Дар’я Колоденко (Дарьяна Коляденко), «фандрайзер» зі збору коштів на лохотроні «World Champions»

Поділитися:

Продовжуємо ідентифікувати організаторів «благодійного» лохотрону «World Champions» (Алуфей А-Олам). Дар’я Колоденко, вона ж – Дарьяна Коляденко, відповідає за збір благодійних пожертв.  

 


 

Хто краще за всіх знає точні суми прибутків на людській жалості, отриманих під виглядом лікування непідтверджених  захворювань у анонімних дітей? Хто звітує Владиславі Фічковській, узгоджує з нею фінансові питання та розраховує вартість відповідних рекламних кампаній в Інтернеті, аби нам з вами частіше показували дедалі більш моторошні «соціальні» відеоролики з малюками, які ридають і б’ються в агонії?

 

У «World Champions» ця посада називається скромно – фандрайзер.

 

Від весільної тамади – до мережевої аферистки

 

Дар’я Андріївна Колоденко (інші варіанти написання імені: Дарья Колоденко; Дарьяна Коляденко; Dariana Kolidenko) народилася 18 березня 1995 року в місті Часів Яр Донецької області.

 

Дарьяна Коляденко World Champions

Дар’я Колоденко

 

Дитинство її пройшло на Донбасі. А продовжувати навчання після школи Дар’я Колоденко поїхала до Харкова. Там вона закінчила Харківську державну академію культури та вирішила не повертатися додому. У місцевому палаці культури майбутня постановниця театралізованих вистав на кшталт «Терміновий збір на лікування за кордоном» ознайомилася з основами режисерської роботи і здобула інші навички, що сталися у нагоді для створення вельми специфічного медійного контенту.

 

До того, як з головою поринути у світ мережевого жебрацтва, Дар’я Колоденко заробляла послугами весільної тамади, була ведучою святкових заходів. Відтоді вона стала використовувати псевдонім – Дарьяна Коляденко.

 

Дарьяна Коляденко тамада

Із сайту однієї з харківських фірм, що пропонує послуги організації свят

 

Згодом Дар’я Колоденко (Дарьяна Коляденко) вирішила перебратися до Києва у пошуках нових можливостей. У столиці вона прожила недовго. Після початку повномасштабного російського вторгнення виїхала одразу до Ірландії.

 

Судячи з дописів і світлин, які Дар’я Колоденко (Дарьяна Коляденко) публікує у своїх соціальних мережах, вона веде богемне життя. Ніде не працює, зустріла в Ірландії нове кохання і зараз при надії.

 

Дарьяна Коляденко Facebook

 

Нещодавно Дар’я Колоденко (Дарьяна Коляденко) повідомила своїм підписникам новину про те, що вона знову збирається переїздити до іншої країни. Прямо зараз, на останніх термінах вагітності та разом зі своїм співмешканцем. Причин алярму вона не назвала, та вірити їй на слово немає підстав. Куди переїде – там і знайдеться. Кулька кругла.

 

Гроші люблять тишу

 

На відміну від Владислави Фічковської, котра всюди зазначає, що вона є головою фонду «World Champions», Дар’я Колоденко (Дарьяна Коляденко) ніде не згадує про свою причетність до цього шахрайського проекту.

 

На веб-сайті лохотрону «World Champions» ім’я «фандрайзерки», відповідальної за збір пожертв, навмисно написано у видозміненому вигляді – Dariana Kolidenko, аби унеможливити ідентифікацію цієї особи за допомогою пошукових систем.

 

World Champions

«Керівництво» лохотрону

 

Якщо пересічний користувач Інтернету захоче перевірити інформацію про зареєстрований домен «world-champions.org» та ІР-адресу веб-сайту «World Champions», то ніц не вийде. Власником було приховано цю інформацію. Максимум, що можна дізнатися, це дата створення – 24.12.2020 р. Доменне ім’я зареєстроване ворожим сервісом «рег.ру». Сервери можуть знаходитися в Україні (Name Server: ns6.maxnet.ua; Name Server: ns7.maxnet.ua). Інша інформація позначена як приватна.

