Луцький терорист Максим Кривош – веган-«зоозахисник» і сектант

Поділитися:

Максим Кривош, луцький терорист, виявився активним борцем за «права» бродячих собак. Він пропагував радикальні ідеї веганів і захоплювався езотеричними і окультними віровченнями.

 


 

Сьогодні о 9:35 ранку в місті Луцьку озброєний чоловік захопив рейсовий пасажирський автобус, який слідував за маршрутом «Берестечко – Краснилівка». В салоні автобусу перебували понад 10 людей, які стали його заручниками.

 

Чоловік, що назвався Максим Плохой (його справжнє ім’я Кривош Максим Степанович, 06.11.1975 р.н.), сам зателефонував у поліцію та повідомив про захоплення заручників.

 

Він також записав коротке відеозвернення зі словами: «святкуйте правду, з днем антисистеми». При цьому Максим Кривош, який мав при собі вибухівку, висловив погрози підірвати автобус у разі, якщо не буде виконано його вимоги.

 

Луцький терорист Максим Кривош

 

А вимоги терориста виявилися доволі неочікуваними.

 

 

Чому саме фільм «Земляни»

 

До Президента України Володимира Зеленського терорист висунув окрему вимогу – записати відеозвернення до українців з такими словами: «Фільм «Земляни» 2005 року дивитися всім».

 

Тим самим Максим Кривош намагається привернути увагу суспільства до своїх ідеологічних поглядів, і тому є всі підстави називати речі своїми іменами – він терорист, і ніхто інший. Адже у диспозиції ст. 258 Кримінального кодексу України, де міститься визначення поняття терористичного акту, наведено зовнішні прояви даного діяння:

 

«Терористичний акт, тобто застосування зброї, вчинення вибуху, підпалу чи інших дій, які створювали небезпеку для життя чи здоров’я людини або заподіяння значної майнової шкоди чи настання інших тяжких наслідків, якщо такі дії були вчинені з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, провокації воєнного конфлікту, міжнародного ускладнення, або з метою впливу на прийняття рішень чи вчинення або невчинення дій органами державної влади чи органами місцевого самоврядування, службовими особами цих органів, об’єднаннями громадян, юридичними особами, міжнародними організаціями, або привернення уваги громадськості до певних політичних, релігійних чи інших поглядів винного (терориста), а також погроза вчинення зазначених дій з тією самою метою».

 

Фільм «Земляни» заборонений до показу в країнах Європи. Він являє собою аудіовізуальний твір у форматі підбірки шок-контенту. Відео містить елементи постановочного шоу та сцени, в яких жорстокість навмисно доведена до гротеску, аби справити жахаюче враження на глядача. Даний фільм був створений за ініціативою та за кошти зооекстремістської організації РЕТА, що пропагує ненависть до людей і причетна до низки вбивств, терористичних актів і зухвалих перфомансів проти вживання в їжу продуктів тваринницького походження.

 

Фільм «Земляни» є культовим фільмом всіх веганів і так званих «екоактивістів», або зоозахисників. Демонстрація шокуючих і кривавих сцен фільму супроводжується радикальними закликами до відмови від вживання в їжу м’яса, молока, риби, а також від використання одягу з натурального хутра, шкіри, пуху і шерсті.

 

На кого розрахований фільм

 

Сюжет побудований на максимальному нагнітанні негативних емоцій у глядацької аудиторії – жаху, гніву, ненависті, огиди. Цей фільм має дуже мало спільного з реальною дійсністю, оскільки показані в ньому криваві сцени вирвані з контексту. Під час їх демонстрації не повідомляється, де саме, коли та за яких обставин було знято ті чи інші кадри. Натомість наголошується, що такі факти жорстокого поводження з тваринами нібито відбуваються в усіх країнах світу. І знову лунають заклики до порятунку великої рогатої худоби або лабораторних тварин з дослідницьких установ.

 

У деяких країнах дійсно мали місце напади так званих «зооактивістів» на лабораторії, де вони випускали на волю піддослідних тварин, які були заражені небезпечними вірусами. Так само, відбувалося й достатньо акцій і вуличних перфомансів, які супроводжувалися скоєнням злочинів і хуліганських дій – нападами на продуктові магазини, що реалізовують м’ясо, а також на бутіки брендового одягу з хутра і шкіри.

 

Фільм являє собою інструмент агресивної ідеологічної обробки невизначеного кола осіб. Він розрахований на людей емоційних, з нестабільною психікою. Саме таких прагнуть залучити до своїх лав зоотерористи, аби потім використовувати їх або як масовку, або як виконавців для своїх силових операцій – скоєння злочинів, у тому числі тяжких і особливо тяжких.

