Розбір форуму «Глобальный кризис. Мы люди. Мы хотим жить» від МГР «АллатРа»

Поділитися:

В той час, поки в Україні триває визвольна війна, деякі наші співгромадяни за розмовами про «глобальный кризис» ведуть проросійську пропаганду, просувають ідею про співпрацю з агресором, запрошуючи на свої форуми  відвертих рашистів, любителів радянщини та прихильників путіна.

 


 

Роки минають, а «глобальный кризис» лишається у тренді

 

МГР «АллатРа» невтомно продовжує годувати своїх прихильників різними лайно-форумами, котрі намагається видавати за масштабні проекти міжнародного рівня. Щороку аллатранці проводять Інтернет-конференції, присвячені темі «глобальних катаклізмів».

 

Глобальный кризис

Минулорічний форум називався «Глобальный кризис. Время правды», а нещодавній – «Глобальный кризис. Мы люди. Мы хотим жить»

 

Для участі у заходах залучаються учасники з інших країн (зазвичай склад запрошених «гостей» з року в рік залишається майже незмінним), завдяки чому «АллатРа» створює видимість масової підтримки своїх маревних ідей. Кожен такий форум вони пафосно анонсують у своїх пабліках, а у визначений день прем’єри заливають на YouTube-канал «АллатРа ТВ» довжелезний відеоролик. А потім і постійні послідовники, які з нетерпінням очікують кожної такої прем’єри, і випадкові глядачі, які просто цікавляться питаннями екології чи клімату на кілька годин залипають в екран і… ковтають лайно з лопати.

 

Сьогодні ми з вами розберемо 11-годинний відеоролик «АллатРа» за результатами проведення 7 травня 2022 р. «Міжнародного онлайн-форуму «Глобальный кризис. Мы люди. Мы хотим жить», як такий, що містить найбільш повну, консолідовану інформацію про напрями та перспективи розбудови «благотворчого суспільства», а також відомості про його учасників.

 

Передусім, форум цікавий тим, що він проводився в умовах, коли у нашій країні йде визвольна війна. А тому його риторика дуже чітко відображає позицію МГР «АллатРа», що всіляко заперечує і приховує свої проросійські погляди.

 

Про що цей форум

 

«Червоною ниткою» крізь усю дискусію учасників форуму «Глобальный кризис. Мы люди. Мы хотим жить» проходить знайома теза російської пропаганди проти санкцій, котрі нібито спричиняють глобальний голод. Говорячи про війну в Україні, організатори та учасники обговорення жодним словом вони не вказують, що агресором є російська федерація. Натомість застосовується примітивна маніпуляція відчуттям провини. Всі вони в один голос кажуть, що у війні винен кожен з нас особисто, бо ми експлуатуємо планету. І взагалі, війна – ніщо, а от клімат є найстрашнішим ворогом, тому всі мусять об’єднатися під егідою МГР «АллатРа». Під це навіть підтягнули біблійні пророцтва.

 

Композиція відеозапису побудована таким чином, що протягом усіх 11 годин відеоряд і мовці швидко змінюються, за кадром ведучий начитує текст. Очевидно, що все створювали за такою ж технологією, як вегани робили свій мерзотний фільм «Земляне», або ітсисти – не менш мерзотний фільм «Секрет». Те, що відбувається у власній країні – російське вторгнення, масові вбивства мирних громадян, аллатранці заперечують. Натомість основний акцент робиться на країнах Африки, Латинської Америки та Південної Азії. Глядачам демонструють багато кадрів голодуючих і знедолених людей, тайфуни, цунамі. Одразу після трагічних кадрів іде прем’єра пісні  «Мы люди. Мы хотим жить», і вже на екрані дівки-сектантки весело витанцьовують і співають пісню про те, що вони люди та хочуть жити.

 

Реальна трагедія в Україні штучно підмінюється уявними загрозами майбутнього. І це я ще не все побачила, а тільки уривками.

 

За оприлюдненням цієї лютої крінжатини стоять конкретні громадяни, які створювали відповідний контент: робили нарізку зі стокових відео, відбирали шокуючі кадри, писали закадровий текст, начитували, монтували, заливали на канал. Ці особи – учасники МГР «АллатРа». Однак вони, ясна річ, створювали пропагандистське відео не на власний розсуд, а за вказівками свого «вождя».

