Миколаївським зооекстремістам загрожує до чотирьох років позбавлення волі

Поділитися:

Інгульським відділом поліції ГУНП в Миколаївській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України – хуліганство.

 

Відомості про кримінальне правопорушення, передбачені ч. 5 ст. 214 Кримінально-процесуального кодексу України, відповідно до вимог ч.ч. 1, 4 ст. 214 КПК України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 29.08.2018 р. за № 12018150040003492, – про це повідомляє Інгульський відділ поліції ГУНП в Миколаївській області (лист від 29.09.2018 р. за вих. № К-98/51-2018).

 

 

Нагадаємо, у м. Миколаєві 16 липня 2018 р. група осіб у складі депутата Миколаївської міської ради Лариси Веселовської (Опозиційний блок), громадян Анни Куркуріної, Лідії Шуст, Андрія Френтія та інших прибули до комунального підприємства «Центр захисту тварин», де намагалися проникнути на територію режимного об’єкту з метою перешкоджання роботі підприємства.

 

Дані громадяни поводилися зухвало, голосно кричали, висловлювалися грубою нецензурною лайкою, намагалися без дозволу проникнути всередину, висловлювали образи та погрози на адресу працівників КП «ЦЗТ» і перешкоджали роботі підприємства.

 

У присутності працівників поліції Анна Куркуріна перелізла паркан і накинулася на працівника підприємства, завдавши йому удару, від якого той впав.

 

Подробиці: Анна Куркуріна вдалася до хуліганства

 

Під час цих подій Лариса Веселовська, заради піару та інформування своїх прихильників вела пряму трансляцію за допомогою мобільного девайса. Тобто, слідкувати за пригодами депутатки та її групи підтримки можна було просто онлайн, тому що трансляцію могли переглядати всі користувачі на її персональній сторінці в соціальній мережі Фейсбук. Таким чином, Лариса Веселовська мимовільно зафіксувала дані злочинні діяння.

 

Невдовзі після розміщення даного відео на сторінці Веселовської Л. воно стало недоступним (вірогідно, було видалено з метою знищення доказів та уникнення кримінальної відповідальності), однак нам вдалося зберегти копію. Аналогічне відео, відповідно, має бути на нагрудних камерах представників патрульної поліції, котрі були присутні під час скоєння злочину Анною Куркуріною та іншими особами.

 

Від 10 хв. 00 сек. на відео продемонстровано, як Анна Куркуріна перелізла (перестрибнула) паркан, який огороджує територію КП «ЦЗТ» і опинилася на території підприємства, де на той час перебував один з працівників. На 10 хв. 16 сек. відео Куркуріна накинулася на цього чоловіка та завдала йому потужного удару, від якого той відлетів і впав.

 

 

Частина 2 ст. 296 КК України встановлює кримінальну відповідальність за хуліганські дії, вчинені групою осіб, коли такі дії полягають у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом. Санкція даної норми статті передбачає кримінальне покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

 

Слід зауважити, що положення про депутатську недоторканність не поширюються на депутатів міських рад, тому Лариса Веселовська нестиме кримінальну відповідальність на загальних підставах.

 

Тепер їй та Анні Куркуріній доведеться визначитися з тим, на чому ґрунтувати свою лінію захисту: можливо, Куркуріна наполягатиме на тому, що всього лише демонструвала «дівчаткам» фізичні вправи зі стрибками через козла, роль якого було відведено паркану комунального підприємства.

 

Втім, це вже – їхні особисті проблеми…

 

Читайте також:

Захисницю бродячих собак, яка покусала людину, очікує кримінальне покарання

Анна Куркуріна вдалася до хуліганства

Миколаївці – за безповоротний вилов

Захисники бродячих собак влаштували жорстоку бійку в Миколаївській міськраді

Николаев: безумная территория победившего террора

Куркурина STYLE

Бродячие собаки убивают николаевцев, статистика (2011 – 2017 гг.)

Ми – не їжа для бродячих псів

Миколаївці вийдуть на мітинг за безпечне місто

Почему в цивилизованных странах недопустимо проживание на улицах бродячих собак?

Нехай вас хоч жруть

“Вигадані постраждалі”

Скільки кривавих жертв ще потрібно?

ВСП у Миколаєві: проти закону, людей і здорового глузду

Громада об’єднується: заради безпеки людей, проти аферистів і безвідповідальності