 

Раніше двічі судимий автор книги «Філософія злочинця»

 

Як виявилося, Максим Кривош має дві судимості та відбув два терміни покарання. Вперше він був засуджений у юнацькому віці, коли йому було 17 років. За вироком Луцького міського суду Волинської області від 17.06.1994 р. Максим Кривош був визнаний винним у скоєнні злочинів, передбачених  ч. 2 ст. 142 (КК України 1963 р.) – розбій, ч. 2 ст. 143 – шахрайство, ч. 2 ст. 144 – вимагання, ч.ч. 1, 3 ст. 222 – незаконне носіння, зберігання, придбання, виготовлення і збут вогнепальної або холодної зброї, бойових припасів і вибухових речовин.

 

Відбувши призначений судом 6-річний термін покарання він згодом був засуджений знову, тим самим судом. За вироком від 07.11.2005 р. Максим Кривош отримав новий термін ув’язнення за скоєння низки злочинів, передбачених ст. ст. 222 ч. 1 (КК України 2001 р.) – шахрайство з фінансовими ресурсами, ст. 257 – бандитизм, ч. 4 ст. 189 – вимагання), ч. 1 ст. 263 – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

 

Після відбуття чергового строку в колонії Максим Кривош вирішив написати книгу. І навіть видав її. Книга називається «Філософія злочинця» (рос. – «Философия преступника») і пропагує ідеї про те, що здобути свободу, на думку автора, можна лише одним способом – стати злочинцем.

 

 

Щодо змісту даного «твору» одразу постають серйозні запитання до видавництва, що виготовило тираж. Але до цього ми повернемося іншим разом.

 

«Антисистемщик»

 

У книзі Максима Кривоша «Философия преступника» під терміном «система» мається на увазі загалом державний апарат і урядові структури як складова конституційного ладу. Із «системою» автор закликає боротися шляхом ігнорування всіх законів, порушення встановлених ними правил і заборон, скоєння тяжких і особливо тяжких злочинів по відношенню до представників органів правосуддя, прокуратури, поліції та державних правоохоронних органів спеціального призначення у сфері забезпечення державної безпеки, а також до мирних людей.

 

«Системі», за твердженням Максима Кривоша, повинна протистояти «антисистема». Під цим терміном мається на увазі не передбачене законодавством воєнізоване (збройне) формування, що складається з радикально налаштованих осіб, які підтримують його погляди. Зазначене збройне формування – «антисистемщики», як мріяв Максим Кривош, буде виконувати насильницькі злочини та безпосередньо вбивати громадян, обираючи жертв з числа осіб, які не поділяють світоглядних цінностей автора.

 

«Волонтер-зоозахисник» і його мотиви

 

Впродовж кількох років Максим Кривош займався «волонтерською» діяльністю на ниві порятунку бродячих собак разом із так званими «зооактивістами». Тому слід очікувати з їх боку агресивних дій щодо подальшого «відбілювання» терориста й гучних мітингів під судами.

 

Про мотиви луцького терориста можна дізнатися з його публікацій у соцмережах.

 

Максим Кривош веган

 

Максим Кривош дотримується переконання про те, що собаки краще за людей. «Собака помирає, а людина – здихає», – писав він.

 

Собака помирає людина здихає

 

На його сторінці у соцмережі «ВКонтакті» також багато психоделічних «віршів» про «філософію бродячого пса», який на знак протесту кусав людей і позиціонований як прообраз повстання «проти системи».

 

Слина собаки

 

А ще цей гуманний захисник усього живого, що сьогодні пішов на вбивства людей і до ночі тримав їх у заручниках, писав, що йому шкода навіть мух, і мухам він не хоче спричиняти страждань.

 

Максим Кривош захищає все живе

 

Крім цитат з власної книги «Философия преступника» Кривош постійно публікував дописи з пропагандою веганства та ідей радикальних «зелених».

 

Жріть одне одного

 

Тваринам луцький терорист приписує моральні чесноти, що нібито роблять їх вищими істотами. Так, наприклад, корови, на його думку, здатні любити й мислити.

 

Корова може любити

 

Світоглядні «цінності»

 

Практично в усіх випадках, особи, що висловлюють подібні погляди, виявляються прихильниками тих чи інших псевдорелігійних або езотеричних течій. Не став винятком і Максим Кривош.

 

Про світоглядні цінності раніше двічі судимого «антисистемщика» свідчать його інтереси і вподобання. Крім божевільного й гидотного фільму «Земляни», на його сторінках у соцмережах вдосталь інших відео.

 

Убий іновірця

 

Там і культовий фільм усіх шизотериків – «Секрет», і відозаписи з ідеями Карлоса Кастанеди, Ошо та інших окультистів.