 

Дивний анонс форуму – про «останню війну людства»

 

Напередодні прем’єри форуму «Глобальный кризис. Мы люди. Мы хотим жить» на численних ресурсах МГР «АллатРа» вийшла серія анонсів. Наприклад, візьмемо  відеоролик, оприлюднений 7 травня 2022 р. на YouTube-каналі «АллатРа ТВ».

 

Анонс форуму Глобальный кризис

Анонс форуму

 

Називається він «Последняя война. Сирены не предупредят» і супроводжується текстовою анотацією такого змісту:

 

«Идёт последняя война против всего человечества! Но сирена тебя не предупредит о надвигающейся опасности. Враг воюет с нами не ракетами, бомбами и пулями. И сегодня мы ему ничего не можем противопоставить. Как ты защитишь своего ребёнка от такого мощного врага, когда он придёт в твой дом? 

 

Пришло время объединится всем миром и выступить единым фронтом против нашего общего врага, пока он не разрушил всю нашу планету! 7 мая 2022 года в 15.00 по Гринвичу присоединяйтесь к беспрецедентному событию, которое организуют сами люди — Международному онлайн-форуму «Глобальный кризис. Мы люди. Мы хотим жить». 

 

Тобто це був анонс, який передував прем’єрі онлайн-«форуму», запланованого до показу того ж дня, 07.05.2022 р. – «Глобальный кризис. Мы люди. Мы хотим жить».

 

Ворог – не росія, а клімат?

 

Трихвилинне відео складається з аудіовізуальної та текстової частин. Розпочинається воно зі звуку сирени повітряної тривоги – такої саме, що понад півроку лунає в усіх українських містах. На екрані демонструється композиція з фрагментів відеозаписів, які ілюструють стихійні лиха – урагани, тайфуни, смерчі, зливи. Показують і людей, живих і мертвих місцевих мешканців азійської зовнішності.

 

Остання війна

Аналогічний відеокліп повторюється під час форуму

 

Закадровий коментар перемежається текстовими вставками таким чином:

 

«[ВОЙНА – АТАКА без предупреждения] «никто не был готов к такой мощной атаке», «наша семья и другие жители были в ужасе», «я думала, что я и моя семья погибнем», «То, что происходило, напоминало ночной кошмар», «мне удалось спасти дочерей и сына», «я увидел труп матери, обнимающей своего обгоревшего ребенка», «ничего не осталось, кроме пола дома».

 

Мы не способны предсказать подобные атаки врага.  [ВОЙНА – огромные разрушения И ПОТЕРИ]. Ничего невозможно купить, потому что все разрушено, мы пьем только дождевую воду. Многие люди заболевают и страдают от обезвоживания. Уже восемь дней нет никаких поставок в этот район, а сейчас мы так отчаянно нуждаемся в пище, воде и лекарствах! Нет электричества, нет связи, транспорта нет, нет Интернета. Это реально просто выживание! [война – НЕПОПРАВИМЫЕ ПОСЛЕДСТВИЯ] Пока нет ответственных за происходящее, люди так и будут умирать. Идет настоящая война [ВОЙНА идет…]. Кто наш враг? Это не войска [НАВОДНЕНИЯ]. Это не бомбы [ТАЙФУНЫ]. Это не ракеты [ВУЛКАНЫ]. Настоящий враг человечества – климат. Мы люди, и мы хотим жить. Седьмого мая 2022 года международный форум «Глобальный кризис. Мы люди. Мы хотим жить», организованный волонтерами из 180 стран мира с синхронным переводом на 100 языков на платформе «Созидательное общество». Последняя война человечества уже идет. Готов ли ты защитить жизни людей и нашу планету? Стань настоящим героем [СТАНЬ НАСТОЯЩИМ ГЕРОЕМ] оповести об этом форуме всех, кого можешь».  

 

У дослідженому відеоматеріалі транслюється хибна, відверто маргінальна ідея про те, що нібито на теперішній час головну загрозу для цивілізованого людства становить не терористична держава – російська федерація, а стихійні лиха, що відбуваються в окремих точках планети. За допомогою візуальної компоненти (виверження вулкану, затоплення територій, пожежі, крики, стогін, тіла загиблих людей) і закадрового голосового супроводу досягається ефект максимального розхитування негативних емоцій глядацької аудиторії, з одночасним запрошенням долучитися до «порятунку планети» шляхом об’єднання представників різних країн, у тому числі росії.

 

Наслідки стихійних лих

Наслідки стихійних лих на Африканському континенті

 

На переконання членів МГР «АллатРа», що брали участь у створенні цього відеоматеріалу, спільним ворогом усього людства є «клімат», а факт збройної агресії російської федерації проти України нівельовано повністю.

