Фінансування Кремлем тероризму на Донбасі

Поділитися:
The following two tabs change content below.

Олександр Корнійчук

кандидат економічних наук, магістр державного управління у сфері охорони здоров'я

Цікаво спостерігати за недолугими спробами російської сторони втягнути американського президента Дональда Трампа до теми непричетності Кремля до фінансування тероризму на Донбасі і в Криму.

 


 

З цією метою Кремлем, вірогідно, «надана» інформація про фінансування українським олігархатом в складі В. Януковича, А. Клюєва, Б. Колєснікова, Р. Ахметова, В. Новінського, Д. Фірташа терористичних дій на Сході України. Сутність цієї інформаційної кампанії полягає в тому, що кремлівське фінансування достатньо вірогідно приховане у бізнес-операції зазначених осіб з Російською Федерацією.

 

Утримання терористів та інші витрати

 

Сума фінансування Кремлем терористичної діяльності обраховується вартістю утримання 35 тис. терористів. Ще близько 8 тис. кадрових військових Російської Федерації перебувають на Донбасі. Крім того, близько 40 тис. російських кадрових військових в окупованому Криму. До цих видатків слід додати вартість поставленого озброєння, боєприпасів, матеріально-технічних та інших засобів, витрати на ведення терористичної війни в інформаційній, культурній, економічній, фінансовій, транзитній та інших сферах.

 

До цих видатків входить утримання більш ніж 150 тис. контингенту російських військ на північних та східних кордонах України. Не слід забувати і про необхідність утримання значного штату кадрових співробітників ФСБ, СЗР, ГРУ ГШ РФ (до 6 тисяч осіб). Щодо останніх, то вони нелегально перебувають на території України, в сусідніх державах, а також у прикордонних областях РФ.

 

Для отримання доказів фінансування Кремлем терористичної діяльності на окупованому Донбасі та в Криму необхідне єднання зусиль спецслужб України, Великобританії, Швейцарії та інших країн. Достатньо актуальним є аналітичне дослідження порівняльного аналізу статків українського олігархату у довоєнний період. Тут варто звернути увагу на відомості до 2013 р. та у IV кварталі 2013 р. А потім достатньо проаналізувати їхні статки у 2014-2017 рр. з урахуванням динаміки змін цін на сировинному та валютному ринках.

 

Підтвердженням знищення доказів Кремлем прямого фінансування тероризму на Донбасі є фізична ліквідація спецслужбами Російської Федерації ватажків терористів. Це, передусім, «Моторола», «Бетмен», «Гіві» та інші. Всі особи, що детально були обізнані про обсяги прямого фінансування Кремлем тероризму в Україні, рано чи пізно теж будуть знищені.

 

Фінансування Кремлем тероризму на Донбасі