 

І така «секретність» пояснюється цілком банальною причиною – страхом викриття. Опинившись в Ірландії, де її ніхто не знає, Дар’я Колоденко вирішила не «відсвічувати», щоб не викликати зайвих запитань. Адже її сторінки у соцмережах можуть переглядати друзі та родичі її ірландського співмешканця, а на них дуже хочеться справити позитивне враження. Інакше замість омріяного весілля вона сильно ризикує залишитися самотньою з дитиною.

 

Дійсно, цікаво спостерігати за тим, як аферисти, котрі думають, що вони всіх перехитрили, намагаються залишити собі «маневр» для відступу, аби у разі викриття волати: «Це була не я! Моє ім’я – Дар’я Колоденко, а не Даріана Коліденко! І взагалі це якісь невідомі зловмисники невдало пожартували».

 

 

Але хто їм повірить, якщо Фічковська і Колоденко постійно на зв’язку? На відео вони цілуються та зізнаються одна одній у коханні.

 

 

У своїх сторіз Дар’я Колоденко (Дарьяна Коляденко) не соромиться показувати всім, як весело вони разом із Владиславою Фічковською тратять ваші благодійні пожертви у закордонних мандрівках, бутіках і ресторанах.

 

Україна для Дар’ї Колоденко – це «крок назад»

 

Свої примітивні сторіз і влоги, пронизані пафосом і марнославством, Дар’я Колоденко веде не під своїм справжнім іменем, а під псевдонімом Дарьяна Коляденко. В одному з минулорічних дописів вона заявила, що розглядає нашу країну як «крок назад».

 

Крок назад

Характерна поза жінки, якій дуже потрібно до туалету

 

Чимало підписників тоді підтримали Колоденко і погоджувалися з нею в коментарях. Мовляв, усе правильно, «скоро і України не буде». Як показує час, інтуїція підвела Колоденко. Її шизотерична маячня не справдилася. Україна та українці в усьому світі стали втіленням незламного духу. Ми стаємо сильнішими, визволяємо наші території, повертаємо людей. Одночасно зі зростанням ролі нашої країни на міжнародній арені зміцнюються і співпраця з міжнародними інституціями у сфері боротьби зі злочинністю, в тому числі такою, що має транснаціональний характер. І припинення діяльності адміністрованого з Ізраїлю та Ірландії лохотрону для оббирання українців – лише питання часу.

 

Також не буде зайвим пригадати, як ще до початку повномасштабного російського вторгнення колишня тамада писала, що «нам потрібна ця війна, щоб розбудити людей».

 

Нужна война

Цю публікацію Колоденко вичистила зі своєї стрічки, але її колишні друзі все заскринили

 

Додайте до цього взаємовигідну колаборацію з проросійською сектою «Созидательное общество» (ака «АллатРа»), і ось ми маємо довершений портрет.

 

Дарьяна Коляденко АллатРа

Дар’я Колоденко (Дарьяна Коляденко) дає інтерв’ю у студії так званого «АллатРа ТВ»

 

Крім завдання матеріальних збитків окремим громадянам, ці псевдоблагодійники відволікають колосальні фінансові ресурси у масштабах країни. Благодійні пожертви могли бути спрямовані на забезпечення потреб армії, а також на допомогу дорослим і дітям, які постраждали внаслідок російської агресії. За ті кошти, що кладуть собі в кишені з кожного збору організатори афери «World Champions», можна було б закупити спорядження, дрони та багато корисних речей для наших військових.

 

Буде не дивно, якщо незабаром Фічковська і компанія почнуть відбріхуватися, буцімто вони теж допомагають українським воїнам, а на їхніх сайтах з’являться банери «Ми підтримуємо Збройні Сили України!». Але тим самим вони викопають собі ще глибшу яму. На такі речі реакція з боку наших правоохоронців буде миттєвою.

 

Секрети матеріалізації грошей з поля безмежних можливостей всесвіту

 

На сторінках Дар’ї Колоденко дуже багато шизотеричних дурниць про «транформації», позитивне мислення і здійснення бажань за допомогою сили думки.