 

Виступ Ігоря Данілова

 

Перейдемо тепер безпосередньо до змісту самого форуму «Глобальный кризис. Мы люди. Мы хотим жить».

 

Ігор Данілов

Ігор Данілов і Жанна Хвещук

 

На 00 год. 35 хв. 42 сек. – 00 год. 45 хв. 53 сек. («Шанс для всего человечества. Обращение И.М. Данилова») міститься доволі кострубата промова Ігоря Данілова. Зацініть «високий слог»:

 

«Сегодняшнее событие закладывает наше будущее. И каждый из вас сейчас понимает актуальность сегодняшнего дня, понимает все те проблемы, с которыми сталкиваемся мы, как человечество – все вы, все, кто понимает, насколько все серьезно и делает все возможное, всё, что только от нас зависит, для того, чтобы сохранить завтрашний день. Даже для тех, кто и слышать о нас не хочет, кто не интересуется климатом, кому, честно говоря, все равно, что где-то гибнут люди, потому что им выгодна тишина. Так вот, друзья, вы сегодня даже за них боретесь.

 

Даже им – кто не хочет слышать о тех проблемах, которые уже есть и которые будут завтра, – именно вы, друзья, пытаетесь донести до них, до тех, кто нас не слышит и не хочет слышать, до тех, кто, честно говоря, нас не очень любят, потому что мы мешаем им жить хорошо. Мы лишаем их покоя, говоря правду. Им нравится пребывать в иллюзии своего сознания. Но вы пробуждаете их и рассказываете о той возможности – уникальной возможности построения созидательного общества, которое способно спасти всё человечество!

 

В действительности это единственный формат и единственный шанс для всего человечества. Чтоб до всех дошло: что или нас уничтожит парочка тиранов в ядерном взрыве, или нас уничтожит климат».

 

Ця вступна частина задає тон сприйняттю глядацькою аудиторією всього відеоматеріалу та виражає ставлення його укладачів і учасників «форуму» – адресантів комунікативних послань, закладених у ньому, до всього його змісту. А зміст його спрямований на нав’язування глядацькій аудиторії уявлень і настанов про неминуче настання «глобальних природних катаклізмів», і лише утвердження нового світового порядку здатне врятувати все людство. Це послання реалізується авторами у тривожно-панічному описі наслідків стихійних лих, що дістає свого розгорнутого продовження у наступних тематичних секціях «форуму».

 

Позиція учасників щодо України

 

Слід звернути особливу увагу на те, в якому контексті під час «форуму» МГР «АллатРа» «Глобальный кризис. Мы люди. Мы хотим жить» згадується Україна. Спікери, з одного боку, констатують, що в Україні триває війна. А з іншого – жодним словом не називають її ініціатора. Під час будь-яких згадок про військові конфлікти на екрані демонструються архівні відеоматеріали часів Другої Світової війни.

 

Як бачимо, тут показують німецькі війська з націонал-соціалістичною (нацистською) символікою у вигляді свастики, також неодноразово з’являється зображення  Гітлера. Проте щоразу, коли йдеться про війну в Україні, то навіть побічно не згадується російська федерація та бункерний садист путін.

 

Друга світова

Аллатранці бояться образити путіна?

 

Звертаючись до теми масових катувань і вбивства людей у м. Бучі Київської області, спікери оперують абстрактними гаслами «мы убиваем другу друга». На 00 год. 03 хв. 15 сек. виголошена така заява:«В это время, когда с каждым днем мощь врага [климата] нарастает, атаки его становится все смертоносней, мы разделены, потому что нас разделили на государства, на национальности на расы, на социальные, религиозные, политические группировки. Нас искусственно разделяют, и при этом промывают нам мозги. Мы все понимаем, что нас постоянно зомбируют, стравливают друг с другом». Це є ніщо інше, як свідоме представлення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, як внутрішнього громадянського конфлікту.

 

Хто наш спільний ворог?

 

Починаючи з 00 год. 25 хв. 44 с. форуму демонструється коротенький відеоролик з назвою «Когда это начинается, у тебя почти не остается шансов выжить. Кто же наш настоящий враг?».

 

Ми бачимо композицію з фрагментів відеозаписів, зроблених у тропічних країнах, про що свідчить ландшафт і особливості рослинності (океан, пальми).