 

Фільм Секрет і Ошо

 

До речі, Кастанеда був звичайним аферистом, який зробив мільйонні статки за рахунок обманутих людей. А ще один кумир луцького терориста – Ошо, був видворений з території США за скоєння терористичного акту й серії інших тяжких злочинів.

 

Максим Кривош сектант

 

Максим Кривош став «іконою» зоотерористів

 

Луцький терорист Максим Кривош розпочав реалізацію своєї «філософії злочинця» не сьогодні, а набагато раніше. Події, що відбуваються зараз – це лише наслідки попередньої політики безкарності й потурання злочинам з боку так званих «активістів» і «борців за права тварин».

 

В Україні впродовж багатьох років вони діють під виглядом громадських організацій та існують за рахунок коштів іноземних фондів і пожертв, зібраних від сердобольних громадян нібито як «допомогу тваринам».

 

Зоотерористи створюють численні форуми та спільноти у соцмережах, де не тільки займаються жебрацтвом і поширенням фейків, але і відкрито оголошують полювання на людей, займаються переслідуванням і системним цькуванням громадян, які не поділяють їхніх поглядів. Адепти так званого «зоозахисного» руху здійснюють дегуманізацію людей і суспільства загалом, використовуючи такі ж само методи, як і терористи «ІДІЛ» або «ДНР» і «ЛНР». При цьому вони водять тісну дружбу з представниками «Національного корпусу», що забезпечують їм силову підтримку.

 

Зібрані зоотерористами кошти використовуються, знову таки, не лише на проведення проплачених мітингів і акцій. Ці гроші йдуть на оплату послуг найманих убивць, яких абсолютно відкрито запрошують до скоєння кривавих розправ над обраною жертвою.

 

І ми не раз наголошували на тому, що загравання з так званими «зоозахисниками» являє собою легалізацію тероризму в країні.

 

Хто створив луцького терориста

 

Луцький терорист з’явився не сьогодні і не зненацька. Його створила нерішучість влади та її неспроможність налагодити роботу зі своєчасного виявлення, нейтралізації та попередження подібних злочинів.

 

Луцького терориста плекала бездіяльність поліції, де прийнято було загравати з «борцями за права тварин» і заплющувати очі на те, як вони сіють ненависть у суспільстві, здійснюють тиск на судові та правоохоронні органи, вчиняють замахи на вбивства людей, в тому числі загальнонебезпечним способом.

 

Луцького терориста плекали українські медіапомийки, де злочинців прийнято називати «зооактивістами» і де замість осуду смакували подробиці нападів зоотерористів на людей, закладання вибухових пристроїв,  неодноразових спроб убивства, а також висловлювали однозначне схвалення і заохочення подібних діянь.

 

І, зрештою, луцького терориста зробила таким байдужість суспільства. Його плекало небажання бачити очевидні речі й визнавати той факт, що тероризм – поряд із нами. І що одного дня, коли ми, прямуючи у своїх справах і не підозрюючи про лихо, можемо опинитися з ним в одному автобусі, й тоді ця поїздка може виявитися останньою в житті.

 

Кожен громадянин має почуватися в безпеці

 

У цивілізованих демократичних країнах зооактивізм прирівнюється до екстремізму і тероризму. В США, зокрема, всі особи, які хоча б раз брали участь в акціях веганів і поборників прав тварин, одразу беруться на контроль правоохоронними органами. У Великій Британії зоозахисні рухи визнано екстремістськими організаціями. У Федеративній Республіці Німеччині за одні лише дописи у соцмережах із погрозами на адресу будь-якої людини можна отримати тривалий тюремний строк.

 

А в Україні сьогодні лише завдяки завдяки спланованій Антитерористичним центром СБУ спецоперації «Бумеранг» правоохоронцям вдалося уникнути жертв серед мирного населення. Якби виконавці попередніх злочинів так само були б укладені обличчям в асфальт, то зараз не було б і ніякого захоплення заручників і ми б ніколи не дізналися імені Кривоша.

 

Співробітники Центру спеціальних операцій «А» СБУ спільно з Національною поліцією у Луцьку звільнили 13 заручників і затримали озброєного терориста.

 

 

Голова спецслужби Іван Баканов подякував кожному співробітнику Центру «А» та Антитерористичного центру СБУ, усім правоохоронцям за оперативне реагування і взаємодію. Він також зазначив, що кожен громадян України має почуватися в безпеці й без страху пересуватися вулицями міст і населених пунктів.

 

Ми очікуємо від правоохоронних органів посилення заходів щодо попередження терористичних проявів і рішучих дій у напрямі протидії поширенню екстремістської ідеології, що пропагує ненависть і стає підґрунтям для скоєння тяжких і особливо тяжких злочинів. Також сподіваємося, що затриманий Максим Кривош понесе заслужене покарання, а його третій термін за ґратами буде самим тривалим.