«Чип на лбу»: в Україні діє небезпечне сектантське угруповання, кероване з РФ

Поділитися:

«Чип на лбу», – протягом кількох останніх місяців у різних районах столиці все частіше стали з’являтися такі написи – і просто на асфальті, й на стінах будинків, на парканах і в підземних переходах:

 

«Биопаспорт 666

Штрих-код на лбу (чип)

– денег не будет…

– в секонд

– на дачу

Интернет – читай: Чип на лбу», – стиль і орфографію першоджерел збережено.

 

чип на лбу

 

Написи та оголошення: для кого це все?

 

На перший погляд, у цих абсолютно не пов’язаних і нелогічних словосполученнях немає жодного сенсу. Причому написи всюди абсолютно однакові. Не будемо зараз забивати голову питанням про те, до чого тут дача, – суть не в тому. Адже, як відомо, будь-яка брехня після багаторазового повторення перетворюється на правду. Так само, і будь-яка маревна ідея внаслідок її поширення й повторення набуває вже характеру певного догмату, що знаходить своїх прихильників.

 

Крім написів, часто можна побачити розклеєні у різних місцях оголошення такого змісту:

 

чип на лбу

 

Для привернення уваги в самому заголовку оголошення цілком помірковано застосовується збільшений розмір кеґлю та червоний колір напису, де йдеться про попередження щодо «небезпеки». Такий спосіб є доволі примітивним, оскільки він апелює до низьких негативних емоцій – страхів людей. Однак багато хто, побачивши «попереджувальний» заголовок, проявляють цікавість і читають далі.

 

А далі вони отримують класичне послання, засноване на «теорії змови».

 

Загалом однією з найбільш переконливих і характерних ознак деструктивного культу чи тоталітарної організації є констатація скорого і страшного кінця всіх часів. Від нього можна врятуватися за умови, якщо потрапиш до групи таких само сміливих, чесних, світлих і так далі (іншими словами, до обраних) і отримаєш там знання істини про спасіння. Наприклад, подібне було і є в Білому Братстві, у Товаристві Вартової Башти та Трактатів (Свідки Єгови), та в інших культах, які також об’єднується терміном апокаліптичні культи.

 

Згадки про біблійного Звіра, прихід якого ознаменує настання кінця світу, ґрунтується на безпідставних твердженнях про нанесення лазерної «мітки 666» кожному на лоба чи на руку – приховано, без згоди й непомітно під час оформлення біометричного паспорта. Той посил, що закладено до всіх подібних оголошень, являє собою чітко сформульовану команду: «Отвергайте биопаспорта – метку 666!». У тексті дані слова додатково виділено червоним кольором.

 

Хочеш врятуватися – обирай соціальну ізоляцію

 

Таким чином, апокаліптична складова ідеології укладачів (про них буде сказано нижче) полягає у закликах, адресованих до невизначеного кола громадян, яким пропонують долучитися до активних дій на благо порятунку Всесвіту і вступити у бій із «темними силами» в дуже простий спосіб – шляхом відмови від оформлення обов’язкових документів, які підтверджують особистість громадянина.

 

Виконання цієї команди навіть невеликою групою громадян призведе до стану їх групової ізоляції від решти суспільства, котрому вони поставили себе на противагу. Це, своєю чергою, і є метою всіх сектантських ідеологів. В умовах розколу й розбрату в суспільстві новоспечені «месії» набувають абсолютної влади.

 

Задля цього і провадиться ідея про приреченість усіх власників біометричних паспортів на «довічне рабство й загибель душі». Відбувається демонізація всього оточення людини та нації загалом, а будь-яка критика цих постулатів сприймається як безумовний доказ їхньої правильності.

 

Російські Інтернет-сайти, на які запрошують бажаючих врятуватися від «мітки звіра»

 

Тільки в чому ж полягає те рабство, і де та душа, хто її бачив? Втім, особливо «розумні» й ті, хто дійсно піклуються про свою душу, можуть врятуватися, і от яким чином: для цього наведено посилання на кілька Інтернет-ресурсів. То ж давайте поглянемо, що там цікавого.

 

Взагалі таких ресурсів декілька, але найчастіше в оголошеннях вказано три основних.

