Екотерористи і «АллатРа» в битві за клімат

Поділитися:

Скільки ще ракет має впасти на мирні європейські міста, аби до криводушних «екоактивістів» нарешті дійшло, що наш спільний ворог – не клімат, а російська федерація? Скількома «Шахедами» треба постукатися в їхні довбешки, аби вони побачили, що продовольчу кризу намагається спровокувати росія, та аж ніяк не картини в художніх музеях?

 


 

Що таке клімат

 

«Клімат скоро знищить усіх нас!», – під час вимовляння цієї фрази серед «екоактивістів» прийнято вирячувати очиська та битися в істериці.

 

А що ми взагалі знаємо про клімат? У різних регіонах планети він може бути вологим тропічним або арктичним, сухим, мусонним і яким завгодно – у науці кліматології сформовано декілька підходів до класифікації типів клімату. Кліматичні зони не мають чітких кордонів. І навіть у межах однієї країни клімат може суттєво різнитися. На більшості території України клімат континентальний, на південному узбережжі Криму – середземноморський, а на верхів’ях Карпат існують окремі стійкі зони полярного клімату.

 

Тільки не треба вдавати, наче ця тема якась недосяжна і глибоко законспірована, і що «насправді ми нічого не знаємо». Знаємо. На уроках природознавства у 3-4 класах школи всі ми вели «Щоденники спостереження за погодою» та проходили відповідні теми про пори року. Чомусь нікого не лякає те, що протягом одного дня погода може змінюватися. Але погода (атмосферні умови) та клімат – не одне й те саме.

 

Клімат і погода

Осінній падолист, сирість, ранні сутінки: як би не змінювалася погода, з року в рік її особливості однакові. Цим і визначається клімат

 

У старших класах, коли ми вивчали географію, то теж ніяк не могли обійти питання змін клімату, що відбувалися в геологічній історії Землі. Наприклад, льодовикових періодів. Їх було п’ять, і кожен льодовиковий період змінювався періодом потепління. Глобального. Соромно не знати про те, що клімат на планеті постійно змінювався до появи перших людей, він продовжує змінюватися дотепер. Ще гірше – знати, але навмисно спотворювати правду, вводити в оману інших і сіяти апокаліптичні настрої.

 

За визначенням, клімат, або нахил земної поверхні відносно сонячних променів, являє собою одну з географічних характеристик місцевості. Це багаторічний режим погоди, сукупність атмосферних умов, яка має певні цикли у 25 – 50 років і базується на метеорологічних спостереженнях. Клімат охоплює багато станів погоди, взятих в окремі моменти.

 

«Вони хочуть привернути увагу до проблем клімату»

 

Протягом жовтня – листопада 2022 р., з інтервалом у декілька днів у європейських столицях відбулися масові хуліганські перфоманси, що свідчать про початок недоброї тенденції. Якщо описувати останні епізоди максимально неупереджено і без емоцій, то діло було так.

 

Для прикладу, 14 жовтня 2022 р. група осіб жіночої статі, кількістю не менше двох, віком приблизно 18 – 20 років, реалізовуючи спільний злочинний намір на пошкодження витворів мистецтва, діючи за попередньою змовою, з мотивів явної неповаги до суспільства, прийшли до приміщення лондонської національної галереї, де облили супом картину Ван Гога «Соняхи». Після цього зловмисники приклеїли свої руки до стіни приміщення галереї і заявили, що в такий спосіб хочуть привернути увагу до продовольчої кризи, причиненої змінами клімату.

 

Екотерористи 14 жовтня 2022

 

На перший погляд, подібні девіації навколо екологічних питань не є чимось новим, бо це давно витворяють вегани. Травоїдні повсюдно і регулярно нападали на людей у шубах з натурального хутра і обливали їх фарбою, громили м’ясні магазини та крамниці шкіряних виробів, немов би це воскресить тварин, забитих на хутро чи м’ясо. А от клімат – тема відносно свіжа, незаяложена. Говорити про клімат стало престижним, поки цей тренд не настільки маргіналізований, як, скажімо, тема сакральних бродячих собак з відстоюванням їхніх «прав» на вільне поїдання людей.

 

Однак слід препарувати глибше.

 

Для чого нам це показують?

 

Публічний акт вандалізму в музеї не міг пройти не поміченим у ЗМІ. Адекватні медіа, подаючи новину про ці надзвичайні події, акцентували увагу на втраті світових шедеврів, засуджували дії екзальтованих фанатиків, і такий підхід є цілком об’єктивним. Втім, більшість ресурсів і взагалі проігнорували цю витівку. А тепер подивимося, як шабаш екотерористів висвітлювали окремі українські ресурси, котрі й раніше не відрізнялися чистоплотністю. Зокрема, «Klymenko Time», звідки й було взято новину. Той самий, чий «журналіст» Гліб Ляшенко зараз проходить обвинуваченим у справі про державну зраду, а власник торгової марки і головний редактор Ольга Семченко з дорослим синулькою Миколкою відсиджується на росії, поки її Сашко переховується від правоохоронців.