 

Дарьяна Коляденко секрети грошей

Щоб отримувати великі суми коштів, зовсім не обов’язково тяжко працювати, – той рідкий випадок, коли Дар’я Колоденко сказала правду про себе

 

Як я вже не раз наголошувала, шарлатани різного штибу – шизотерики, організатори лохотронів і псевдоблагодійних проектів тяжіють одне до одного. Вони ніколи не конкурують між собою. Не даремно один з головних постулатів мережевого жебрацтва проголошує: треба розлучатися з грошима без вагань – тим самим ви відправите сигнал у всесвіт, і всесвіт примножить ваші статки. Щоправда, досягають «успішного успіху» та примножують свої доходи тут не ті, хто дотримується подібних постулатів, а ті, хто їх вигадує та продає своїм шанувальникам.

 

Накачала губи

Ось вам порція крінжатини з істаграмчику Дар’ї Колоденко. Вибачте, хто кушав

 

Всім давно зрозуміло, що профіль особи у соцмережі – це тільки «вітрина» її справжнього життя. Віртуальний образ є цілком штучним, і на ділі має дуже мало спільного з реальною особистістю.

 

Аналогічно виглядає ситуація зі змістовним наповненням сторінок для благодійних зборів, включаючи структуру і стиль написання. Якщо ми порівняємо стиль, структуру, застосовані мовленнєві засоби та прийоми привернення уваги цільової аудиторії на сторінках Дар’ї Колоденко та «рекламні» інформаційні матеріали щодо термінового збору коштів для того ж Матвійчика, то там простежується «рука» однієї особи. Особи, котра знається на написанні сценаріїв, режисерській і акторській роботі, нюансах проведення івентів та використанні можливостей соціальних медіа для лідогенерації.

 

Страшний сон мережевої жебрачки

 

При тому, що Дар’я Колоденко (Дарьяна Коляденко) активно веде свої сторінки у соцмережах, публікує багато світлин і дописів у стилі типової інстасамки, вона жодним словом не натякає на свою належність до проекту «World Champions». Здавалося б, такий шляхетний напрям соціальної активності – допомога хворим дітям, благодійність… Чого тут соромитися? Невже є щось таке, чого не треба знати її новим ірландським друзям?

 

Згідно із законодавством Ірландії, те, чим займається Дар’я Колоденко (Дарьяна Коляденко), може бути кваліфіковано як шахрайство в особливо великих розмірах. Відповідно до статті 6 (1) Закону про крадіжки та шахрайство 2001 року –  Criminal Justice (Theft and Fraud Offences) Act 2001 Ірландії, за цей злочин, скоєний на території Ірландії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

 

Такі обставини, як вчинення шахрайства з використанням можливостей мережі Інтернет і прикриття благодійним проектом на кваліфікацію не впливатимуть. До відповідальності може бути притягнута будь-яка особа, яка бере участь у вчиненні злочину, незалежно від того, чи є вона громадянином Ірландії або має громадянство іншої країни.

 

Дар’я Колоденко розуміє, що вона знаходиться на «пташиних» правах у країні Європейського союзу, де подібні псевдоблагодійні лохотрони не залишаються без уваги з боку органів правосуддя. Ірландія співпрацює з іншими країнами-членами у виявленні та переслідуванні злочинів, які мають міжнародний характер, у тому числі за допомогою механізмів європейської юстиції.

 

При цьому стан вагітності може враховуватися судом як пом’якшувальна обставина. Але на умовний термін покарання розраховувати не варто. І «позитивне мислення» тут ніяк не допоможе.

 

Вагітна Дар'я Колоденко

Сама «громадянка світу» чомусь не хоче довіритися доулі та акушерці Міріам, котра є членкинею їхньої «команди», а збирається народжувати у клініці під наглядом лікарів

 

Спитайте хто-небудь у пафосної інстастаграмної позерки, яка готується стати матір’ю, чи дозволила б вона використовувати свою дитину в інформаційних кампаніях зі збору коштів «на термінове лікування».