Незаконно засуджений в «ЛНР» і забутий Україною

Поділитися:

Проукраїнського ультрас Артема Ахмєрова, що спалив «прапор ЛНР» разом з Владиславом Овчаренком, навіть не включили до списку обміну полонених.

 

 

Про Влада Овчаренка зараз пишуть буквально всюди: після того, як Роман Бочкала повідомив про те, що 25 жовтня 2017 р. в Луганську терористи «ЛНР» засудили проукраїнського активіста, члена фанатської організації футбольного клубу «Зоря» Владислава Овчаренка до 17 років ув’язнення. З посиланням на Р. Бочкалу ту ж новину передає «Обозрєватєль»: ідеться про те, що незаконний суд окупантів визнав хлопця винним у шпигунстві на користь України. Влада Овчаренка називають справжнім героєм, який навіть під тортурами не змінив своєї позиції.

 

Однак тим саме вироком «суду» в окупованому Луганську було засуджено до 13 років ув’язнення ще одного хлопця, про якого в жодному повідомленні взагалі не згадується. Це Артем Ахмєров, теж один з футбольних фанатів, затриманих разом з Владиславом Овчаренком.

 

 

Нагадаємо, футбольних фанатів було затримано після того, як вони спалили ганчірку (себто «прапор») російсько-терористичної організації «ЛНР».

 

Ось що було вилучено у хлопців під час обшуку.

 

Ахмєров

 

Листівки проукраїнского змісту, що вони розповюджували в окупованому Луганську.

 

Ахмєров

 

Стікери, наліпки з українською символікою.

 

Ахмєров

 

«Її чоловік воював за ДНР, тепер вона возить його на візку».

 

Ахмєров

 

А тепер звернемо увагу на всю хронологію подій.

 

10 жовтня 2016 р. в м. Луганську були затримані четверо футбольних вболівальників. Серед затриманих:

 

  • Владислав Овчаренко;
  • Артем Ахмєров;
  • В’ячеслав Український;
  • Дмитро Крамаренко.

 

Але особливої уваги заслуговує дата 06 листопада 2016 р., коли так зване «МГБ ЛНР» опублікувало відео допиту Овчаренка. У ньому також зафіксовано момент, коли хлопці спалили «прапор».

 

https://www.youtube.com/watch?v=zrLxaYWiUyk

 

Однак раптом 08 листопада 2016 р. сепаратистькі ресурси опублікували фейкову новину про те, що нібито діяльність Артема Ахмєрова фінансувала Марія Варфоломєєва.

 

https://www.youtube.com/watch?v=o8DYaAH7HWI

 

Отже, 08 листопада 2016 р. – це остання дата, коли згадувалося про Артема Ахмєрова.

 

Двох інших затриманих – В’ячеслава Українського та Дмитра Крамаренка передали на поруки. На відео вони просять вибачення, а на 4:40 їм пафосно вручили «прапори ЛНР» та звільнили.

 

https://www.youtube.com/watch?v=YPRDPnEIFAg

 

Владислав Овчаренко та Артем Ахмєров були визнані винними та засуджені до тривалих термінів ув’язнення (17 і 13 років позбавлення волі відповідно), але Ахмєрова не тільки не включено до списків на обмін полонених, але й про нього тепер навіть ніде не згадується.

 

Чому? Звідки ця вибірковість у формуванні списків для обміну – наразі теж запитання без відповіді.

 

Ірина Кременовська