 

Новини про клімат

А тепер – до головних новин

 

Скільки споглядаю за цим ресурсом, «Klymenko Time» не перестає дивувати. Пришелепуватий київський провокатор Черняховський у них перетворився на активіста. Збіговиська сектантів-антиваксерів у них регулярно висвітлювалися як мітинги «осіб, які з релігійних міркувань виборюють свої права». Зрадник Стремоусов (здох 09.11.2022 р.), з його мареннями душевнохворого, змальований як «активіст» і «заместитель губернатора Херсонской области». У них було ще вдосталь подібних «новин», але про «Klymenko Time» обов’язково поговоримо іншим разом. Розмова зараз про те, як екотерористи перетворюються на «екоактивістів».

 

Екотерористи в Лондоні

Як бачимо з написів на футболках, ці молоді дівчата, хлопці та інші гендерно нейтральні особи є членами екотерористичного угруповання, назва якого перекладається з англійської як «Просто зупини нафту»

 

Це британський екотерористичний рух, заснований 14 лютого 2022 р. Якби вони б вимагали зупинити саме російську нафту, то і питань не було б. Але ж рівно стільки, скільки триває війна росії проти України, прихильники «Просто зупини нафту» практично щодня влаштовують нові акти вандалізму, непокори, перекривають дороги. Вони вимагають повністю зупинити ліцензування та виробництво нових викопних видів палива, а саме нафти й газу на території Великої Британії.

 

Екотерористи 23 жовтня 2022

Екотерористи проти Клода Моне

 

Учасники руху «Просто зупини нафту» регулярно пачками затримуються поліцією та відправляються за ґрати, що тільки підігріває градус їх божевілля.

 

Мотивація, цілі та «здобутки»

 

Британські екотерористи пропагують ідеї про те, що у світі відбувається продовольча криза, а клімат скоро знищить життя на Землі. Їхній головний ворог – підприємства, що розроблюють родовища корисних копалин у Європі, щоб забезпечити повну енергетичну незалежність від росії. Та нікого з них не бентежить той факт, що саме зараз росія розв’язала криваву бійню в центрі Європи, і що саме росія з 2014 року вже вбила в рази більше людей, ніж їх загинуло від стихійних лих за той самий період.

 

Мітинги, пікети, блокування доріг, поливання фарбою під волання про екологію та «захист» клімату – мета цих шизофренічних вибриків полягає в тому, аби привернути увагу до свого руху, а також максимально дестабілізувати суспільство. Створення медійного ажіотажу навколо кожного перфоманса запускає ланцюгову реакцію, провокуючи скоєння подальших протиправних дій, котрі дедалі виразніше набуватимуть характеру терористичних.

 

Крім того, будь-яка публічна активність екотерористів несе ще одну приховану загрозу. Вони розколюють суспільство. Навіть у тих клоунів, які паскудили по музеях, з’явилися свої шанувальники. А після того, як вони прорвалися на трасу «Формули-1» і заблокували її, то декілька всесвітньо відомих гонщиків висловили екотерористам свою підтримку.

 

Суспільство починає ділитися на два протилежні табори. Одні перераховують бродячим «активістам» донати і вважають, що так долучаються до вирішення кліматичних проблем, інші – зляться на регулярні хуліганські вистави. Одні бояться і вірять у те, що зовсім скоро клімат вб’є нас усіх, а інші заперечують глобальне потепління. Так, з нічого, і виникає полярність поглядів серед благополучних європейців. Але клімат від цього не покращується аж ніяк.

 

Хто «накрутив» європейських екотерористів?

 

Ні, я не вважаю, що «АллатРа» з їхніми страшилками на тему «нас усіх знищить клімат» і «Просто зупини нафту» – це одне й те саме. У них різні організатори (лідери), різна географія, різний формат діяльності. Проте є чимало спільних рис, на які слід звернути увагу.

 

Климатический цербер

Клімактеричний цербер Ігоря Данілова

 

Буквально нещодавно ми з вами розбирали «міжнародний» аллатранський форум «Глобальный кризис. Мы люди. Мы хотим жить», який проходив 07.05.2022 р. На ньому протягом 11 годин спікери та учасники обговорення товкмачили ідею про те, буцімто єдиний наш спільний ворог – це клімат, а щоб врятуватися від апокаліпсису, треба «всєм об’єдіняться і строіть созідатєльноє общєство».

