Щойно ми напишемо, і розпочинаються обшуки…

Поділитися:

Дивне співпадіння: щойно нашу увагу приверне якась подія, інколи цілком пересічна, як невдовзі після виходу публікації у когось розпочинаються обшуки. І це стосується не тільки розкрадання бюджетних коштів.

 


 

Причому останнім часом кількість обшуків збільшується

 

Цар Мідас – відомий герой давньогрецької міфології, мав здатність перетворювати на золото все, до чого він доторкався. Це спричиняло йому певні незручності, втім, слід пам’ятати, що це лише міф.

 

Ми не віримо в міфи, але виходить так, що деякі речі, що потрапляють у поле зору нашої уваги, перетворюються не на золото, а на процесуальні дії.

 

Нещодавно знову так співпало, що після того, як один з наших авторів – спеціальний кореспондент Бахва Гогебашвілі публікує матеріал, до «героїв» його статей приходять з обшуком. Минулого разу, коли він писав про будинок Юлії Кузьменко, за кілька днів у той самий будинок нагрянули поліцейські та вилучили зброю та інші речі.

 

На відео переляканий співмешканець підозрюваної Дмитро Кіян, заїкаючись, розповідає про «несподіванку».

 

 

Щойно в цього ж автора вийшла нова стаття про «Потон», і ось, наступного дня до недоактивістів теж прийшли з обшуками.

 

 

Напевне, все це – лише співпадіння. Просто у авторів така вдача. А може, причина – в сектах, від яких нам передається не лише імунітет від мракобісся, але і якісь магічні здібності (сарказм).

 

І ось, кілька днів тому з’явився цілком пересічний фоторепортаж від головного редактора Ірини Кременовської про будівництво Подільсько-Воскресенського мосту.

 

А сьогодні у деяких медіа з’явилася скромна новина про те, що у справі про розкрадання бюджетних коштів, виділених на будівництво Подільського мосту в Києві поліція провела 17 обшуків.

 

Щойно написали, і пройшли обшуки

 

І тільки юрист і журналіст Андрій Портнов пояснив цікаві деталі проведених заходів:

 

«Зроблю невелике доповнення. Обшуки пройшли на належній Порошенко Кузні на Рибальському. Саме функціонери Порошенка проходять у справі про розкрадання цих державних коштів.

 

І нагадую ще раз, що за нашим позовом активи Кузні на Рибальському Порошенка з квітня цього року заборонено відчужувати за рішенням суду. Навчально-виховні заходи хоч і зі скрипом, але тривають».

 

Джерело: Телеграм-канал Андрія Портнова

 

Власне, подібна тенденція з перевірками та обшуками склалася не зараз, а ще багато років тому. Таке траплялося й раніше. І всьому є логічне пояснення, обумовлене роботою закону та зусиллями юристів.

 

І все ж таки, чи не забагато для співпадінь? Попередня стаття нашого журналіста Ігоря Гургенашвілі була про парк. Але запевняємо вас – вона абсолютно нейтральна.