 

Перший – «Вера-77»

 

Перший – ресурс із назвою «Сайт для первоначальних» – vera77.com. Країна – Російська Федерація. Ресурс належить одній з промислових компаній, де від 2014 р. було створено «православну громаду», а фактично – секту.

 

Їхнє трактування віровчення та ідеї мають мало спільного з православ’ям, але дуже нагадують іншу російську секту – «анастасійців», тому що тут прихожан навчають, як втекти від «системи» подалі у глухомань, як вижити без цивілізації, як оселитися відлюдниками просто в лісі й т.п. І при цьому постійно повторюються тези про «мітку Звіра», необхідність відмови навіть від підпису, рух проти щеплень та інші утопічні ідеї.

 

чип на лбу - сайт "Вера 77"

 

Другий – сайт «Координаційного комітету» проти запровадження системи безготівкових розрахунків

 

Другий – protivkart.org, або «Координационный комитет против внедрения Универсальной электронной карты», з яскравим гаслом «Нет электронному концлагерю!». Країна – Російська Федерація, м. Москва, а/с 50.

 

 

Третій – «Антикод православного юриста» 

 

Третій – anti-kod.livejournal.com, або просто блог у жежешечці, присвячений проблемі «знеособлення православних у новому світовому порядку». Країна – Російська Федерація. Автором блогу зазначена «православний юрист А.В. Пугачева».

 

 

«Біле братство» як флагман усього античіпового руху 

 

До цих ресурсів слід додати ще один сайт, який жодного разу ані прямо, ані побічно не згадується в оголошеннях. Але організація, котрій він належить, фактично постає флагманом цього «античіпового» руху. Це «Велике Біле братство ЮСМАЛОС».

 

Програмі «захисту від чіпізації» тут присвячено великий окремий розділ.

 

 

Марина Цвигун, вона ж – Марія Деві Христос, вона ж – Вікторія Преображенська, давно відбула призначене судом покарання. Зараз вона сама, вже без Кривоногова, активно розвиває Біле братство у новому напрямі. Перебуває вона у РФ, звідки й веде свою агітацію і пропаганду.

 

 

Цікаво, що у РФ, де налагоджено системну роботу з протидії сектам, де заборонено діяльність Свідків Єгови, де суттєво «закрутили гайки» саєнтологам тощо, чомусь не чіпають Біле братство і не заважають Цвигун/Преображенській ні в чому.

 

Кому адресовано послання про «мітку звіра в паспорті»?

 

Зміст публікацій на всіх подібних мережевих ресурсах зводиться до однакової риторики: нібито, нанесення «мітки Звіра» відбувається під час фотографування. Виготовлення фотографічного зображення, своєю чергою, зійснюється за допомогою спеціально сконструйованих фотокамер, які здатні за секунди закарбувати на лобі людини лазерний штрих-код, або навіть впровадити (я не жартую) його до складу структури ДНК.

 

Як усі ми розуміємо, такі моторошні історії розраховані на повних невігласів, адже кожен освічений громадянин ще зі шкільних уроків біології пам’ятає, що ДНК – це дезоксирибонуклеїнова кислота. ДНК має свою унікальну структуру, змінити яку в описаний спосіб неможливо апріорі.

 

Так само, з уроків фізики ми знаємо, як відбувається процес створення фотографічного зображення. Жодна фотокамера не здатна залишити на об’єкті ніяких «кодів». Втім, на жаль, є в нашому суспільстві й такі, хто вірять у «споконвічну фізику АллатРа», торсійні поля, егрегорів, пам’ять води та іншу псевдонаукову маячню – на них і орієнтовано послання про «мітку Звіра в паспорті».

 

Оголошення, фото якого ви бачили вище, трапляються в різних українських містах, але всюди вони абсолютно однакові – поки готувався цей матеріал, своїми спостереженнями поділилися наші читачі, і вони також розповіли, що текст у них є абсолютно аналогічним.

