Подільсько-Воскресенський міст сьогодні – будівництво триває

Поділитися:

Двоярусний Подільсько-Воскресенський міст, а точніше – Подільський мостовий перехід – така офіційна назва цього об’єкту, складається з трьох мостів і естакад. Міст з’єднає центральну частину Києва – Поділ, проходячи над Дніпром, з густонаселеними районами на лівому березі – Райдужним і Воскресенкою.

 


 

Як ведеться будівництво в районі Русанівських садів

 

До недавнього часу Подільсько-Воскресенський міст залишався одним з недобудованих об’єктів, але впродовж останніх двох років і зараз роботи тривають. І міст повільно, але впевнено набуває вигляду сучасної та дійсно грандіозної споруди. Тому є сподівання, що на фінальному етапі будівництва виконацям не перешкоджатимуть у цьому брак фінансування та інші проблеми.

 

Опора мосту

 

Навколо розміщено чимало будівельної техніки.

 

Будівельна техніка

 

Робітники, що задіяні на об’єкті, теж явно не сидять без діла – на верху працює декілька бригад.

 

Перекриття і опори

 

Опори мосту розраховані на великі навантаження.

 

Подільсько-Воскресенський міст, Русанівські сади

 

Загальна довжина мосту складає не так і багато – всього трохи більше 7 км. Його верхній ярус призначено для автомобільного транспорту, який буде рухатися шістьма смугами – по три смуги в кожний бік. А на нижньому ярусі буде обладнано нову Подільсько-Вигурівську лінію метро, де заплановано створення трьох станцій. Звісно, метролінію для початку теж треба побудувати. Тому на першому етапі введення об’єкту в експлуатацію заплановано спочатку запустити автомобільне сполучення.

 

Подільсько-Воскресенський міст

 

Металеві конструкції на будівельному майданчику.

 

Металеві конструкції

 

Ділянка мосту в районів Русанівських садів: на опори вкладено полотна.

 

Подільсько-Воскресенський міст, конструкції

 

Загальний вигляд об’єкту ви можете побачити на плані будівництва.

 

Подільсько-Воскресенський міст, план будівництва

 

Введення мосту в експлуатацію: очікування і перспективи

 

Якщо прямувати від початку мосту (перед дачами на Русанівських садах), то вздовж нього доведеться йти доволі довго. Втім, природа там радує своєю красою і все навколо потопає у зелені, неначе у морі.

 

Нові опори мосту

 

Збоку є понтонна переправа на Труханів острів, а ліворуч – вздовж шосе, – сосновий ліс. Неподалік є база байдарочників. Там протікає річка Десенка з її мальовничими крутими берегами.

 

Русанівські сади і Подільсько-Воскресенський міст

 

Незважаючи на те, що будівництво затягнулося на тривалий час, новий Подільсько-Воскресенський міст залишався одним із загадкових і по-своєму красивих місць у Києві. Крім того, це найбільший арковий міст в усій Європі.

 

Столичний Подільсько-Воскресенський міст

 

Тим часом, будівництво, хоча й дуже повільно, наближається до жилмасиву Райдужний.

 

Опори на Троєщині

 

Зараз нові залізобетонні опори вже встановлено зовсім неподалік від станцій міської електрички «Троєщина» і «Троєщина-2».

 

Подільсько-Воскресенський міст біля Райдужного

 

Коли спорудження мосту буде завершено, то разом із цим буде знято й безліч проблем із перевантаженням автодоріг у години пік. Міст з’єднає центр столиці з густонаселеними районами на лівому березі Дніпра, і добиратися на роботу й додому стане набагато зручніше. За хорошої погоди можна буде навіть дійти пішки чи проїхати на велосипеді.

 

Опори і полотна мосту

 

За офіційними планами київської влади, завершення першої черги – автомобільної частини мосту, має відбутися до кінця 2020 р. Якщо будівництво знову буде призупинятися, то з такими темпами складно навіть гадати, коли міст буде введено в експлуатацію. Втім, ми продовжуємо спостерігати за ходом робіт – як і всі, хто чекає на відкриття нового мосту, що так потрібен зараз.