до Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України. У своєму адвокатському запиті я просив повідомити про вчинені подальші процесуальні дії, спрямовані на розслідування цієї трагічної події та притягнення до відповідальності винних осіб.

 

собаки-вбивці

 

Як ідеться з одержаної відповіді, працівники патрульної поліції не застосовували до собак зброю, маючи побоювання влучити у потерпілу. При цьому у листі докладно описано послідовність дій правоохоронців.

 

собаки-вбивці

 

Після того, як сталася трагедія, керівництво поліції направило повідомлення на адресу відповідних комунальних служб, які опікуються відловом безпритульних собак. Представники даного комунального підприємства їх дійсно відловили.

 

собаки-вбивці

 

Але потім, з огляду на відсутність «розгалуженої мережі притулків» обмежилися тим, що здійснили чіпування відловлених тварин.

 

собаки-вбивці

 

Собаки-вбивці отримали чіпи й були викинуті знову на вулицю

 

Агресивні собаки, які позбавили життя молоду дівчину, тепер отримали чіпи, після чого їх викинули знову на смітник, називаючи це красивими словами «повернули на волю».

 

Бродячі собаки-вбивці, які вже скуштували пробували людського м’яса та крові, тепер усією, так би мовити, дружною собачої сім’єю, очевидно, продовжать розпочату справу.

 

Тепер поліція, вірогідно, за цими чіпами вести облік кількості загризених людей (звітність – це важливо).

 

Також можна буде навіть вести «особисті картки обліку» за кожним песиком – хто більше «заслужений» і проявить себе…

 

Як не складно зрозуміти з відповідей, поліція вважає цю ситуацію нормальною.

 

Таким чином, за фактом того, що в європейській країні, в європейському місті бродячі собаки на вулиці загризли жінку – в поліції спочатку було порушено кримінальне провадження за фактом скоєння службового злочину з метою встановити винну особу, котра допустила таку трагедію. Після цього спокійно пишуть «звільнили, повернули на волю».

 

При цьому питання про те, хто допустив смерть людини і має понести за це відповідальність, вбачається якоюсь дрібницею.

 

І головне – все правильно, адже собаки тепер – із чіпами.

 

Читайте також:

У Полтаві розслідують бездіяльність поліцейських, внаслідок якої зграя безпритульних собак насмерть розірвала дівчину

Аналіз ефективності методів регулювання чисельності безпритульних собак в окремих містах України

“Выбить ей дверь!”, – защитники бродячих собак терроризируют искалеченную женщину

Бродячие собаки убивают николаевцев, статистика (2011 – 2017 гг.)