 

Форум транслювався із синхронним перекладом на 100 мов світу. МГР «АллатРа» має низку потужних осередків у США, Канаді та країнах ЄС. Чи могли ті фанатички, котрі обливали фарбою картини в музеях, бути їхніми прихильниками? Безперечно. Адже тут повністю збігаються ідеологічні складові: функціонери «АллатРа» постійно твердять про продовольчу кризу, спричинену, на їхню опінію, змінами клімату, а також економічними санкціями. І шизануті шльонди-ноунейми, що приклеювали свої клішні до музейної стіни, теж заявляли про те, що в такий спосіб вони прагнуть привернути увагу до «продовольчої кризи» та «проблем клімату».

 

При цьому як одні, так і другі дорікають на санкції, однак сором’язливо замовчують той факт, що санкції було накладено на росію, а підставою для цього стала її збройна агресія проти суверенної держави, терористична діяльність і геноцид мирного населення в Україні. Те, що саме росія всіма способами блокувала зернову угоду, прирікаючи на голодну загибель жителів найбідніших країн, пройшло якось повз них, наче у паралельній реальності.

 

Патологічне несприйняття реальності

 

Складно знайти більш лицемірних ворогів очевидності, ніж сектанти або фанатики від екології. Як аллатранці, так і самопроголошені «екоактивісти» не цікавляться тими злочинами росії, що дійсно загрожують глобальною екологічною катастрофою. Вони німували, коли російські збройні формування захоплювали ЗАЕС, коли навмисно обстрілювали територію станції, коли погрожували застосуванням ядерної зброї, коли оголошували про підрив дамби Каховської ГЕС. Зате аллатранці слово-в-слово вторили ідеям Мураєва, котрий напередодні війни теж «присів» на тему клімату і почав лякати всіх кінцем світу.

 

Екотероризм і клімат

Екотерористи звинувачують свій уряд у тому, що він «використовує війну в Україні» для того, щоб нашкодити екології

 

Воно й не дивно, адже безпрограшний спосіб швидко отримати багато уваги і схвалення – завести розмову про клімат. Тема боротьби за екологію справляє воістину магічний вплив на аудиторію. Вона здатна перетворити закінченого мерзотника, навіть такого, як Данілов або Мураєв, на гуманіста-альтруїста, що піклується про майбутнє планети. І мерзотники цим користуються.

 

Екотерористи у Лондоні заявляють, що їхня організація «використовує виключно методи ненасильницького спротиву». Проте вірити цьому не варто. Це така само брехня, як і «АллатРа» поза політикою та релігією».

 

Рушійною силою, що спонукала уряди Великої Британії та країн ЄС до розробки власних родовищ викопних видів палива, було геть не прагнення «знищити планету», а збройна агресія росії проти України, проти основ демократії та проти гуманістичних цінностей цивілізованого світу. Європейські країни не тільки запровадили низку санкційних пакетів проти росії, але і змогли у стислі терміни вжити дієвих заходів щодо зменшення залежності від російської нафти й газу.

 

Ігноруйте шоу екологічних популістів

 

У Великій Британії ситуація зараз цілком аналогічна тій, що розгорнулася в Україні у 2013 р. у зв’язку з підготовкою до розроблення родовищ сланцевого газу поблизу Слов’янська. Тоді теж вилізли такі організації, як «Зелена стрічка», КОБ та інша нечисть, включаючи комуністів і соціалістів. Все, що тоді відбувалося, якраз передувало російській окупації окремих районів Донбасу. За допомогою цієї теми було зроблено неможливе: «свободівці» порозумілися з комуністами та «регіоналами», і всі виступали проти «сланцевого геноциду». Об’єдналися навіть затяті вороги. А коли у Слов’янськ зайшло угруповання Гіркіна, учасники мітингів «за екологію» дружно вдягли камуфляж і влилися до лав «ополченців».

 

Що пропонують поборники клімату задля вирішення «глобальних проблем людства»? Екотерористи «борються» за екологію, коли приклеюють свої кінцівки до шпалер у музеях. Або обливають щось фарбою. І клей, і фарба – продукти хімічної переробки тієї самої нафти, яку вони вимагають зупинити. А щодо аллатранців, то вони закликають усіх «об’єдіняться в созідатєльноє общєство». От і вся «боротьба».

 

Очевидно, що «созідатєльноє общєство» – абсолютно нежиттєздатний проект. Його ідеологи – Данілов і компанія, самі це розуміють. Але для того, щоб викликати бурління лайна в тих європейських країнах, де раніше все було благополучно, він цілком годиться. Адже всюди знайдуться «корисні ідіоти» і просто меркантильні особи, які в подальшому будуть використовуватися як агенти впливу. Поки перші влаштовуватимуть різні театралізовані акції, другі будуть заповзято місити це лайно у медіа і в політичних колах, відволікаючи увагу суспільства та уряду від реальних загроз.