 

Повінь в Африці

Наслідки повіні в Південноафриканській республіці

 

Всі вони ілюструють стихійні лиха – урагани, тайфуни, смерчі, зливи, а також людей – живих і мертвих місцевих мешканців африканської та азійської зовнішності.

 

Повінь на Філіпінах

Наслідкі повіні на Філіпінських островах

 

Демонстрація кадрів з наслідками стихійних лих супроводжується закадровим коментарем такого змісту:

 

«Последняя война человечества уже идет. Враг уничтожает каждого на своем пути. Наш враг – это климат. Это только первые его атаки. Он не согласовывает «зеленые коридоры». Он не подпишет мирное соглашение. Ему не нужно время для перегруппировки войск, и у него не закончатся ракеты. С каждой новой атакой враг становится только сильнее. Что мы можем противопоставить этому врагу? Сможем ли мы, люди, выставить в этой войне, если пока вместо планетарной мобилизации и создания единого фронта мы убиваем друг друга?

 

Мы убиваем планету, которая является нашим единственным домом. Мы вкладываем миллиарды долларов в лженауку и бизнес единиц вместо того, чтобы обеспечить жизни миллиардов. Нас искусственно разделяют, взращивают в нас ненависть друг к другу, и всё – ради власти единиц над миллиардами, над нами.

 

Но перед климатом все равны. Все будут лежать в одной братской могиле, если сегодня мы не сплотим нашу силу и не выступим единым фронтом против общего врага. Да, это тяжело, но мы должны это сделать, если мы хотим выжить. Ведь мы люди, мы хотим жить».

 

Поки сектанти «борються» з кліматом, росія винищує наші міста разом з людьми

 

У наведеному вище матеріалі міститься несумісне, необґрунтоване протиставлення масштабів руйнувань і жертв збройної агресії російської федерації проти України – наслідкам стихійних лих, які відбувалися у невизначений час в окремих неназваних населених пунктах (провінціях, містах, селах) прибережної зони, вірогідно, Південної Азії.

 

Нагадайте хто-небудь аллатранцям, що у 2014 р. збройними формуваннями російської федерації було окуповано територію Автономної Республіки Крим і окремих районів Донецької та Луганської областей. Це спричинило багатотисячні людські жертви, повне знищення інфраструктури і комунікацій.

 

Сектанти вдають, ніби вони не в курсі того, що 24 лютого 2022 року російська федерація розв’язала широкомасшабну агресивну війну в центрі Європи. В той час, поки аллатранці, сидячи у своєму «Координаційному центрі» під Києвом, заповзято готувалися до цього лайно-форуму, в Україну з декількох напрямів вдерлися російські збройні формування, а окремі райони Київської, Сумської, Чернігівської, Харківської, Херсонської, Запорізької областей опинилися під тимчасовою окупацією. Та на форумі вони про це не кажуть, сором’язливо поховавши язики в дупи.

 

Близько 10 мільйонів громадян України стали вимушеними переселенцями. Сотні тисяч цивільних людей були вбиті російськими збройними формуваннями. Данілов, Михальчук, Ковтунов (всі – призовного віку) і група дівчат-«птахів небесних» у повному складі «евакуювалися» до Словаччини і звідки розповідають нам про клімат. В той саме час більшість населених пунктів на тимчасово окупованих територіях стали непридатними для життя внаслідок їх повної руйнації або масштабних пожеж, які принесла російська орда.

 

Наш ворог клімат

Але сектанти твердять, що в усьому винен клімат

 

Людські та матеріальні втрати України від російської збройної агресії є набагато більшими за ті одиничні наслідки тайфунів і виверження вулканів у деяких провінціях Південноазійського регіону, які члени МГР «АллатРа» намагаються видати за «глобальні катаклізми». А що стосується звернення-запитання «Кто же наш общий враг?», то воно підпорядковано меті схилити невизначене, але широке коло осіб до сумнівів у тому, що спільним ворогом населення планети є держава-терорист – російська федерація, максимально залякати неминучим наближенням нових природних катастроф, а потім спонукати до пошуку компромісів, об’єднавчих ідей і напрямів співпраці з ворогом «заради спільної боротьби з природними катаклізмами».

 

Провідні спікери форуму

 

Важливо підкреслити й те, що серед спікерів форуму були відомі публічні особи – громадяни різних країн, котрі мають проросійською позицію та підтримують збройну агресію РФ проти України.