 

Написи фарбою та паперові оголошення з’являються регулярно завдяки окремим завзятим громадянам, чия мотивація становить окремий інтерес. Посудіть самі: поки ми працюємо чи зайняті іншими важливими справами, вони знаходять час і натхнення для того, щоб із банкою фарби та пензлем подорожувати з одного району столиці до іншого. Вони мають фанатичне завзяття на те, щоб писати слово-в-слово однакову маячню, або друкувати оголошення, а потім, озброївшись клеєм, ліпити ці папірці на всіх стовпах, на зупинках громадського транспорту, на стінах і парадних будинків – словом, усюди, де тільки є його зможуть побачити якомога більше народу.

 

Це означає, що діє ідеологічно опрацьована група фанатиків, які намагаються донести свої маревні ідеї та привернути на свій бік нових послідовників.

 

Координатори руху противників біометричних паспортів зондують підґрунтя в Україні 

 

Чіпи на лобі, страшилки зі штрих-кодами та числом Звіра, шапочки з фольги – це не дотепні жарти, а ціле серйозне поле для обробки свідомості. Адже вони знайшли необхідну підтримку з боку громадян, які схильні підупадати під чужий вплив і найлегше піддаються навіюванням. У будь-якому суспільстві завжди є ті, хто повірять навіть у таку маячню.

 

У різних містах України, а найбільш активно – у Києві діє небезпечний псевдорелігійний рух, який об’єднує низку деструктивних культів проросійської спрямованості. Серед них «Велике Біле Братство ЮСМАЛОС», а також інші псевдорелігійні та громадськи організації російського походження, керовані з території РФ.

 

Зараз члени руху за допомогою приманок у вигляді написів фарбою, оголошень і дописів в Інтернеті зондують підґрунтя для того, щоб згуртувати у своїх лавах людей із найбільш лабільною психікою. Ті, хто сприйматимуть ідеї про пришестя «Звіра Апокаліпсису», стануть зручним матеріалом для втілення мети очільників даного угруповання.

 

Саме такі ідеологічно оброблені громадяни свого часу мали стати знаряддям скоєння масштабного терористичного акту в Софійському соборі в Києві – вони мали одночасно облити себе бензином і спалитися живцем заради «запобігання настанню кінця світу».

 

Насправді ж тоді, в листопаді 1993-го року вони повинні були своїм масовим актом самоспалення у столиці відвернути увагу від подій в Автономній Республіці Крим, яка від перших років нашої незалежності була предметом уваги російських спецслужб. Саме тоді готувалася перша спроба анексії Кримського півострова. Тоді терористичний акт попередили правоохоронці, котрі провели унікальну силову спецоперацію та затримали понад шість сотень фанатиків.

 

До чого готується оновлене «Біле братство»

 

Оновлене «Біле братство» наразі залишається «в тіні» та прямо не афішує свою координаційну роль у просуванні в Україні ідей відмови від біометричних паспортів, товарів зі штрих-кодами та решти.

 

Зараз фактично діють кілька псевдорелігійних організацій, а також громадських рухів під різними назвами, що об’єднані однією ідеєю. Все це робиться з метою приховування основного організатора.

 

Деякі автори, що висвітлювали тему з аналогічними страшилками про чіпи, на жаль, не розібралися до кінця та поквапилися «призначити» організаторами руху другорядні організації та навіть Українську Православну Церкву. При цьому ними було упущено з уваги те, що всі ці «старці» та «священники», що залучені до просування нової ідеології – їхні імена наведено у публікаціях на згаданих вище ресурсах для надання їм більшої переконливості, – є або «ряженими», або давно відлучені від церкви, або взагалі належать до так званої «Апостольської церкви» (або «катакомбного православ’я», що не має жодного відношення до справжніх церков).

 

Але насправді все куди більш серйозно – ми маємо справу з оновленим «Білим братством» і організованим рухом фанатиків. Сьогодні вони беруть реванш і цілеспрямовано готуються до нових «акцій». До яких – наразі достеменно невідомо. Але зрозуміло одне: після спроби скоєння терористичного акту й масового суїциду  шляхом самоспалення 1993-го р. в Софійському соборі від сектантів можна очікувати абсолютно всього…

 

Читайте також:

На кого розраховані міфи про “електронний концтабір”

Масова чіпізація – обман. Ламаємо конспірологію