Доступну парковку для киян може втілити президент ГО «Безпечна країна» Олександр Шульц

Поділитися:

Впродовж тривалого часу в галузі паркування існує безлад, тому Олександр Шульц ініціював і особисто взяв участь у створенні проекту «Доступна парковка» для наведення порядку.  

 


 

Детінізація прибутків від оплати послуг паркування

 

«Доступна парковка» – саме так називається проект автора (далі – проект), що передбачає діджитализацію процесу паркування. Головна його мета полякає в тому, щоб вивести з «тіні» прибутки, що надходять як оплата за послуги з паркування. Зараз ці кошти незаконно отримують паркувальники. Та, водночас, їх недоотримує КП «Київтранспарксервіс».

 

Ми поспілкувалися з президентом ГО «Безпечна країна», який розповів про діджиталізацію послуг паркування і повідомив цікаві факти про його створення. Виявляється, «Київтранспарксервіс» щоденно недоотримує близько 1 млн. грн. А за рік ця сума складає 300 млн. грн. Станом на сьогодні «Київтранспарксервіс» офіційно декларує суму прибутку, що занижена в десять разів від реальної.

 

При цьому Олександр Шульц акцентував увагу на тому, що попередити правопорушення набагато ефективніше для суспільства, ніж потім його розслідувати й карати винних.

 

Шульц Олександр Юрійович

 

Отже, в ГО «Безпечна країна» сформовали ключові напрями профілактики правопорушень на транспорті. Цінність проекту «Доступна парковка» полягає в тому, що він містить ефективний алгоритм дій для боротьби з корупцією у сфері паркування: спочатку в Києві, а потім і в інших містах України, оскільки він легко масштабується та контролюється. Всі пропозиції враховані, деталі продумані та адаптовані для України.

 

Проект «Доступна парковка»

 

 

Раніше пан Шульц надсилав листи до Департаменту транспортної інфраструктури КМДА щодо смс-інформування власника перед евакуацією хоча б за декілька хвилин, проте пропозиції було відхилено.

 

Лист Департаменту транспортної інфраструктури

 

Сторінка 1 листа КМДА

 

Сторінка 2 листа КМДА

 

Так не може продовжуватися безкінечно, тому президент організації Олександр Шульц створив свій власний проект, головна мета і цілі якого направлені на підвищення комфорту киян, а не на лобіювання інтересів інвестора або олігархів.

 

 

Адже, як казав Аристотель, «держава створюється не лише заради того, щоб жити, а переважно для того, щоб жити щасливо».

 

Понад рік тому було запроваджено систему штрафів за неоплачену парковку. Проте наразі так і не була запущена автоматична система контролю оплати паркування (далі – АСКОП). Вказаний АСКОП не можуть запустити з 2017 року. Конкурс, який тоді проводився, було зірвано, тендер – так само. Єдине, що було зроблено – підписано довідку-меморандум з іноземними компаніями, які хочуть внести кошти у вигляді інвестицій у сумі 2 млрд. грн. Потім інвестори будуть повертати свої кошти на засадах договору концесії.

 

Перевага українського проекту полягає в технології, а не в техніці

 

Для того, щоб користуватися Безпечною парковкою, з техніки потрібен лише смартфон – це головна економічна складова. Фінансування проекту здійснюється українською компанією Auto Help Ukraine, яка є розробником мобільного ассистенту для автомобіліста AHU Client та партнерського додатку AHU Partner.

 

 

Проте Департамент транспортної інфраструктури КМДА підписувати довідку-меморандум з українською компанію не квапиться. А депутати Київради розглянути проект ще не встигли.

 

Олександр Шульц проект Доступна парковка

 

ГО Безпечна країна

Олександр Шульц направив КМДА проект

 

У Києві є колосальний потенціал реалізації запропонованого проекту. Ми хочемо втілити комплекс заходів та методи для доступності та простоти послуг у сфері паркування, підвищення прозорості, знищення корупційних схем, наведення порядку. За допомогою партнерської програми, особи (паркувальники) зможуть отримувати офіційний дохід – в якості комісійних за сканування та фіксацію автомобілів на майданчиках КП «Київтранспарксервіс».

 

Йдеться про фіксовану частину отриманого прибутку за паркування на майданчиках КП «Київтранспарксервіс». Це дасть змогу не наймати працівників, бо все робитиме програма, – вважає президент ГО «Безпечна країна» Олександр Шульц.

 

За його словами, новий проект спрямований на створення сприятливого клімату для інвесторів, які розпочнуть будівництво автоматичних паркувальних майданчиків. А основна перевага «Доступної парковки» в тому, що вона дозволить нарешті вирішити проблему пошуку вільного місця для паркування.