За злочини путінізму відповідатиме весь російський народ

Поділитися:

Протягом останніх двох-трьох років з московщини стали дедалі гучніше лунати голоси «хороших рускіх». А після 24 лютого вони аж хором заголосили: «росіяни всі різні, та не слід обвинувачувати в тому, що роблять зараз окупанти, весь російський народ».

 


 

Казочка про «хороших руських»

 

Мовляв, путінський режим – це одне, а от російський народ перебуває у нього в заручниках, страждає, терпить. І буцімто цей самий інтеліґентний, відбірно-інтелектуальний прошарок російського суспільства готовий будувати нову росію – демократичну, з біло-синьо-білим прапором, де всі будуть жити в мирі та злагоді.

 

Тільки насправді їхня «нова росія» – це те ж саме, як міфічна країна Шамбала, а «хорошиє рускіє» – як прибульці з інших галактик. Ночами вони потайки зупиняють ешелони з військовою технікою, що пре до України, відбирають в олігархів гроші та роздають біженцям, а ще приборкують цунамі та захищають від виверження вулканів. Не вірите?..

 

Російський народ відповідатиме за все

Спалений рашистами приватний будинок, лише один з тисяч інших на Київщині

 

На цій вулиці в Ірпені до березня 2022 року стояв охайний будинок, де жила дуже приємна українська сім’я. На свята в гості приїздили бабуся з дідусем. Щоразу це були затишні домашні зустрічі, після яких не хотілось прощатися. Теплі розмови, плани, приємні спогади… Тепер крізь обгорілий паркан видно остов авто, що так і не встигло виїхати з двору. Де зараз ці люди? Хто з них останнім бачив рідну домівку до того, як усе перетворилося на попіл і руїни?..

 

Кожна подібна історія, кожна трагедія реальних людей – на совісті всіх росіян. Як ви будете пояснювати своїм дітям, для чого ваші співвітчизники поперлися до чужої країни й там убивали чужих дітей? Заради якої великої мети «воювали» з мирним населенням? Це робив не персонально путін, а багатотисячна російська армія, що складається з конкретних осіб, з конкретними прізвищами, посадами і званнями. Виконавцями злочинів путінського режиму є сини і доньки російських матерів, тому російський народ – це частина всього цього.

 

Колективна відповідальність за геноцид

 

У новітньому періоді становлення інститутів міжнародного права вже існують прецеденти застосування заходів колективної відповідальності за злочини геноциду. Так, під час Другої світової війни гітлерівці знищили 6 мільйонів євреїв – дітей і дорослих. Їх убивали в газових камерах, розстрілювали або катували в таборах тільки за те, що вони були євреями і, на думку ідеологів Третього рейху, «становили загрозу для німецької нації». За це Німеччина виплатила Ізраїлю понад 85,4 млрд. німецьких марок. За злочини гітлерівського режиму відповідав увесь німецький народ, і ніхто не перекладав відповідальність на тодішнє військово-політичне керівництво Німеччини, партію НСДАП або персонально на фюрера.

 

Українців за останнє століття було знищено навіть більше, ніж євреїв під час Шоа (Голокосту). Українська нація, на думку Ульянова (Леніна) так само становила загрозу для «совєтської росії», а тому він закликав іти на Україну «червоним терором». Лише протягом 1920 – 1941 рр. комуністи відібрали життя у близько 20 мільйонів українців, у тому числі двома голодоморами. Та незважаючи на це, винуватим було призначено одного лише Джугашвілі (Сталіна), хоча той під час голодоморів ще був другорядним функціонером. Та коли Сталін здох і на керівні посади в радянському політбюро зайшли інші особи, то нічого принципово не змінилося.

 

Росія, що з 1991 року стала правонаступницею колишнього СРСР, теж не понесла відповідальності за винищення українства, голодомори та політичні репресії. А непокаране зло закономірно переростає в абсолютне, свідками чого зараз є ми всі.

 

Як ленінізм, так і сталінізм, і путінізм слугували всього лише обгортками для тоталітарного людожерського режиму. Всі його функціонери, від Постишева до Патрушева, від Косіора до Кірієнка, від Жукова до Шойгу, – кожен з них був продуктом свого російського народу.

 

Терористичний правлячий режим – споконвічна російська «скрєпа»

 

Не слід і сьогодні перекладати відповідальність за геноцид українців виключно та путінізм. Марно приправляти це такими словами, як автократія чи іншою вигадливою термінологією. Адже якщо спиратися на історичні факти, то сталінізм як такий виник за 170 років до появи на світ самого Сталіна, коли столиця гетьманської України – місто Батурин, було вирізано російськими загарбниками. Так само, марксизм-ленінізм, заснований на ідеології насильства і ненависті, прижився саме у нащадків печенігів, які існували і будували свою недоімперію за рахунок винищення, пограбування і розорення інших народів.

 

І так було задовго до народження путіна. Без духу нелюдської жорстокості, що притаманний винятково московинам, не відбулося б ані марксизму-ленінізму, ані захоплення влади маргіналами-«більшовиками». Без духу тотальної ненависті, яким живиться російський народ, не було б і сталінізму, депортацій, голодоморів, путінізму, рашизму та геноциду українців.

 

За те, що накоїли окупанти у Маріуполі, Ізюмі, Бучі, Ірпені, Бородянці, в Донецьку, Вінниці, Краматорську, Кременчуці та всіх наших містах винен весь російський народ. Ви, росіяни, народили й виростили цих монстрів, адже нічого іншого створити ви просто неспроможні. Тому відповідальність має бути однаково болючою для цього та наступних поколінь росіян. Відшкодовувати збитки та виплачувати репарації Україні повинні рівною мірою дегенерат-воєнкор Коц, і «ліберальний» урбаніст Кац, і путінський співець Газманов, і «хороший руський», кумир усієї української зоошизоїдної тусовки Макаревич. Відчути на собі кару мусить кожна тупорила російська домогосподарка, що писала схвальні коментарі у соцмережах на підтримку «спецоперації», кожен пенсіонер, який радів ракетним обстрілам, кожен студент, який мовчки спостерігав і думав, що його це жодним чином не стосується. Бо всі вони однаково ненавидять нас і вважають, що в усіх їхніх негараздах винні українці.

 

Ми захистимо і відбудуємо нашу славетну Україну. А російський народ мусить бути довічно ізольований від цивілізованого світу.