 

В їх числі – Джефрі Вільям Монсон (Джеф Монсон) – американський і російський актор і спортсмен. З 09.09.2018 р. Джеф Монсон – депутат ради депутатів міського округу Красногірска (російська федерація) від партії «єдіная росія».

 

На форумі Глобальный кризис

Джеф Монсон (посередині зверху)

 

Коли я побачила його пику серед учасників форуму «Глобальный кризис. Мы люди. Мы хотим жить», мені одразу згадалося ось це:

 

Джеф Монсон

Коротко про Джефа Монсона

 

Джеф Монсон є активним пропагандистом комуністичної ідеології, має наколки з комуністичною символікою, якими дуже пишається. Він неодноразово відвідував тимчасово окуповану територію Донецької області, а віднедавна почав знімати фільм на тему «восім-лєт-бамбас».

 

Наколки Монсона

Наколки Монсона (фото із сепаратистського пабліка)

 

Само собою, Монсон підтримує політику путіна зі знищення української державності та агресивну війну росії проти України. Нещодавно він побував у захопленому рашистами Маріуполі, де оголосив про відкриття власної спортивної школи. Принагідно Монсон проїхався і до Сніжного, яке з 2014 року перебуває під окупацією.

 

Джеф Монсон у Маріуполі

Монсон в окупованому рашистами Маріуполі

 

Склад інших запрошених спікерів теж показує, що їх підбирали не просто так. Єлизавета Хромова – геолог-геофізик, російська федерація. Активно просуває концепцію «багатополярного світу» путіна, закликає до єднання «слов’янських народів» в одну «нову цивілізацію» під головуванням росії. Крім того, Хромова також транслює конспірологічні антинаукові теорії, нагнітаючи апокаліптичні настрої навколо теми «космічної загрози».

 

Єлизавета Хромова Глобальный кризис

Єлизавета Хромова

 

Аліна Федорова, емігрантка з росії, яка проживає у Швейцарії та займається махінаціями на ринку медичних послуг. Вважає себе руською патріоткою, підтримує політику путіна, у вільний час намагається пропагувати соціалістичну та комуністичну ідеологію серед російськомовного населення Швейцарії.

 

Аліна Федорова Глобальный кризис

Аліна Федорова

 

Бакитжамал Оспанова, директор національної бібліотеки Республіки Казахстан. Публічно підтримує політику росії та путіна, переконана в існуванні «нацизму» в Україні.

 

Бакитжамал Оспанова Глобальный кризис

Бакитжамал Оспанова

 

Альміра Наілова, адвокат, Республіка Казахстан. Підтримує ідею відновлення СРСР. Під час форуму роз’яснювала юридичну «процедуру» повалення конституційного ладу і захоплення влади в країнах колишнього СРСР для їх об’єднання в нову «ідеальну державу».

 

Альміра Наілова Глобальный кризис

Альміра Наілова

 

Інформацію про даних осіб та їхні погляди кожен може перевірити за відкритими джерелами чи просто оглянути їхні профілі в соціальних мережах.

 

Для чого аллатранці зліпили 11-годинний треш?

 

Якщо описувати зміст форуму «Глобальный кризис. Мы люди. Мы хотим жить» у кількох словах, то це виражене зубожіння і примітивність висновків, конспірологічні теорії, повний збіг з наративами путінської концепції «багатополярного світу» і поширення апокаліптичних настроїв навколо теми «природних катаклізмів».

 

Учасники форуму Глобальный кризис

Переливання з пустого в порожнє

 

Після форуму залишається багато питань про дійсну мету широкого розповсюдження цього 11-годинного відеоролику. Його необхідно було проаналізувати для того, щоб перейти до більш серйозних питань. Власне, це була перша частина дослідження, і в наступних публікаціях я поясню вам, як це все пов’язано.

 

Чітко виражена і реалізована учасниками обговорення настанова на редукування, зниження сенсу визвольної боротьби українців проти російської збройної агресії, до можливої відкритої, демонстративної співпраці з державою-окупантом, єднання під егідою розбудови «благотворчого суспільства» – свідчить про акцентованість і зацикленість авторів сценарію (плану, проекту) даного «форуму» на задачах зі створення максимально сприятливих умов для встановлення та утвердження окупації всієї території України. «Благотворче суспільство», у трансльованих ідеологами МГР «АллатРа» для своїх послідовників уявленнях – це саме втілення російської геополітичної концепції розбудови панслов’янського «багатополярного світу», де утверджується «новий світовий порядок» на чолі з російською федерацією.

 

Далі буде.