Адвокат Олексій Святогор виборов у суді повернення прокуратурі обвинувального акту відносно секретаря Коцюбинської селищної ради Миколи Єременка

Поділитися:

Щойно, 22-го липня 2019 року Ірпінський міський суд Київської області під головуванням судді Кафтанова В.В. повернув прокуратурі обвинувальний акт у кримінальному провадженні, яким прокуратура намагалася притягнути обвинуваченим секретаря Коцюбинскої селищної ради Миколи Єременка. Захисником підозрюваного був перший заступник директора Центру економіко-правових досліджень, заступник головного редактора видання “Говори!”, адвокат Олексій Святогор.

адвокат Олексій Святогор

 

Сторона захисту переконливо довела суду безглуздість, поверховість та явну надуманість позиції прокуратури, що і стало підставою для нівелювання обвинувачення.
.
.
Обвинувальний акт зазвичай повертається прокуратурі в тому разі, коли навіть сам його поверховий зміст, викладені формулювання є внутрішньо суперечливими та не витримують здорової критики “з першого погляду”.
.
Прокуратура має право оскаржити ухвалу про повернення обвинувального акту, крім цього, вона не позбавлена права виправити недоліки обвинувального акту та спробувати сформулювати обвинувачення по-новому (хоча захист впевнений, що це теоретично і практично неможливо, позаяк “на голому місці” спробувати щось там “викрутити” та “намалювати” в нинішніх умовах буде доволі складно.